Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Η δίκη του Ηγούμενου της Μονής Εσφιγμένου, Γέροντα Μεθόδιου, και μερικά ερωτήματα προς τη νέα αδελφότητα και τον Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο




Τα παρακρατικά υποκείμενα όμως, που ρίχνουν χιλιάδες μολότωφ, τα αφήνετε ελεύθερα... έτσι δεν είναι δικαστάκια;;;


Τον γιό του Βρούτση, που έκλεβε τράπεζες, τον βάλατε για λίγο μέσα και τον αφήσατε ελεύθερο... έτσι δεν είναι ρεζίλια της Α-Δικαιοσύνης;

Τους κουκουλοφόρους που τους γνωρίζετε ποιοί είναι, που πετούν μολότωφ και καίνε την Αθήνα, τους αφήνετε να κυκλοφορούν ελεύθερους.


ΤΟΝ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΗ ΝΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΤΟΥ ΡΙΞΑΤΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ....ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ... 

ΤΟΝ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗ ΜΑΝΤΕΛΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ...

ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ...  

ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΗ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΚΑΘΕΙΡΞΗ, ΑΛΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ...

ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ 100 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΨΥΧΕΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ, ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΕ ΓΙΑ... ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ... 

ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ, ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕΙΡΞΕΙΣ.

ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΜΕΣΗ.

ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΔΟΜΟΝΑΧΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΒΑΣΑΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ, ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ.



Καλλιόπη Σουφλή





Η ένταση δημιουργήθηκε όταν μοναχοί της νέας αδελφότητας επιχείρησαν να εισέλθουν στο κονάκι της Μονής, στην αθωνική πρωτεύουσα, στο οποίο εγκαταβιούν ζηλωτές μοναχοί, οι οποίοι "ταμπουρώθηκαν" μέσα στο κονάκι. 

Τότε ένας μοναχός κατηγορήθηκε και για ρίψη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού. 

Τον Ιανουάριο του 2017 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον μοναχό που έριξε το στουπί και, κατά πλειοψηφία 5-2, τον ηγούμενο Μεθόδιο, επιβάλλοντας 20ετείς καθείρξεις(!), χωρίς αναστολή(!!!), καθώς κρίθηκαν ένοχοι ως φυσικός και ως ηθικός αυτουργός, αντίστοιχα για το επεισόδιο με τη ρίψη της αυτοσχέδιας μολότοφ. 

Η έφεση δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής τους. 

Σε μήνυμά του ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Γέροντας Μεθόδιος, αναφέρει: 

«Οἱ θέλοντες εὐσεβῶς ζεῖν διωχθήσονται.




52605579_1995322703849990_2342135019008425984_n.jpg
Η δίκη του Ηγούμενου της Μονής Εσφιγμένου, Γέροντα Μεθόδιου, και μερικά ερωτήματα προς τη νέα αδελφότητα και τον Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο
Την Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου, ξεκίνησε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης, που αφορά στα επεισόδια που ξέσπασαν το 2013 στις Καρυές του Αγίου Όρους μεταξύ μοναχών της παλαιάς και της νέας αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου.
Η ένταση δημιουργήθηκε όταν μοναχοί της νέας αδελφότητας επιχείρησαν να εισέλθουν στο κονάκι της Μονής, στην αθωνική πρωτεύουσα, στο οποίο εγκαταβιούν ζηλωτές μοναχοί, οι οποίοι "ταμπουρώθηκαν" μέσα στο κονάκι. 

 Τότε ένας μοναχός κατηγορήθηκε και για ρίψη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού. 


Τον Ιανουάριο του 2017 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον μοναχό που έριξε το στουπί και, κατά πλειοψηφία 5-2, τον ηγούμενο Μεθόδιο, επιβάλλοντας 20ετείς καθείρξεις(!), χωρίς αναστολή(!!!), καθώς κρίθηκαν ένοχοι ως φυσικός και ως ηθικός αυτουργός, αντίστοιχα για το επεισόδιο με τη ρίψη της αυτοσχέδιας μολότοφ. 

Η έφεση δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής τους. 

Σε μήνυμά του ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Γέροντας Μεθόδιος, αναφέρει: «Οἱ θέλοντες εὐσεβῶς ζεῖν διωχθήσονται.
Πραγματοποιεῖται στὸ Ἐφετεῖο Θεσσαλονίκης, ἡ ἐκ νέου ἐκδίκαση τῆς ὑπόθεσης ἐσφιγμενιτῶν πατέρων (ἀνάμεσά τους κι ἐγώ ὡς Καθηγούμενος τῆς Μονῆς Ἐσφιγμένου, Ἀρχιμανδρίτης Μεθόδιος), μὲ σκοπὸ τὴν τιμωρία τῶν δῆθεν ἀξιόποινων ποινικῶν μας ἐγκλημάτων. Γιὰ ὅσους γνωρίζουν τοὺς ἀγῶνες τῆς μονῆς μας, εἶναι ἠλίου φαεινότερο ὅτι ὅλα ὅσα ἐναντίον μας στοιχειοθετοῦνται, ἕναν καὶ μοναδικὸ σκοπὸ ἐξυπηρετοῦν. 

Στὸ νὰ πλήξουν, νὰ μειώσουν καὶ νὰ εὐτελίσουν τὸν δίκαιο καὶ εὐλογημένο ὁμολογιακὸ ἀγώνα, τὸν ὁποῖο ἀπὸ δεκαετιῶν ἡ ταπεινὴ μονή μας ἔχει ἀρχίσει, ἐνάντια στοὺς προδότες τῆς Ὀρθοδοξίας, ἐνάντια στοὺς ἐχθρούς της Κυρίας ἡμῶν Θεοτόκου καὶ Ἀειπαρθένου Μαρίας καὶ τοῦ Υἱοῦ Αὐτῆς, ἐνάντια στὴν Παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ.
«Οἱ θέλοντες εὐσεβῶς ζεῖν διωχθήσονται», διατρανώνει στεντορεία τῆ φωνῆ ἐδῶ καὶ αἰῶνες ἡ Ἁγία Γραφὴ καὶ φαίνεται ὅτι τελικὰ αὐτὸ εἶναι τὸ μεγάλο μας ἔγκλημα, ἡ προσήλωσή μας στήν εὐσέβεια. 

Διότι εἶναι ἀντιληπτὸ ὅτι στὴν διεφθαρμένη πλέον ἐποχή μας, τὸ νὰ εἶσαι ὑπέρμαχος τῆς γνήσιας Ὀρθοδοξίας, τὸ νὰ μὴν ἀποδέχεσαι ἀλλοίωση, διαστρέβλωση ἢ τὴν παραμικρὴ ἀπόκλιση στὰ θέματα τῆς Πίστεως, ἀποτελεῖ σοβαρὸ μειονέκτημα ἢ μᾶλλον ἔγκλημα. 

Συνιστᾶ τὴν ἀσθένεια τῆς «πνευματικῆς ἀρτηριοσκλήρωσης», τὸ φαινόμενο τοῦ «θρησκευτικοῦ φονταμενταλισμοῦ» ἢ ὅσους ἄλλους προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἔχουν ἐπινοήσει οἱ σημερινοὶ θολολόγοι νεωτεριστές ψευδοκληρικοὶ καὶ οἱ παρατρεχάμενοί τους.
Πρὸς ὅλους τούς ἀνωτέρω δυστυχισμένους καὶ προσκυνημένους, ἡ Μονὴ μας ἀνακοινώνει ὅτι κάθε προσπάθεια νὰ ἀνακοπεῖ ἢ νὰ ἀναχαιτιστεῖ ἡ πορεία της πρὸς τὴν ὑπεράσπιση τῆς Ὀρθοδοξίας, δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ ἐμποδιστεῖ. 

Οἱ Σπαρτιάτες συνήθιζαν νὰ λένε: «Ἡ τᾶν ἢ ἐπὶ τὰς» φανερώνοτας τὸ ἀγέρωχο καί τὸ ἀδούλωτό τῆς ψυχῆς τους. 

Κι ἐμεῖς ὡς ἄλλοι σπαρτιάτες τῆς Ὀρθοδοξίας διατρανώνουμε πρὸς πάσα κατεύθυνση ὅτι, κανένα τέχνασμα, καμιὰ ἀπειλή δὲν δύναται νὰ ἀνακόψει τὴν προσήλωσή μας στὰ πατρῶα ὀρθόδοξα δόγματα, τὶς ἱερὲς παραδόσεις καὶ τοὺς ἱεροὺς κανόνες τῆς Ὀρθοδόξου Ἀνατολικῆς Ἐκκλησίας, καὶ ὅτι μὲ ὅσες καὶ ὅποιες δυνάμεις μᾶς ἀπομείνουν, ἔστω κι ἂν εἶναι οἱ πιὸ ἐλάχιστες, θὰ ζοῦμε, θὰ ἀναπνεύουμε καὶ θὰ ἀγωνιζόμαστε γιὰ ἕνα καὶ μοναδικὸ ἰδανικό. Στὸ νὰ κάνουμε πράξη τὸ ρητό: «οὐκ ἀρνησόμεθα φίλη ὀρθοδοξία οὐ ψευσόμεθά σου πατροπαράδοτον σέβας. 

Ἐν σοί ἐγεννήθημεν, καὶ σοὶ ζῶμεν, καὶ ἐν σοί κοιμηθησόμεθα. Εἰ δὲ καλέσει καιρὸς καὶ μυριάκις ὑπέρ σου τεθνηξόμεθα». (Ἰωσὴφ Βρυένιος) Εὐχέτης πρός Κύριον, Ο ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΊΤΗΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ & οι συν εμοι εν Χριστώ αδελφοί…». 

Την ίδια ώρα εκατοντάδες πιστοί βρίσκονται στα "κάγκελα", για να υπερασπιστούν τους ζηλωτές μοναχούς, από ένα μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων που φαίνεται ότι κατευθύνονται από κάποιο «αόρατο χέρι». 

Σε αυτά τη δημοσιεύματα, ούτε λίγο ούτε πολύ οι μοναχοί της παλαιάς αδελφότητας εμφανίζονται ως «παλαιοημερολογίτες καταληψίες», «καταχραστές», «εγκληματίες», «τραμπούκους» έως και «καταστροφείς των ιερών κειμήλιων της Μονής Εσφιγμένου»!
Δεν θα είχε αξία να απαντηθούν καν όλες οι παραπάνω ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες, αλλά πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, γιατί «κάποιοι» επιχειρούν μεθοδικά να βαφτίσουν το κρέας ψάρι και τη νύχτα μέρα! 


Με συχνές του ανακοινώσεις ο «μπροστάρης» της νέας αδελφότητας Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, που υπογράφει ως «Καθηγούμενος Ι.Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους», κατηγορεί την παλαιά αδελφότητα με τα εξής… εντυπωσιακά: 

«Η σχισματική αυτή ομάδα συντηρεί την κατάληψη με απειλές ανατίναξης του κτηρίου του μοναστηριού και με ρίψεις βομβών μολότωφ κατά ανθρώπινων ζωών!
Οι λεγόμενοι «γνήσιοι χριστιανοί»-παλαιοημερολογίτες δεν είναι μέλη της Εκκλησίας του Χριστού, απλά κάποιοι που φορούν ράσα και με διάφορες προφάσεις συγκεντρώνουν οπαδούς και υλικά οφέλη. 

Σώστε το Άγιο Όρος! 

Ομάδα παλιοημερολογιτών εισήλθε στο Άγιο Όρος και κατέλαβε διά της βίας το κεντρικό κτήριο της Μονής Εσφιγμένου. 


Υπάρχουν στην Ιερά Κοινότητα επώνυμες καταγγελίες των παλαιών πατέρων, για τον ξυλοδαρμό και την βία, που τους ασκήθηκε από την εν λόγω ομάδα, για να παραιτηθούν από την θέση του προϊσταμένου. 

Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να καταδικάζουν σε καταστροφή και λεηλασία την αρχιτεκτονική και κειμηλιακή παρακαταθήκη της Ιεράς Μονής, η οποία δεν είναι προσωπική, αλλά αποτελεί εθνική και πολιτισμική κληρονομιά». 

Μα καλά Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίε, ο… Κουφοντίνας να είχε μονάσει στην Εσφιγμένου, περισσότερα ελαφρυντικά θα του δίνατε! 

Είναι δυνατόν να κρύβετε τόσο μένος στη χριστιανική ψυχούλα σας; 

Αλλά θα θέλαμε να σας θέσουμε και μερικά ερωτήματα και θα παρακαλούσαμε και την έδρα του σεβαστού δικαστηρίου να τα λάβει υπόψη της: 

-Διοριστήκατε ή όχι «εν μια νυκτί» στη… νέα Εσφιγμένου ενάντια στους κανόνες για το Αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους;
-Η νέα αδελφότητα αριθμεί τρεις (3) μοναχούς ή τριάντα (30) όπως εσείς δηλώνετε; 

Και το ρωτάμε γιατί το αφορολόγητο για κάθε μοναχό είναι περίπου 2.000 ευρώ, οπότε το ελληνικό Δημόσιο άλλο να δίνει φοροαπαλλαγή για 6.000 ευρώ και άλλο για 60.000 ευρώ! 

Το μοναχολόγιο πιστεύουμε θα δείξει την αλήθεια, με τον αστερίσκο ότι δεν πιστεύουμε πως έχουν δηλωθεί ιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος ως μοναχοί, όπως καταγγέλλεται; 

Είναι δυνατόν;
-Έχετε δηλώσει στον ΟΠΕΚΕΠΕ (σ.σ. οργανισμός που δίνει επιχορηγήσεις στους αγρότες) εκτάσεις που διεκδικείτε δικαστικά από τη παλαιά Μονή Εσφιγμένου; 

Και αν ναι πως ζητάτε επιχορηγήσεις από το ελληνικό δημόσιος για εκτάσεις που σύμφωνα με το νόμο δεν είναι στην κυριότητά σας;
-Μήπως παίρνετε επιχορηγήσεις και από ευρωπαϊκά κονδύλια; 

Αληθεύει ότι ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για τη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων στο κονάκι της ΙΜ Εσφιγμένου; 

Αληθεύει ότι ο εισαγγελέας ζητεί: Να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της απάτης εις βάρος του δημοσίου και της ΕΕ, της απιστίας εις βάρος του δημοσίου και της παράβασης καθήκοντος; 

Είμαστε βέβαιοι ότι η αλήθεια θα λάμψει στο δικαστήριο, γιατί το άδικον ουκ ευλογείται! 

Εμείς μόνο να σημειώσουμε ότι τα ιστορικά γεγονότα ΔΕΝ μπορούν να αλλάξουν, όσο και αν προσπαθεί ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος. 

Η διαμάχη της Εσφιγμένου και όλου του Αγίου Όρους με το Οικουμενικό Πατριαρχείο ξεκίνησε το 1924 (αλλαγή ημερολογίου), συνεχίστηκε το 1967 με την άρση των αναθεμάτων, αλλά μετά οι Αγιορείτες αποφάσισαν να μνημονεύουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ενώ η Εσφιγμένου δυνάμωσε την αντίδρασή της το 1972 με το να σηκώσει μαύρες σημαίες για τις τότε συμπροσευχές. 

Άρα η «κατάληψη» και οι μαύρες σημαίες ξεκίνησαν δυο ολόκληρα χρόνια πριν κοιμηθεί ο τότε Ηγούμενος Αθανάσιος, και φυσικά όχι ο νυν Ηγούμενος Μεθόδιος, όπως παρουσιάζεται εντέχνως από τη νέα αδελφότητα. 

Εκτός κι αν ο Γέροντας Μεθόδιος είναι ο… Άρης Βελουχιώτης και «κατέλαβε» την Εσφιγμένου κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου!
Ήμαρτον…
ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ
 


Πηγή



attikanea

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2NU49UZ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου