Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

ΕΠΙΒΙΩΣΗ: Σημάδια ότι επίκειται κατάρρευση που πρέπει να τα αναγνωρίσετε και να δράσετε έγκαιρα.


Σημάδια ότι επίκειται κατάρρευση και πρέπει να τα αναγνωρίσετε και να δράσετε έγκαιρα.
Θα παρακολουθήσουμε ένα βίντεο με σημάδια που, αν τα δούμε, πρέπει να μας βάλουν, όχι απλά σε ανησυχία, αλλά σε δράση.


https://youtu.be/d0tKJNJ3p3k

1. όταν δούμε ένα κύμα βανδαλισμών σε σούπερ μάρκετ να επεκτείνεται σ' όλη τη χώρα στα πλαίσια ανόδου των τιμών ή μιας τεχνητής έλλειψης τροφίμων, ειδικά, όταν δεν επίκειται κάποια αναμενόμενη φυσική καταστροφή, όπως κάποιος τυφώνας, καταιγίδα, χιονιάς κτλ.

2. διακοπή ηλεκτρισμού σε μια περιοχή για πάνω από μια βδομάδα. Οι μελέτες δείχνουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού θα πεθάνει τους πρώτους 12-24 μήνες, μετά τη συνεχιζόμενη διακοπή ρεύματος. Αυτό, γιατί χωρίς ρεύμα δεν υπάρχει νερό, τρόφιμα και ψύξη- θέρμανση, τα οποία με τη σειρά τους θα οδηγήσουν σε κοινωνική αναταραχή, με σοβαρές επιπτώσεις στην ασφάλεια, αλλά και στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, όπως πυροσβεστική και νοσοκομεία. Κάτι αντίστοιχο παραλίγο να ζήσουμε, αν θυμάστε, στην Θεσσαλονίκη με την διακοπή νερού, που κράτησε μια βδομάδα. Οι περιοχές που επλήγησαν προσπάθησαν να βρουν νερό από άλλες περιοχές, που είχαν ακόμα και εμφιαλωμένα νερά. Φαινόμενα αισχροκέρδειας παρατηρήθηκαν, αλλά το πρόβλημα τελικά λύθηκε και η κανονικότητα επανήλθε. Αν διακοπτόταν το ρεύμα στην καρδιά του χειμώνα και δεν λειτουργούσαν τα καλοριφέρ, δεν ερχόταν το φυσικό αέριο στο σπίτι, χαλούσαν τα τρόφιμα στους καταψύκτες, δεν λειτουργούσε καμία συσκευή για μια βδομάδα, δεν υπήρχε φως το βράδυ, δεν λειτουργούσαν τα βενζινάδικα, δεν ερχόταν νερό στη βρύση ή αντίστοιχα στο μέσο ενός καύσωνα, τότε θα ήταν οι άνθρωποι τόσο υπομονετικοί και πολιτισμένοι; Αν δείτε ότι δεν είναι, είναι ώρα για φυγή, γιατί η κοινωνική αναταραχή έρχεται σε λίγες ώρες ή το πολύ μέρες.

3. προφανή πολιτικά ψέματα και λογοκρισία των ΜΜΕ σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα για οποιονδήποτε λόγο. Όταν μια κυβέρνηση σταματά τα ΜΜΕ να αναφέρονται πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα, αυτό οδηγεί σε αυταρχισμό. Όλοι ζούμε τις ταμπέλες FakeNews, ''ακροδεξιοί φασίστες που διαμαρτύρονται για την Μακεδονία''. Στις χώρες όπου κάτι τέτοιο έχει ήδη επιβληθεί, τα ατομικά δικαιώματα έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα μπροστά στον έλεγχο απ' την κυβέρνηση. Οι προσωπικές ελευθερίες νομοτελειακά θα καταστρατηγηθούν και τα ατομικά δικαιώματα θα αποτελούν παρελθόν. Δυστυχώς, αυτό ήδη το ζούμε και μέχρι στιγμής, καμία σθεναρή αντίδραση δεν υπήρξε… Απλά υπομένουμε, ως φαίνεται, στωικά και περιμένουμε τις εκλογές, ενώ ζούμε την πολιτική ορθότητα που είναι λογοκρισία…

4. όταν συμβαίνει κάτι που επιλύεται αποκλειστικά από μια και μοναδική κρατική υπηρεσία, όπως σε μια πανδημία που οδηγεί σε καραντίνα και πιθανά στρατιωτικό νόμο.

5. Μεγάλη πτώση των χρηματιστηρίων κατά 10% σε μια μέρα και διακοπή των συνεδριάσεων τις επόμενες. Προφανώς δεν μιλάμε για το χρηματιστήριο της Ελλάδας που έχει ήδη καταρρεύσει, αλλά για τα διεθνή χρηματιστήρια. Τέτοια μεγάλη πτώση θα σηματοδοτεί οικονομική κατάρρευση –κραχ και πιθανότατα θα είναι παγκόσμια.

6. κλείσιμο τραπεζών – capital controls.

Το ζούμε εδώ και 4 χρόνια… Αυτό συμβαίνει όταν η οικονομία της χώρας είναι στο χείλος της κατάρρευσης. Οι τράπεζες και το κράτος δεν έχουν συνήθως τα χρήματα για να υποστηρίξουν όλα τα χρήματα που αναλογούν στους λογαριασμούς, οπότε ένα κούρεμα καταθέσεων είναι μια σοβαρή πιθανότητα. Στην Ελλάδα επιτρεπόταν να τραβήξεις με την κάρτα ένα συγκεκριμένο ποσό από κάθε τράπεζα. Έτσι, αν τυχόν έχετε ακόμα σοβαρές καταθέσεις, είναι προτιμότερο να είναι μοιρασμένες στις διάφορες τράπεζες, ώστε να μπορείτε να τραβάτε από καθεμία απ' αυτές το συγκεκριμένο ποσό και έτσι στο σύνολο να τραβάτε παραπάνω χρήματα. Τις πρώτες μέρες μετά το κλείσιμο των τραπεζών, οι συναλλαγές θα συνεχίσουν να γίνονται σε χρήμα. Μετά, το χρήμα ενδέχεται να χάσει την αξία του. Δεν συνέβη στην Ελλάδα, γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να μετατρέψει το ''ναι'' του δημοψηφίσματος του καλοκαιριού του 2015 σε ''όχι'' και έτσι συνεχίσαμε να έχουμε την υποστήριξη του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Αν δεν είχε κάνει αυτήν την ''κωλοτούμπα'', τότε θα είχαμε αντιμετωπίσει σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, σαν της Βενεζουέλας. Το 2015 η κυβέρνηση τελικά έκανε την ''κωλοτούμπα''. Θα την κάνει και την επόμενη φορά ή θα πάρει εντολή να πτωχεύσει την Ελλάδα, να την βγάλει απ' την ευρωπαϊκή ένωση ή με κάποιο άλλο τρόπο, να την καταστήσει αποδιοπομπαίο τράγο για ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ; Επειδή δεν μπορούμε να το ξέρουμε, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

7. όταν επίκειται μια προβλέψιμη οξεία φυσική καταστροφή, όπως ένας τυφώνας, ένας χιονιάς, μια έκρηξη ηφαιστείου, μια μεγάλη πυρκαγιά, ένας μεγάλος σεισμός.

8. οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης (αστυνομία, πυροσβεστική, νοσοκομεία, ΕΚΑΒ) δεν πάνε στις δουλειές τους. Συνήθως κάτι τέτοιο θα συμβεί αφότου έχει ξεκινήσει κάποιου είδους κρίση και οι εργαζόμενοι αυτοί αποφασίζουν, ότι προτεραιότητα έχουν οι οικογένειές τους. Αυτή είναι η στιγμή της κατάρρευσης του κράτους και τότε με βεβαιότητα θα ξέρετε, ότι το ήδη υπάρχον πρόβλημα θα επιδεινωθεί και πλέον θα προστεθεί το χάος, η αναρχία και η ακυβερνησία. Αν δεν έχετε φύγει ήδη, φύγετε αμέσως. Είναι το τελευταίο σας προειδοποιητικό σημάδι.

9. στρατιωτικός νόμος ή πραξικόπημα.

Όταν μια κυβέρνηση αναγκάζεται να επιβάλει στρατιωτικό νόμο, τότε, είτε είναι μια προσπάθεια να συγκρατήσει την αναρχία και το χάος που έχει ξεσπάσει, είτε μετατρέπεται η ίδια σε χούντα… Πλέον ξέρετε, ότι το κράτος, όχι μόνο δεν είναι αρωγός σας, ούτε απλά απόν, αλλά είναι εναντίον σας… Αν σχεδιάζετε να φύγετε και δεν το 'χετε κάνει ήδη, ίσως να τα καταφέρετε ακόμα τις πρώτες ώρες. Αν σχεδιάζετε να ταμπουρωθείτε, κάντε το και μην κυκλοφορείτε στους δρόμους. Πιθανότατα, όμως, θα επιταχθούν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, οχήματα, αποθέματα νερού, φαρμάκων κτλ και έτσι, όχι μόνο θα ξεμείνετε στην πόλη που θα 'ναι παγίδα θανάτου, αλλά θα μείνετε και χωρίς προμήθειες… Είναι προτιμότερο λοιπόν να καταφύγετε, τουλάχιστον σε ένα απομακρυσμένο χωριό, για αρχή κι αν τα πράγματα χειροτερέψουν να το εγκαταλείψετε και εκείνο, παρά να παγιδευτείτε στην πόλη.

Ένας χρήσιμος δείκτης πρόβλεψης είναι ο FAO foodprice index.

http://www.fao.org/worldfoodsituation/foodpricesindex/en/

Ο δείκτης αυτός δείχνει που κυμαίνονται παγκόσμια οι τιμές των τροφίμων. Ο υπολογισμός του βασίζεται στους επιμέρους δείκτες για το κρέας, τα γαλακτοκομικά, τα δημητριακά, τα λαχανικά, το λάδι και τη ζάχαρη. Όποτε ο δείκτης αυτός ανέβηκε πάνω από το 210, είχαμε ταυτόχρονες επαναστάσεις σε πολλές χώρες. Οι Αδελφότητες λοιπόν, ανεβοκατεβάζοντας την τιμή των πολύτιμων μετάλλων και του πετρελαίου ή αφαιρώντας ποσότητες τροφίμων από την αγορά, μπορούν τεχνητά να προκαλέσουν την άνοδο των τιμών. Αυτό πυροδοτεί τη δυσαρέσκεια των πολιτών και όταν φτάνουν οι τιμές γύρω στο 210 πλέον, το καζάνι βράζει. Περαιτέρω άνοδος ή σταθεροποίηση σ' αυτά τα επίπεδα ή κάποια άλλη εξωτερική αφορμή θα λειτουργήσει σαν σπίθα, που θα πυροδοτήσει την επανάσταση σε κάποια κράτη. Αν αντίθετα οι αδελφότητες θελήσουν σταθεροποίηση, θα ρίξουν ελαφρώς τις τιμές και θα εκτονωθεί η πίεση. Αυτό το μοντέλο δημοσιεύτηκε και κατόπιν επιβεβαιώθηκε όταν το 2011-2013 ξέσπασε η Αραβική Άνοιξη, η κρίση στην Ουκρανία, στη Βενεζουέλα, στη Συρία και στην Ταϊλάνδη. Τότε, αν προσέξετε τον σχετικό πίνακα, η τιμή του δείκτη ήταν πάνω από το 210.

Να είστε πάντα σε εγρήγορση.


Ασκληπιός

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2C7g2Ci
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου