Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Έκδοση 10ετούς ομολόγου - Μια ακόμη επιτυχημένη πρόβλεψη Σάλλα απέναντι στις επαναλαμβανόμενες αποτυχίες Στουρνάρα


Για πολλοστή φορά επιβεβαιώνονται οι εύστοχες αναλύσεις του Μιχάλη Σάλλα έναντι του Γιάννη Στουρνάρα του διοικητή της ΤτΕ ο οποίος αντιμετωπίζει με δογματισμούς, εμμονές την οικονομία και υποπίπτει σε συνεχή λάθη που πλήττουν την αξιοπιστία του
Κατά μια σύμπτωση ακριβώς πριν ένα χρόνο στις 5 Μαρτίου 2018 σε άρθρο του ο πρώην Πρόεδρος της Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας σε άρθρο του είχε ταχθεί ξεκάθαρα κατά της προληπτικής πιστωτικής γραμμής θιασώτης της οποίας ήταν ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.
Ο Σάλλας σε άρθρο του στις 5 Μαρτίου 2018 είχε υποστηρίζει ότι σθεναρά τάσσεται κατά της προληπτικής πιστωτικής γραμμής μετά το πέρας του τρίτου μνημονίου, ενώ είχε υποστηρίξει την δημιουργία κεφαλαιακού μαξιλαριού το οποίο θα λειτουργούσε μεταξύ άλλων και ως δικλείδα ασφαλείας στις εξόδους της Ελλάδος στις αγορές. 
Ακριβώς ένα χρόνο μετά 5 Μαρτίου 2019 η Ελλάδα βγαίνει ξανά στις αγορές με έκδοση 10ετούς ομολόγου με επιτόκιο 3,90% για 2,5 δισεκ. και με προσφορές 11,8 δισεκ. ευρώ. 
Ο Σάλλας λοιπόν στις 5 Μαρτίου 2018 είχε το σθένος να διατυπώσει την άποψη κόντρα στην απόλυτη τότε θέση και στάση του Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος υποστήριζε ότι η Ελλάδα χρειάζεται προληπτική πιστωτική γραμμή και ότι θα είναι αδύνατη η έξοδος στις αγορές. 
Εκείνη την περίοδο και άλλοι υποστήριζαν την προληπτική πιστωτική γραμμή ECCL ένας θεσμικός παράγοντας υποστήριξε γιατί θα ήταν λάθος η επιλογή μιας τέτοιας λύσης που θα δέσμευε την Ελλάδα για χρόνια και θα την εγκλώβιζε στην ανυποληψία. 
Ο Σάλλας είχε υποστηρίξει ότι καθαρή έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει και καθαρή έξοδος στις αγορές…
Ένα χρόνο μετά η Ελλάδα δανείστηκε με 10ετές ομόλογο το οποίο σίγουρα αποτελεί θετικό βήμα για την πορεία της χώρας και είναι αδιάφορο εάν είναι αριστερή ή δεξιά κυβέρνηση.
Εάν η Ελλάδα είχε εγκλωβιστεί στην προληπτική πιστωτική γραμμή σήμερα ακόμη θα είχε τους δανειστές να την ελέγχουν, να επιβάλλουν νέα μέτρα λιτότητας και σίγουρα ούτε καν θα ετίθετο θέμα εξόδου από τις αγορές. 
Για πολλοστή φορά επιβεβαιώνονται οι εύστοχες αναλύσεις του Μιχάλη Σάλλα έναντι του Γιάννη Στουρνάρα του διοικητή της ΤτΕ ο οποίος αντιμετωπίζει με δογματισμούς, εμμονές την οικονομία και υποπίπτει σε συνεχή λάθη που πλήττουν την αξιοπιστία και το κύρος του.

bankingnews.gr


from The Secret Real Truth https://ift.tt/2tRo9Ou
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου