Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Άλλο ήταν τελικά το δρομολόγιο του αεροσκάφους του Μαδούρο που ήρθε στην Αθήνα!


Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Αθήνα η αποκάλυψη της έλευσης κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας με επιβαίνοντα τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, καθώς το θέμα, εκ φύσεως, προσφέρεται για αρκετή σπέκουλα πολιτικής και… διεθνολογικής φύσεως, αφού οι περιπέτειες της "δημοκρατίας" του Νίκολας Μαδούρο και η αντιπαράθεσή της με την Ουάσιγκτον, την έχουν φέρει στην πρώτη γραμμή της διεθνούς επικαιρότητας.

Πληροφορίες που έχουν φτάσει στα "αυτιά" του DP αμφισβητούν την "κυρίαρχη θεωρία", κάποιες από τις βασικές πληροφορίες δηλαδή που συνόδευσαν την αποκάλυψη της προσγείωσης και παραμονής του αεροσκάφους με τα διακριτικά YV2486 στο διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος των Αθηνών.
Σύμφωνα με τη διαθέσιμη πληροφόρηση, το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας (της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA) προερχόταν από τη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), από όπου απογειώθηκε και κινήθηκε βορειοδυτικά.
Ασφαλείς πληροφορίες για το υπόλοιπο του ταξιδιού, για άλλους δηλαδή προορισμούς που επισκέφθηκε μέχρι να επιστρέψει στη Βενεζουέλα δεν υπάρχουν, τουλάχιστον σε εμάς, προς το παρόν. Η εμβέλεια του αεροσκάφους, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν επαρκούσε κάποιο πολύ μεγάλο ταξίδι, με αποτέλεσμα να αναζητηθεί αεροδρόμιο όπου το αεροσκάφος θα μπορούσε να ανεφοδιαστεί, ενώ κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε ανακύψει και κάποιο τεχνικό ζήτημα, με αποτέλεσμα να επέμβει το έμπειρο προσωπικό εδάφους για την υποστήριξη του αεροσκάφους.
Η συνεννόηση ήταν απλή. Η πρεσβεία της Βενεζουέλας κινήθηκε και "δέσμευσε" (σ.σ. συνηθισμένη διαδικασία, προβλέπεται για όποιον το επιθυμεί, έναντι αντιτίμου) την αίθουσα VIP (Very Important Persons) του αεροδρομίου για να παραμείνει με ασφάλεια ο υπουργός Εξωτερικών.
Η παραμονή του μάλιστα, λόγω του – μικρού κατά τα φαινόμενα – τεχνικού προβλήματος που ανέκυψε επεκτάθηκε και έφτασε το ένα τρίωρο συνολικά. Για να αντιμετωπίσουμε τη… φυσική δημοσιογραφική ροπή (τη δική μας και των συναδέλφων μας!) στη συνωμοσιολογία, επιχειρήσαμε σήμερα το πρωί, χωρίς επιτυχία, να πληροφορηθούμε εάν ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας δέχθηκε επισκέψεις κατά την παραμονή του στο Ελ. Βενιζέλος.
Το αεροσκάφος απογειώθηκε νωρίς το βραδάκι του Σαββάτου από την Αθήνα με προορισμό, όπως πληροφορηθήκαμε, το Πράσινο Ακρωτήρι (Cabo Verde), δυτικά της Σενεγάλης στα ανοιχτά της Αφρικής, προορισμός που δικαιολογείται ως ο τελευταίος πριν περάσει τον Ατλαντικό και επιστρέψει στην ταραγμένη Βενεζουέλα…
Το αναφερόμενο ότι χώρες αρνήθηκαν να υποδεχθούν το αεροσκάφος, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς δεν προκύπτει. Από τη στιγμή που η Ελλάδα, τυπικά τουλάχιστον, έχει τηρήσει ελαφρώς πιο χαλαρή στάση αποστάσεις απέναντι στο καθεστώς του Νίκολας Μαδούρο, δεν θα είχε λόγο να αρνηθεί την έλευση του αεροσκάφους, όπως άλλωστε θα γινόταν απέναντι σε οποιοδήποτε αεροσκάφος ζητούσε ανεφοδιασμό και τεχνική υποστήριξη.
Προφανώς η εικόνα θα άλλαζε, πολιτικά, εάν έχουν υπάρξει επαφές κατά την παραμονή του ΥΠΕΞ στη χώρα οι οποίες κρατήθηκαν κρυφές, αν και πάλι αποδείξεις στα χέρια δεν θα είχαμε.
Σε πρώτη φάση όμως, καλό θα ήταν λίγη αυτοσυγκράτηση έως ότου καταλήξουμε για το ποια είναι τα πραγματικά περιστατικά της προσγείωσης του αεροσκάφους στην Ελλάδα και μετά ας συνεχίσουμε με την αγαπημένη μας συνήθεια, να πετάει ο ένας πέτρες στον άλλον για την πολιτική που ασκεί ή αποφεύγει αν ασκήσει κάθε κυβέρνηση!


defence-point.gr

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2TiMV9p
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου