Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019

Η ΥΠΑ επιβεβαιώνει: Ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας ήταν στο κυβερνητικό αεροσκάφος


Αυτό είναι το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας που ήρθε στην Αθήνα

Με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαιώνει ότι στο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας που προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» το περασμένο Σάββατο, και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, επέβαινε ο ΥΠΕΞ του Μαδούρο.

Η ΥΠΑ τονίζει ακόμη ότι το αεροσκάφος κατέθεσε σχέδιο πτήσης. Οπως αναφέρει επρόκειτο για μια «συνήθη πτήση» για ανεφοδιασμό καυσίμων, που διακινήθηκε εντός του Ελληνικού εναερίου χώρου σύμφωνα με κατατεθειμένο και εγκεκριμένο flight plan.

Η Πολιτική Αεροπορία σημειώνει ότι το αεροσκάφος προέρχονταν από το Αμπού Ντάμπι. Εφτασε στις 13:59 και ανεχώρησε στις 17:47 για το Πράσινο Ακρωτήρι.

Ωστόσο, το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς σε μια «συνήθη πτήση» για ανεφοδιασμό καυσίμων η στάση είχε διάρκεια τεσσάρων ωρών.

Η ΥΠΑ, αποκαλύπτει επίσης ότι η πρεσβεία της Βενεζουέλας είχε ενημερώσει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ότι στο αεροσκάφος βρίσκονταν ο ΥΠΕΞ της χώρας Χόρχε Αρεάσα, και είχε αιτηθεί να χορηγηθεί αίθουσα VIP για να φιλοξενηθεί. Ως εκ τούτου, προκαλεί εντύπωση γιατί στην χθεσινή άτυπη ενημέρωσή του το μέγαρο Μαξίμου δεν είχε ενημερώσει περί αυτού, καίτοι είχε κληθεί από την Νέα Δημοκρατία να απαντήσει σχετικά.

Η ΥΠΑ δεν απαντά στο αν άλλες χώρες είχαν αρνηθεί την προσγείωση του αεροσκάφους της Βενεζουέλας.

Τέλος, η ΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι ο ΥΠΕΞ του Μαδούρο δέχθηκε επισκέψεις κατά την παραμονή του στην αίθουσα VIP του Ελ. Βενιζέλος, μόνο από επιτετραμμένους της βενεζουελάνικης πρεσβείας στην Αθήνα και από κανέναν άλλο.

Δείτε την ανακοίνωση της ΥΠΑ:

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με το αεροσκάφος νηολογίου Βενεζουέλας (YV2486) το οποίο προσγειώθηκε το προηγούμενο Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενημερώνει ότι :

Πρόκειται για μια συνήθη πτήση που διακινήθηκε εντός του Ελληνικού εναερίου χώρου σύμφωνα με κατατεθειμένο και εγκεκριμένο flight plan.

Το αεροπλάνο σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης είχε προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης από το Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις 07:30 (ώρα Ελλάδας) και διαδρομή μέσω του εναερίου χώρου των Μπαχρέιν, Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου, με προορισμό την Ελλάδα και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο συνολικός υπολογιζόμενος χρόνος πτήσης του αεροσκάφους ήταν περίπου 6 ώρες και 5 λεπτά.

Το αεροσκάφος είχε πραγματική ώρα άφιξης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 13:59 (ώρα Ελλάδας) για ανεφοδιασμό καυσίμων (technical landing).

Η πρεσβεία της Βενεζουέλας μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών αιτήθηκε διάθεση της VIP αίθουσας του αερολιμένα, προκειμένου να φιλοξενηθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας τους κ. Jorge Arreaza.

Η αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου φιλοξένησε τον υπουργό της Βενεζουέλας όπως προβλέπεται από την εθιμοτυπία, μέχρι την ώρα ολοκλήρωσης του ανεφοδιασμού. Να σημειωθεί ότι πλην των επιτετραμμένων στην αίθουσα VIP δεν υπήρχαν άλλες επισκέψεις στον χρόνο παραμονής του ξένου αξιωματούχου.

Το αεροσκάφος αναχώρησε στις 17:47 (ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Διεθνές αεροδρόμιο στο Πράσινο Ακρωτήρι. Η αναχώρηση του αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με νέο επίσημο κατατεθειμένο και εγκεκριμένο σχέδιο πτήσης και αναγραφόμενη ώρα απογείωσης 17:30 τοπική.

Το αεροσκάφος σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης θα κατευθυνόταν στον τελικό του προορισμό μέσω των εναερίων χώρων της Ιταλίας, Τυνησίας, Αλγερίας, Μαρόκου και Καναρίων Νήσων.

Ο υπολογιζόμενος χρόνος της πτήσης είχε διάρκεια 7 ώρες και 17 λεπτά».iefimerida.gr

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2C3uL12
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου