Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Επιστολή από μαθητή Λυκείου: Τελικά ποιος αυθαιρετεί στη Λέσβο;


του Ιωάννου Σιάχρα, Μαθητή Α΄ Λυκείου

Στην Απέλη της Λέσβου 33 άτομα ανόρθωσαν ένα μεταλλικό σταυρό στη θέση εκείνου που ακραίοι, στη θρησκευτική τους ιδεολογία, πρόσφυγες γκρέμισαν. Αυτά τα άτομα, όμως, συνελήφθησαν από τη τοπική αστυνομία. Η κατηγορία; Αυθαίρετη κατασκευή, αυθαίρετη κατάληψη δημοσίου κτήματος.

Και η ερώτηση που θέτω είναι η εξής: Εκείνα τα ακραία άτομα που έσπασαν το σταυρό, που ήδη υπήρχε στην περιοχή, συνελήφθησαν; Μα και εκείνοι αυθαίρετα κατέστρεψαν δημόσια περιουσία. Αλλά όχι. Εκεί, το πράγμα αλλάζει πολύ για την Πολιτεία.Τόσο πολύ τους ενοχλεί ο σταυρός; Τόσο πολύ τους ενοχλεί ο Χριστός; Είναι, πραγματικά, ντροπή για τη χώρα να συλλαμβάνονται άτομα που απλώς, έστησαν το σύμβολο της Πίστης μας και εγκληματίες, οπαδοί-δολοφόνοι να αλωνίζουν ελεύθεροι. Έρχονται μέρες πολύ δύσκολες. Έρχονται μέρες που θα κλειστούμε στις κατακόμβες και όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα μαρτυρούν για την Πίστη μας. Ο σταυρός και η Ορθοδοξία ήταν κατοχυρωμένα στο Σύνταγμα.

Δυστυχώς, οι «προοδευτικοί» αυθαίρετα κατάργησαν και τα δύο.

Κατά τ' άλλα, οι άμυαλοι είμαστε εμείς αλλά, οι δημοκράτες και οι σώφρονες είναι αυτοί. Γιατί νόμιμο είναι η κατεδάφιση του σταυρού αλλά, παράνομη η αποκατάσταση του.


Πραγματικά, λειτουργούν σαν τους ολιγαρχικούς κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο. Αυθαιρετούν και ύστερα, απλά, είτε καλούν ένα συνέδριο είτε κάνουν ένα ψήφισμα, αποδίδοντας έτσι, μια πρόφαση νομιμότητας στα εγχειρήματα τους.

Αυτό έκαναν και με την υποτιθέμενη έξοδο από την ΕΕ, αυτό και με τη Μακεδονία αυτό και με πολλά ακόμη.

Προσοχή! Δεν μιλάω μόνο για τη Κυβέρνηση αλλά, για ΟΛΟΥΣ.

Δεν είμαι αριστερός, δεν είμαι δεξιός και φυσικά, δεν είμαι ακραίος. Απλώς, είμαι ένας νεαρός με πολιτική σκέψη, δημοκρατικό φρόνιμα και σε καμία περίπτωση δεν τρώω σανό. Όσο αυθαιρέτησαν οι μεν άλλο τόσο αυθαιρέτησαν οι δε. Απλά, είναι γελοίο η Πολιτεία να μιλά για αυθαιρεσίες όταν τριακόσιοι βουλευτές αρέσκονται μόνο σ' αυτό.

Και μια ακόμη παρατήρηση. Η επίσημη Εκκλησία γιατί απέχει στο εν λόγω ζήτημα;

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2tRfRpZ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου