Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Μεγάλες διαδηλώσεις σε Βελιγράδι, Ποντγκόριτσα και Τίρανα - «Βαλκανική Άνοιξη» βλέπουν στο Twitter

Freepen.gr - Καθώς μεγάλες διαμαρτυρίες έλαβαν χώρα σε πρωτεύουσες πολλών χωρών στα Βαλκάνια το περασμένο Σαββατοκύριακο, ορισμένοι χρήστες των κοινωνικών δικτύων μίλουν για σημεία μιας «βαλκανικής άνοιξης» αναφέρει η Maja Zivanovic για το balkaninsight.com.
Συγκεκριμένα σημειώθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις σε Αλβανία, Μαυροβούνιο και Σερβία. "Η Βαλκανική άνοιξη στο προσκήνιο", γράφει ένας χρήστης του Twitter, ενώ άλλος είπε: "#BalkanSpring 20 χρόνια που περιμένουν να ενταχθούν στην ΕΕ και να έχουν μια καλύτερη ζωή είναι πολύς χρόνος. Οι άνθρωποι μεγαλώνουν ανυπόμονοι".

Στην Αλβανία, χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης το Σάββατο συγκρούστηκαν με την αστυνομία σε συγκέντρωση εναντίον της κυβέρνησης υπό την ηγεσία του σοσιαλιστή Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ζητώντας την παραίτησή του και τις πρόωρες εκλογές.

Λίγες ώρες αργότερα, αρκετές χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, ζητώντας τις παραιτήσεις του προέδρου Μίλο Ντζουκάνοβιτς και του γενικού εισαγγελέα για το οργανωμένο έγκλημα.

Ταυτόχρονα, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία για ενδέκατη φορά μέσω στη σερβική πρωτεύουσα, Βελιγράδι, καλώντας τον Πρόεδρο Aleksandar Vucic και την κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος να παραιτηθούν.

https://youtu.be/JNygiXc9T5E


freepen.gr

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2BNnQcd
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου