Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Είναι το Αιγαίο ελληνικό; Απόδειξη!


Η συμφωνία των Πρεσπών είναι το πρώτο μέρος στην κατηγορία «έντιμος συμβιβασμός». Ο δεύτερος ακόμα πιο εκκωφαντικός. Ακόμα πιο «σκληρός» 

Μετά την δήλωση του βουλευτή Δράμας, και του Σύριζα, Χρήστου Καραγιανίδη περί «έντιμου συμβιβασμού» με τους Οθωμανούς. Στο ελληνικό Αιγαίο φυσικά. Μια δήλωση που στη συνέχεια την έκανε γαργάρα. Λαγός ο Χρηστάρας ο γνωστός.

Μετά τις κάποιες δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά. Μετά την επίσκεψη του Τσίπρα στον ψευτοσουλτάνο Ερντογάν. Με τους αλλεπάλληλους βρυχηθμούς αρκετών υποψευτοσουλτάνων της Τουρκιάς. Με πληθώρα παραβιάσεων του εναέριου χώρου αλλά και του Αιγαίου. Με συνεχείς λεκτικούς απειλητικούς βομβαρδισμούς. Με την κλιμάκωση στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ενα σενάριο διακινείται ανάμεσα στους κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Ενα σενάριο «φιλικό» και αποδεκτό από Ουάσιγκτον και Βερολίνο.
Ενα σενάριο που περίπου λέει το εξής...

Φίφτι φίφτι η εκμετάλλευση κοιτασμάτων στο Αιγαίο. Φίφτι φίφτι στη μοιρασιά των κερδών. Αφού, λέει η Άγκυρα, κι εμείς βρεχόμαστε απ άκρη σ άκρη. Αφού κ εμείς κολυμπάμε στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Και αφού, χωρίς εμάς κανένα τρυπάνι δεν θα επιτρέψουμε να ταράξει τα νερά.

Και όχι μόνο αυτά. Από την άλλη θα σας εξαντλήσουμε οικονομικά. Θα σας αναγκάσουμε να ξοδεύετε ένα σκασμό λεφτά σε προγράμματα εξοπλιστικά. Θα σας κάνουμε στενό μαρκάρισμα. Και όταν οι συνθήκες θα αλλάξουν θα δημιουργήσουμε «επεισόδιο» θερμό.


Αν λοιπόν κάνουμε κολεγιά, τότε και περισσότερα λεφτά θα βγάλετε. Και λιγότερα για εξοπλιστικά προγράμματα θα ξοδεύετε. Και ένα μέρος των κερδών στα ασφαλιστικά σας ταμεία θα επενδύσετε. Έτσι ώστε το ασφαλιστικό σας σύστημα να θωρακίσετε. Είσαι;

Ολα αυτά με την παρότρυνση της Ουάσινγκτον.
Υπάρχουν λόγοι.
Όπως ας πούμε τα δικά της πετρελαϊκά μεγαθήρια.
Όπως η απεξάρτηση της Ευρώπης από το φυσικό αέριο της Ρωσίας.
Όπως το γεγονός ότι είναι αδύνατον ο έκτος στόλος να περιφρουρεί επ' άπειρο τις «τρύπες» στο Αιγαίο.
Όπως η σχέση των ΗΠΑ με την Τουρκία. Που προσωρινώς είναι διαταραγμένες. Αλλά που μελλοντικώς, με την αποχώρηση του Ερντογάν, θα επαναλειτουργήσει η «ισορροπία» στο Αιγαίο.
Όπως, όπως, όπως...

Υπάρχει Έλληνας πρωθυπουργός που θα βάλει τη τζίφρα του κάτω από μια τέτοια συμφωνία; Υπάρχει ελληνικό κόμμα που θα τολμήσει να διαμοιράσει τα πολύτιμα «ιμάτια» του Αιγαίου με τους αχόρταγους και αφερέγγυους οθωμανούς; Υπάρχει πολιτική δύναμη που θα περιφρονήσει τον γενικό ξεσηκωμό; Υπάρχει κάποιος που θα ρισκάρει το κεφάλι του στη λαιμητόμο της πλατείας Συντάγματος, παραχωρώντας εθνική κυριαρχία και εθνική ακεραιρότητα σε οθωμανικά «απόβλητα»; Ποιος;

Ουδείς. Προς το παρόν. Πες, πες όλο και κάποιοι θα το χωνέψουν. Πάντως η απάντηση σε όλα αυτά είναι μία. Και μοναδική.
Όσο πιο ευάλωτη είναι η Σωρρακώσταινα.
Όσο μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Όσο θα εκλιπαρεί δανεικά.
Όσο θα συρρικνώνεται η οικονομία της.
Όσο θα είναι υποτελής και εξαρτημένη.
Όσο θα ικετεύει αμερικανική προστασία.
Όσο θα βογγάει.
Όσο θα υποφέρει. Και όσο η διχόνοια και οι μικροί εμφύλιοι θα κατατρώγουν ανθρώπινες δυνάμεις. Όπως είχε συμβεί με τον Ιμπραήμ πασά που έσφαζε και έκαιγε την Πελοπόνησσο.
Όσο λοιπόν θα συμβαίνουν όλα αυτά τότε όλα μα όλα είναι δυνατά.

Ελλάδα διχασμένη; Τέλος.
Ελλάδα τρομαγμένη; Τέλος.
Ελλάδα πτωχευμένη; Τέλος.

Γιατί καμία διεθνής συνθήκη δεν μπορεί να εγγυηθεί την «σωματική» σου ακεραιότητα.
Και κανένας «νταβατζής» δεν είναι μόνιμος «προστάτης».

Είναι το Αιγαίο ελληνικό; Απόδειξη! 


Δημήτρης Δανίκας


Πρώτο Θέμα



kostasxan

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2NLV2FE
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου