Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Μανώλη, αυτοί που σε τιμώρησαν αυστηρά δήθεν για λόγους "ασφαλείας", στην πραγματικότητα σε εκδικήθηκαν επειδή δημοσιοποίησες την άρνηση σου να υποταχθείς


Γράφει ο Γεράσιμος Γερολυμάτος

Μανώλη, αυτοί που σε τιμώρησαν αυστηρά δήθεν για λόγους "ασφαλείας", στην πραγματικότητα σε εκδικήθηκαν επειδή δημοσιοποίησες την άρνηση σου να υποταχθείς, τραγουδώντας το "Μακεδονία ξακουστή". Eίναι οι ίδιοι ευθυνόφοβοι και άκαπνοι καραβανάδες καριέρας, που σε περίπτωση που σκοτωνόσουν πέφτοντας για οποιαδήποτε άλλη αιτία, θα μιλούσαν για αστοχία υλικού, για δικαιολογημένες απώλειες επί τοις εκατό και ίσα που θα χωρούσες σε ένα μονοστηλάκι ανακοίνωσης του ΓΕΣ, πριν σε θάψουν στη λήθη της αναισθησίας τους.
Ναι, αυτοί που "ανησύχησαν", λέει, για την "ασφάλεια" σου, διότι ήταν σαν να έτρεχες με 180 χιλ. την ώρα, με τον φραπέ στο ένα χέρι και εσύ παρόλα αυτά τα κατάφερες. Τώρα όμως, που προσγειώθηκες ασφαλής και κανείς δεν σκοτώθηκε από το κινητό σου, στην ατυχή περίπτωση που θα έπεφτε σε κάποιου το κεφάλι, έπρεπε από κάπου να πιάσουν το σαμάρι για να μην τους φύγει το «γαϊδούρι». Και νομίζουν ότι μόνο με την αφορμή θα καταφέρουν να θολώσουν την αιτία. Που ήταν το εμβατήριο, οι δηλώσεις σου και η μεγάλη απήχηση του βίντεο σου. Εν ολίγοις η διακήρυξη του αγνού και άδολου πατριωτισμού σου, που αντιτίθεται στην ελαστική οσφυοκαμψία των ανωτέρων σου και τραγικά την αναδεικνύει. Φαίνεται, ότι θέλουν άλλου είδους στράτευμα. Κάτι που να τους μοιάζει. Περιορισμένων γενικά δυνατοτήτων και αποψιλωμένου πατριωτικού αισθήματος. Στρατιώτες σαν και εσένα δεν τους θέλουν. Βλέπεις στην Ελλάδα τιμώνται πάντα οι προδότες και προγράφονται οι πατριώτες. Τους εκνευρίζει ο ενθουσιασμός σου, τους καίει ο ζήλος σου, τους ανησυχεί η αποφασιστικότητα σου και τους τρομάζει η παρατολμία σου. Μη τυχόν και γίνεις παράδειγμα. Για αυτό και σε στόχευσαν. Είναι όμως ηλίθιοι, γιατί κατάφεραν το αντίθετο.
Μανώλη είσαι αληθινός και φαίνεται από τη μορφή σου. Παιδί της λαϊκής και ανυπότακτης σφακιανής Κρήτης και βλαστάρι μιας γνήσιας παράδοσης που θέλει να συνεχίσει να υπάρχει και αγωνίζεται για αυτό. Με μια παράτολμη ιδέα που παραβαίνει το πρωτόκολλο, με ένα γλυκύτατο πλην φάλτσο τραγούδισμα της Μακεδονίας, με τον πηγαίο ενθουσιασμό της νεανικής ψυχής, που την συνεπαίρνει η αίσθηση της δύναμης του κορμιού της στην έκφραση ενός ανυπόκριτου ηρωϊσμού. Τη δήλωση μιας παρουσίας στην υπεράσπιση της Μακεδονίας. Τελικά, όχι μιας μόνο προσωπικής, αν και παράτολμης επιλογής, αλλά και μιας πάνδημης αποδοχής, όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις. Ακόμα και το τσιγγελωτό μουστακάκι, που θυμίζει τον Ερωτόκριτο με την Αρεθούσα στον πίνακα του Θεόφιλου, σκιαγραφεί την ρομαντική αποτύπωση μιας άρρηκτης σύνδεσης με την παράδοση του ντελικανή.
Εσύ δεν είσαι σαν αυτούς και ευτυχώς δεν νέρωσες το αψύ κρητικό ρακί του πατριωτικού φιλότιμου σου. Όπως αντίθετα έκανε ο συμπατριώτης σου ναύαρχος και νυν ΥΠΕΘΑ. Έμαθα ότι απέσυραν τελικά την ποινή σου και αυτό από μόνο του λέει πολλά για την πίεση που τους ασκήθηκε από την κατακραυγή του κόσμου. Έχει η Κρήτη παλικάρια και εσύ είσαι ένα από αυτά. Την «Πουλάδα» στην έδωσε ο ελληνικός λαός. Αυτούς απλά περιφρόνησε τους.

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2TTFeWR
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου