Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Οι Αλβανοί μεταφέρουν το χάος στην Ελλάδα – Διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης στην Αθήνα – Έκρυθμη η κατάσταση στα Βαλκάνια.


Στην χώρα μας επεκτείνονται οι διαδηλώσεις κατά του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, από την αλβανική αντιπολίτευση. Οι δρόμοι γύρω από την αλβανική πρεσβεία θα «πνιγούν» από Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα και πρόκειται να διαμαρτυρηθούν κατά του καθεστώτος των Τιράνων.


Η αποσταθεροποίηση που έχει δημιουργηθεί με αφορμή τον Ράμα και τις σχέσεις του με τη Μαφία, αλλά και το αυταρχικό τουρκικό κράτος, απειλεί την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων με μια «έκρηξη» βίας που μπορεί να επεκταθεί με ραγδαίους ρυθμούς. 
Η Ελλάδα απειλείται άμεσα από μια τέτοια κατάσταση, ενώ αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες των Αλβανών εντός ελληνικού εδάφους πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολύ προσοχή από τις αρμόδιες αρχές, καθώς εύκολα θα εξελιχθούν γρήγορα σε βίαιες συγκρούσεις.
Μετά από τις διαμαρτυρίες στα Τίρανα και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα κατά της κυβέρνησης του Έντι Ράμα, η αντιπολίτευση έχει ήδη δρομολογήσει διαμαρτυρίες Αλβανών που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, για να μεταφέρουν το μήνυμα της δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση της Αλβανίας.
Μια τέτοια διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή στην Αθήνα, όπου οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι οι Αλβανοί θα συγκεντρωθούν μπροστά από τη κτήριο της αλβανικής πρεσβείας στην Αθήνα για να δώσουν μήνυμα προς την κυβέρνηση του Έντι Ράμα, για την επιδείνωση της κατάστασης στην Αλβανία.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του παραρτήματος του Δημοκρατικού Κόμματος στην Ελλάδα, Φατμίρ Γκιότσι, όπως έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα, οι διαμαρτυρίες θα πραγματοποιηθούν στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας.
«Αγαπητοί σύντροφοι! Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 11:00 διαμαρτυρόμαστε μπροστά στην Αλβανική Πρεσβεία στην Αθήνα. Δίνουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση του 'εγκλήματος' με επικεφαλής τον Έντι Ράμα σε σχέση με την επιδείνωση της κατάστασης στην Αλβανία! Σας περιμένουμε!» αναφέρει ο επικεφαλής του παραρτήματος του Δημοκρατικού Κόμματος στην Ελλάδα, Φατμίρ Γκιότσι.

Υπενθυμίζουμε πως μόλις πριν τρεις μέρες, το απόλυτο χάος επικράτησε εκ νέου στην Αλβανία, με τον Ράμα να αποχωρεί βιαστικά από το κοινοβούλιο και την αντιπολίτευση να καταγγέλει πως ο ΑΛβανός πρωθυπουργός αναζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ιταλία.
Μία από τις σοβαρότερες δηλώσεις έγιναν προ ημερών στη διαδήλωση στα Τίρανα από τον ηγέτη της αλβανικής αντιπολίτευσης DP, Lulzim Basha και αφορούσε το σκοπό του ταξιδιού στο εξωτερικό του πρωθυπουργού Ε. Ράμα στην Ιταλία.

«Οι μυστικές υπηρεσίες μου είπαν ότι ο Ράμα συζητά στην Ιταλία ήδη για την χορήγηση πολιτικού ασύλου», υπογράμμισε ο Μπάσα, διευκρινίζοντας ότι η κατάσταση είναι πλέον εκτός ισορροπίας στην Αλβανία.
Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει τελικά, αλλά η Αλβανία οδεύει σε χάος και εκλογές, πιθανότατα με παρέμβαση της δύσης, λόγω των κινήσεων Ράμα και της εμπλοκής του με τον Ερντογάν και την αλβανική μαφία, σύμφωνα με τον τύπο της χώρας.



ΠΗΓΗ

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2UsGFIK
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου