Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Η Άγκυρα «τα βάζει» με τον Τζ. Σόρος: «Θέλει να ρίξει τον Ερντογάν, οργανώνει διαμαρτυρίες» – Τούρκοι εισαγγελείς στοχοποιούν τον «μεγαλοεπενδυτή»


Τον «μεγαλοεπενδυτή» και «αρχιερέα» της Νέας Τάξης Πραγμάτων, Τζόρτζ Σόρος, στοχοποιεί η Άγκυρα, για τις αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες που έλαβαν χώρα στην Τουρκία κατά τα τελευταία έτη.

Ο ίδιος ο Ερντογάν έχει κατονομάσει δημόσια τον Σόρος για παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Τουρκίας, αναφερόμενος ακόμα και στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο αυταρχικό καθεστώς της Άγκυρας και τον γνωστό επιχειρηματία και χορηγό ΜΚΟ, δεν είναι καθόλου τυχαίος. Τα σχέδια της Δύσης για την περιοχή αυτή δεν περιλαμβάνουν τον Ερντογάν και σίγουρα υπάρχει σχέδιο καρατόμησής του, καθώς η στρατηγική του δε συνάδει με αυτή της Δύσης.

Εκτιμάται πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με αυτό το θέμα και θα έρθουν στο φως τη δημοσιότητας στοιχεία τόσο για τη δράση του Σόρος στην Τουρκία, αλλά και για τα σχέδια του ίδιου του Ερντογάν.

Οι Τούρκοι εισαγγελείς κατηγορούν επισήμως τον Αμερικάνο επενδυτή με ουγγρικές ρίζες Τζορτζ Σόρος με το πρόσχημα ότι βρίσκεται πίσω από μεγάλες αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες που σάρωσαν την Τουρκία το 2013.


Οι εισαγγελείς ζητούν για 16 Τούρκους υπόπτους ποινή φυλάκισης συνολικά 47.520 ετών με το σκεπτικό ότι προσπάθησαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση οργανώνοντας τις διαμαρτυρίες του πάρκου Γκεζί. Πίσω από τους ύποπτους κρύβονται ξένοι παράγοντες κι ένας από αυτούς, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές αρχές, είναι ο κ. Σόρος.

Οι κατηγορίες ακολουθούν τη γνώριμη αφήγηση που συχνά διατυπώνεται από τον ίδιο τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον οποίο η Τουρκία απειλείται από ξένες δυνάμεις.

Ο Σόρος ήταν στο επίκεντρο της συνωμοσίας για την ανατροπή της κυβέρνησης του Ερντογάν, ισχυρίζονται οι Τούρκοι εισαγγελείς, μέσω της βοήθειας ύψους 20 δισ. δολαρίων που παρέχει το Open Society Institute για προγράμματα που αφορούν τα δικαιώματα, την υπεράσπιση, την ανάπτυξη των μέσων ενημέρωσης σε δεκάδες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο κ. Σόρος σχεδίασε την πολιτική αναταραχή στη Σερβία, στη Γεωργία και κάποια κράτη της Βαλτικής και βρέθηκε πίσω από τις διαδηλώσεις της Αραβικής Άνοιξης που ξεκίνησαν στα τέλη της 2010, πριν εντατικοποιήσει την δράση του στην Τουρκία.

Η σερβική οργάνωση ονόματι Όπορ, η οποία εργάστηκε για την κινητοποίηση διαδηλώσεων που ανέτρεψαν τον πρόεδρο της Σερβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς το 2000, σύμφωνα με τις τουρκικές διωκτικές αρχές συνδέεται με τον κ. Σόρος και είναι μέρος της συνωμοσίας για την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν.

Ο επικεφαλής των συνωμοτών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας Οσμάν Καβάλα, ο οποίος αναφέρεται από τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης ως «Σόρος της Τουρκίας».

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2tWl7c0
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου