Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Η Ρωσία αναγνώρισε αυτό που δεν έπρεπε να κάνει ..


Η Ρωσία αναγνώρισε το «Βόρεια Μακεδονία» ως το συνταγματική ονομασία της γείτονος χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, «στις 19 Φεβρουαρίου του 2019, η πρεσβεία της Ρωσίας στα Σκόπια έλαβε σημείωμα από το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της γειτονικής χώρας, σχετικά με την αλλαγή της επίσημης ονομασίας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»», αναφέρει το Sputnik.

«H Ρωσική Ομοσπονδία αναγνωρίζει τη χώρα με τη νέα συνταγματική ονομασία, δηλαδή «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» προστίθεται, επίσης, στη σχετική ανακοίνωση.

Η Ρωσική πρεσβεία στα Σκόπια είχε λάβει από τις 19 Φεβρουαρίου την επίσημη ενημέρωση, ωστόσο μόλις τώρα προχώρησε και στην επίσημη αναγνώριση.

Να σημειωθεί ότι η Μόσχα όλο το προηγούμενο διάστημα είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα «μπλόκαρε» το θέμα της ονομασίας της γείτονος, στέλνοντάς το στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Παρ΄όλα αυτά ξεπέρασε τις επιφυλάξεις της και με τη σημερινή της απόφαση, ανοίγει στα Σκόπια τον δρόμο για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ανάμεσα στις χώρες που έχουν αναγνωρίσει το «Βόρεια Μακεδονία» ως συνταγματική ονομασίας της γειτονικής χώρας είναι το Ισραήλ, Σερβία και οι ΗΠΑ.



ΠΗΓΗ

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2HG8V77
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου