Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Αυστρία: απαγορεύτηκε το σήμα των Γκρίζων λύκων και της Ραμπιά


Από την περασμένη Παρασκευή τέθηκε σε εφαρμογή η απαγόρευση του χαιρετισμού με το Τουρκικό εθνικιστικό σήμα των Γκρίζων Λύκων και της Ραμπιά στην Αυστρία.

Τον Δεκέμβριο του 2018 το Αυστριακό κοινοβούλιο θέσπισε νόμο που απαγοόρευε τη χρήση των συμβόλων των «εξτρεμιστικών οργανώσεων» ώστε να σταματήσει η τρομοκρατική προπαγάνδα.

Όσοι παραβιάζουν τον νόμο σε δημόσιους χώρους θα πληρώνουν πρόστιμο ως 4000 ευρώ ή θα φυλακίζονται για 1 μήνα. Σε περίπτωση επανάληψης του αδικήματος, το πρόστιμο θα φτάνει τις 10.000 ευρώ και η φυλάκιση τις 6 εβδομάδες.

Η εφαρμογή του νόμου ξεκίνησε το 2015 ώστε να σταματήσει η προπαγάνδα των τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το Daesh και η al-Qaeda, αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκε και στα σύμβολα του PKK, της Χαμάς, της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, της Χεζμπολά και της Κροατικής Ustasa.

Τον Φεβρουάριο, η Τουρκία απέρριψε και καταδίκασε την απόφαση της Αυστρίας να απαγορέψει το σήμα των Γκρίζων λύκων, που συνδέεται με το Τουρκικό Εθνικιστικό Κόμμα (MHP)

Με τις αλλαγές που έγιναν στον Αυστριακό νόμο τον περασμένο Δεκέμβριο, το σύμβολο Ραμπιά (ο χαιρετισμός με τα 4 δάχτυλα) που είναι το σύμβολο κατά του πραξικοπήματος και το Τουρκικό εθνικιστικό σήμα των Γκρίζων λύκων, απαγορεύτηκαν, ως εξτρεμιστικά σύμβολα.

Η Τουρκία θεωρεί πως είναι απαράδεκτο να απαγορεύεται το σήμα – σύμβολο ενός αναγνωρισμένου κόμματος και να τίθεται στην ίδια κατηγορία με άλλα σήματα τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως του PKK. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε την Αυστρία να διορθώσει το λάθος της, καθώς προσβάλλει τις διμερείς σχέσεις.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θεωρεί πως η κίνηση της Αυστρίας αντικατοπτρίζει την Ισλαμοφοβία.


«Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύει τα σύμβολά μας. Δεν θα το επιτρέψουμε» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.



cosmostatus

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2EOqmAD
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου