Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019

Μάζης: Θα πληρώσουμε ακριβά τη «μακεδονική» γλώσσα – Θα μας πάνε Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τα Σκόπια


Μάζης: Θα πληρώσουμε ακριβά τη «μακεδονική» γλώσσα – Θα μας πάνε Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τα Σκόπια

Μπαμπινιώτης στα «Ακραία Φαινόμενα»: Βουλγαροσερβική η γλώσσα των Σκοπιανών
«Θα πληρώσουμε ακριβά το θέμα της μακεδονικής γλώσσας», τόνισε την Κυριακή ο Καθηγητής Ιωάννης Μάζης μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά και την εκπομπή «Καλημέρα» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Από εδώ και πέρα φοβάμαι ότι είναι μοιραίο ότι θα ακολουθήσει μία διαδικασία καταρρακτώδης προσφυγών στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή τη στιγμή έχουμε δημιουργήσει εκείνη τη νομική βάση την οποία οι γείτονες θα μπορούν να επικαλούνται ούτως ώστε να μας οδηγούν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Αυτό σιγά σιγά θα δημιουργήσει τους πυρήνες που είπα. Πρώτον, διδασκαλία μακεδονικής γλώσσας το οποίο όπως λέει και ο καθηγητής Μπαμπινιώτης –σοφότερος από εμένα στα γλωσσολογικά – αποτελεί στοιχείο ταυτοτικό βασικό. Το ταυτοτικό στοιχείο αυτό θα οδηγήσει σε κέντρα μακεδονικών σπουδών και θα απαιτηθεί τα κέντρα αυτά να γίνουν κέντρα πολιτισμού μακεδονικού και μοιραία θα οδηγηθούμε στη δημιουργία μακεδονικής μειονότητας. Αυτό θα ξεκινήσει από το εσωτερικό της χώρας από ελληνικούς συλλόγους και ελληνικά κόμματα. Δεν θα γίνει από τα Σκόπια γιατί οι συμβατικές υποχρεώσεις των Σκοπίων είναι να μην δημιουργούν αλυτρωτικές τάσεις στην Ελλάδα. Έχουν όμως φτιάξει θαυμάσια το περικάλυμμά και θα δείτε να εμφανίζονται και πάρα πολλές ΜΚΟ γνωστών φιλάνθρωπων διεθνών με πολύ χρήμα και οι οποίες θα λειτουργήσουν θαυμάσια υπονομευτικά για την ακεραιότητα της χώρας», σημείωσε.

Θυμίζουμε πως το Σάββατο ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, καθηγητής Γλωσσολογίας, χαρακτήρισε – μιλώντας στα «Ακραία Φαινόμενα» - λάθος την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας. Τόνισε μάλιστα μιλώντας στον Τάκη Χατζή και Δημήτρη Καμπουράκη πως η γλώσσα της γείτονος είναι «Βουλγαροσερβική».

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2Y5iBhd
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου