Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Φασαρία και σταμάτημα της θεατρικής παράστασης "Πυρκαγιές" στην Θεσσαλονίκη από τον Ιερό Λόχο 2012!

Ενημερωθήκαμε, ότι στη θεατρική παράσταση "Πυρκαγιές" του Κρατικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης που παίζεται στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, του λιβανοκαναδού συγγραφέα Ουασντί Μουαουάντ (προφανώς μουσουλμάνου), ο νεαρός ηθοποιός Χαλκιάς Ορέστης (υποδύεται τον Σιμόν), χωρίς καμία αιτία, ακούγεται επί λέξη να εκστομίζει διαδοχικά τις παρακάτω βλαστήμιες: "τον Χριστό και την Παναγία μου", "γαμ* το καντήλι μου", ξανά "γ* το καντήλι μου" και μετά από λίγο λέει ολόκληρη την βρισιά "γ* τον Χριστό μου", "γ* την Παναγία μου".  

Άμεσα σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, μέλη του Ιερού Λόχου επισκέφθηκαν στις 6 μμ το απόγευμα το Βασιλικό Θέατρο για να διαπιστώσουν αν ισχύουν οι πληροφορίες.

Πράγματι, λίγα μόλις λεπτά αφού ξεκίνησε η θεατρική παράσταση, ακούσαμε με τα ίδια μας τα αυτιά τον ηθοποιό που υποτίθεται υποδύεται το παιδί μιας που έχει πεθάνει ενώ ακούει την διαθήκη της στον συμβολαιογράφο, να φωνάζει δημόσια και προκλητικά τις παραπάνω βλασφημίες.

Άμεσα μέλη μας αλλά και άλλοι θεατές άρχιζαν να διαμαρτύρονται ενώ ο ηθοποιός συνέχιζε να κάθεται προκλητικά στην καρέκλα του αρνούμενος να ζητήσει συγνώμη.

Κύρια ευθύνη για τις παραπάνω βλασφημίες εικάζουμε ότι φέρει η σκηνοθέτης της παράστασης Ιώ Βουλγαράκη. Αποκλείεται ο μουσουλμάνος συγγραφέας να τόλμησε να βλασφημίσει τον Αλλάχ ή τον Μωάμεθ στο έργο του, γιατί τώρα ή θα κρυβόταν μην τον βρούνε, ή θα είχε γίνει κομματάκια. Οι παραπάνω απρόκλητες βλασφήμιες είναι προφανώς "δουλειά" της σκηνοθέτη καθώς και του νεαρού ηθοποιού που δέχθηκε να τις εκστομίζει (την μετάφραση στα Ελληνικά έχει κάνει κάποια Έφη Γιαννοπούλου). 

Για να πάρετε μια γεύση πόσο "τυχαία" βάζει η σκηνοθέτης τους ηθοποιούς να βλασφημάνε, δείτε συνέντευξή της Ιώ Βουλγαράκη (εδώ) όπου εκφράζει το μίσος της για την εκκλησία.

Ποιο θεωρείς ότι ήταν το πιο έντονο πρόσφατο δείγμα της ελληνικής κοινωνίας σε πόλωση; 
"Σαφέστατα το βαρύ «πένθος» που κήρυξε η εκκλησία κατά την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης. Είδα μια μορφή εξουσίας να αφορίζει ανθρώπους. Και τι είναι αυτό που την οδηγεί αν όχι φόβος και μίσος; Η Εκκλησία όμως είναι ένας θεσμός, έχει έρεισμα στην κοινωνία-γιατί αν δεν είχε θα είχαμε τελειώσει με το θέμα του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας".

Μόνον τυχαία λοιπόν δεν είναι να γεμίσει βλαστήμιες προς τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό και προς την αειπάρθενο Παναγία μας, σε μια τελείως άσχετη θεατρική παράσταση. 

Ως Σύλλογος, ταγμένος να προστατεύει και να αγωνίζεται για τα Ιδανικά της Πατρίδας μας και την Ορθοδοξία, είναι δεδομένο ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να σταματήσει η βλάσφημη αυτή παράσταση.

ΔΕΝ επιτρέπουμε σε κανέναν να βλαστημάει τα Ιερά πρόσωπα της Ορθόδοξης πίστης μας.


Δείτε και σχετικό βίντεο στην πηγή 



koukfamily

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2u5GSWG
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου