Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Η Οξφόρδη, ο Ηρόδοτος και οι αγράμματοι


Ανακάλυψαν λέει ένα πλοίο στην Αίγυπτο. Η ανακάλυψη επιβεβαιώνει τον Ηρόδοτο όπως ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ η Οξφόρδη. Μάλλον η παραδοχή αυτή δεν θα τους άρεσε και τόσο, αλλά αυτό δεν μπορώ να το αποδείξω ούτε και είναι αυτό που με ενδιαφέρει τώρα, γιατί αυτό είναι μία παλιά ιστορία. Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ συγχωνεύεται με τον ΔΗΘΕΝ ρωμαϊκό πολιτισμό, σε μία οντότητα-ύβρι που λέγεται «ελληνορωμαϊκός πολιτισμός».
Ο Όμηρος, για παράδειγμα, ήταν ένας παραμυθατζής που έγραφε ότι του κατέβαινε, μέχρι που αποδείχθηκε ότι μόνο συντεταγμένες από GPS δεν είχε δώσει στα «παραμύθια» του όπου περιέγραφε διάφορα «μυθολογικά» γεγονότα.
Μέχρι τώρα, ο Ηρόδοτος [και ο Πλούταρχος] κατά την γνώμη κάποιων Ελλήνων -οι οποίοι προφανώς αναπαρήγαγαν ξένα άρθρα- δεν ήταν παρά «μπλόγκερ» της εποχής και στα βιβλία τους έγραφαν ότι τους άρεσε ανακατεύοντας την πραγματικότητα με την φαντασία.
Μέχρι εδώ όλα καλά.
ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ:
Το θέμα δεν είναι οι ξένοι που όταν ο Ηρόδοτος έγραφε ιστορία εκείνοι δεν ήξεραν καλά καλά να μιλάνε. Το θέμα δεν είναι ούτε και όσοι Έλληνες πιθηκίζουν τις γνώμες των Ευρωπαίων επειδή καταριούνται την ώρα και την στιγμή που γεννήθηκαν απατεώνες και τεμπέληδες Έλληνες και όχι τίμιοι και εργατικοί Ευρωπαίοι.
Το θέμα είναι ότι στην Οξφόρδη ξέρουν «από στήθους» τον Ηρόδοτο. Και μόλις ανακαλύφθηκε το καράβι θυμήθηκαν αμέσως την σχετική αναφορά.
Και περίλυπος ρωτάω:
-Πόσοι από εσάς που κοκορεύεστε για την ιστορία των προγόνων σας γνωρίζετε από Ηρόδοτο;
-Πόσοι έχετε διαβάσει έστω και ένα κομμάτι από τα κείμενά του;
-Πόσοι μπορείτε να τον διαβάσετε στην γλώσσα που γράφει και όχι στις σκοτωμένες και περιφραστικές μεταφράσεις που κυκλοφορούν;
-Πόσοι έχετε οποιαδήποτε άλλη γνώση για αυτόν [ή για οποιονδήποτε άλλον αρχαίο συγγραφέα] εκτός από τις μονολεκτικές αναφορές στο πληκτικό μάθημα της Ιστορίας, από τους πληκτικούς καθηγητές, στα πληκτικά σχολεία όπου υπηρετήσατε την πληκτική θητεία σας ως μαθητές;
Ουαί υμίν «γραμματείς» και Φαρισαίοι υποκριτές…

ΥΓ. «Από στήθους» στην αρχαία νεκρή φασιστική/εθνικιστική γλώσσα σημαίνει «από μνήμης». Για αυτό λέτε και τις λέξεις «αποστηθίζω» και «αποστήθιση». Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει είδηση [προφανώς δεν το έχετε πάρει], αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ για τους πολυ-πολιτισμενο-δημοκράτες, ακόμα μιλάμε αυτήν την απεχθή αρχαία γλώσσα, η οποία δεν λέει να πεθάνει και να αφήσει ήσυχους τους σύγχρονους ανθρωπιστές.


Μιχάλης


aatosmihalis

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2ULCeZM
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου