Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Οι 19 μέρες των Ελλήνων: Γιατί αντιδρούν ελάχιστοι στην διάλυση της πατρίδας μας – (ΒΙΝΤΕΟ)


Όταν διαβάσετε αυτά που ακολουθούν θα αντιληφθείτε γιατί ελάχιστοι αντιδρούν...

Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

Τρία στα δέκα νοικοκυριά στην Ελλάδα διαβιούν με ετήσιο εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ ετησίως, ενώ 9/10 νοικοκυριά δεν μπορούν να αποταμιεύσουν χρήματα.

«Απλά επιβιώνουμε», αναφέρει ένας πολίτης στην κάμερα.

Πάνω από ένα στα δύο νοικοκυριά δηλώνει πως το μηνιαίο εισόδημα δεν επαρκεί για όλο το μήνα. Ο μέσος όρος των Ελλήνων φορολογουμένων δηλώνει πως το εισόδημα επαρκεί ΜΟΝΟ για 19 μέρες.

Με μία φράση: ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΜΗΝΑΣ!

Αυτά και πολλά άλλα προκύπτουν από την έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για το εισόδημα και τις δαπάνες διαβίωσης των νοικοκυριών.

Η υπερφορολόγηση «λυγίζει» όλο και περισσότερο την ελληνική οικονομία.

Αγχωμένοι και καταπονημένοι οι Έλληνες πολίτες ασχολούνται μόνο με την διαβίωση-επιβίωσή τους, αδυνατώντας να δώσουν σημασία στα εθνικά θέματα, τα οποία ξεπουλιούνται ένα-ένα.

Τα πάντα εξυφαίνονται μεθοδικά, από την πλευρά των παγκοσμιοποιητών φυσικά και όσων εφαρμόζουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ πολιτικές εξαθλίωσης και εθνικής μειοδοσίας στην Ελλάδα.

Το 43,9% των νοικοκυριών έχει δει μείωση στα εισοδήματά του το 2018 σε σχέση με το 2017.

Επίσης το 61,1% δήλωσε ότι χρειάζεται να κάνει περικοπές για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες.

Επιπλέον το 12,7% των νοικοκυριών δήλωσε ότι τα εισοδήματά του δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.

Από αυτά τα νοικοκυριά 1 στα 2 (51%) δήλωσαν ότι έλαβαν κοινωνικό μέρισμα κατά το προηγούμενο έτος και 1 στα 3 περίπου (35,3%) δήλωσαν ότι έλαβαν κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.

ΑΡΑ: ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.

1 στα δύο νοικοκυριά έχει ως βασική πηγή ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ.

Η σύνταξη παραμένει η κυριότερη πηγή εισοδήματος για τα μισά περίπου νοικοκυριά. Αποτελεί μάλιστα και την δεύτερη κυριότερη πηγή εισοδήματος για το 15,5% των νοικοκυριών.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 18,9% των νοικοκυριών έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία.

Ένα στα πέντε νοικοκυριά εκτιμά ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις φορολογικές υποχρεώσεις το 2019.

Το 36,7% των νοικοκυριών δήλωσε ότι έχει δανειακές υποχρεώσεις προς τράπεζες (κάρτες δανείων, καταναλωτικά, στεγαστικά δάνεια), ενώ από αυτά τα νοικοκυριά σχεδόν 1 στα 3 (27,7%) έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Αντίστοιχα 1 στα 3 (28,4%) νοικοκυριά δηλώνει ότι κατά το τρέχον έτος δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις οφειλές του προς τις τράπεζες.

Ο δείκτης ανησυχίας απώλειας ακινήτου παραμένει σταθερά υψηλός καθώς 1 στα 5 νοικοκυριά δηλώνει φόβο ότι θα χάσει το ιδιόκτητο σπίτι του λόγω αδυναμίας καταβολής δόσεων και φόρων.

Μια Ελλάδα διαλυμένη με τα μισά νοικοκυριά να ζουν για αυτές τις 19 μέρες που φτάνει ο μηνιαίος μισθός τους για να επιβιώσουν, χωρίς να μπορούν να αποταμιεύσουν.

Οι 19 μέρες του Έλληνα που εξαρτάται όλο και περισσότερο από τα κρατικά επιδόματα, την ώρα που του αρπάζουν ιστορία και εδάφη…




φωτο: PEXELS.COM


el.gr

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2IWwdI8
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου