Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Το πρώτο πάρκο με υπαίθρια μουσικά όργανα δημιουργείται στην Ελλάδα!


Το πρώτο πάρκο με υπαίθρια μουσικά όργανα είναι γεγονός, κάτι που θα χαρίσει τεράστια χαμόγελα σε όλη την κοινότητα των μουσικόφιλων. Μετά από τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής, λοιπόν, μια εξίσου σημαντική κίνηση που βοηθάει πολλούς πολίτες να γυμναστούν, έρχεται το πρώτο δημοτικό «Πάρκο των Ήχων¨.

Ο Δήμος Νεάπολης- Συκέων στη Θεσσαλονίκη, πήρε αυτή τη πρωτοβουλία και προχωρά σε αυτή τη πρωτοποριακή ενέργεια, δημιουργώντας το πρώτο πάρκο με υπαίθρια μουσικά όργανα. Σε αυτόν τον ιδιαίτερο θεματικό χώρο, θα συμπεριλαμβάνονται κρουστά, μεταλλόφωνα και ξυλόφωνα όργανα μουσικής.

Πιο συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί στην περιφερειακή ενότητα Κάστρα και συγκεκριμένα στο Πάρκο Μεσολογγίου. Σε ένα τμήμα του πάρκου θα τοποθετηθούν διάφορα μουσικά όργανα, τα οποία θα είναι στη διάθεση των κάτοικων της περιοχής, αλλά και όλων των επισκεπτών, που είναι φαν της μουσικής.

Το «ηχητικό τοπίο» του πάρκου θα είναι κάτι το ξεχωριστό, θα αποτελεί μια μαγευτική εμπειρία για τους επισκέπτες του, και σίγουρα θα τους συνεπάρει ή θα τους προσφέρει το αίσθημα της χαλάρωσης και της γαλήνης που χρειάζονται. Με άλλα λόγια τα υπαίθρια μουσικά όργανα που θα τοποθετηθούν διάσπαρτα σε όλο τον χώρο, θα παράγουν απλούς ήχους και θα βρίσκονται σε πλήρη συνάρτηση με τον ήχο του νερού.

Επιπροσθέτως, θα αναδιαμορφωθεί ευρύτερα το πάρκο, θα διατηρήσουν τα ήδη υπάρχοντα δέντρα, και θα εμπλουτιστεί η βλάστηση, ενώ παράλληλα θα προστεθούν άξονες κίνησης για τους πεζούς, προσβάσιμοι για όλους, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Στα σχέδια είναι και η αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού και η κατασκευή δύο γραμμικών στοιχείων νερού, μέσα στο οποίο θα ρέει σε αυλάκι.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Νεάπολης- Συκεών, Αντώνης Σαουλίδης είπε:

Το πάρκο είναι πρωτοπόρο, καθώς δεν έχει να κάνει μόνο με το παιχνίδι, αλλά και με τη γνώση. Θα είναι ένας συνδυασμός δραστηριοτήτων. Στόχος μας είναι μέσα από τέτοια έργα να δημιουργούμε χώρους ενδιαφέροντες για τα παιδιά, να εξάπτουμε τη φαντασία τους και να απευθυνόμαστε όχι μόνο σε μια γειτονιά, αλλά σε όλους τους κατοίκους του δήμου

Ο προϋπολογισμός του έργου, που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020, ανέρχεται περίπου στο 1 εκατομμύριο ευρώ και μετά το την έγκριση της χρηματοδότηση, αναγκαία είναι η δημοπράτηση του. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ως το ερχόμενο καλοκαίρι θα υπάρχει ανάδοχος και μέσα σε διάστημα 12 μηνών, θα έχουν τελειώσει όλες οι εργασίες προς υλοποίηση του » Πάρκου των Ήχων».



ΠΗΓΗ

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2SWcIEb
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου