Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Θανατική Ποινή Για Τους Βιαστές Ανηλίκων Όρισε Η Ινδία

Την υιοθέτηση της θανατικής ποινής για βιαστές παιδιών ενέκρινε σε έκτακτη συνεδρίασή  του το υπουργικό συμβούλιο της Ινδίας, εν μέσω της κατακραυγής που προκάλεσαν στην κοινή γνώμης σειρά περιστατικών με δράστες άτομα της υψηλής κοινωνίας.
Η εν λόγω αλλαγή στον ποινικό κώδικα της χώρας θα αφορά σε περιστατικά βιασμών με θύματα άτομα ηλικίας μικρότερης των 12 ετών .

Πρόσφατα, ο ομαδικός βιασμός και η παρεπόμενη δολοφονία ενός 8χρονου κοριτσιού προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών σε εθνικό επίπεδο και η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σφοδρή κριτική πως δεν πράττει όλα όσα πρέπει προκειμένου να αποτρέψει τέτοια περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, κυρίως όταν σε αυτά θύματα είναι ανήλικα παιδιά.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στην Ινδία η ποινή του θανάτου προβλέπεται για μία σειρά αδικημάτων όχι όμως και για το βιασμό παιδιών.
Μόνο το 2016 στη χώρα κατεγράφησαν 19.000 τέτοιου είδους περιστατικά, δηλαδή πάνω από 50 τη μέρα.
Στην ίδια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αποφασίστηκε, επιπλέον, η αύξηση των ποινών για περιπτώσεις βιασμού γυναικών  ή κοριτσιών ηλικίας κάτω των 16 ετών. Με βάση πληροφορίες του Reuters, σε γνώση του οποίου περιήλθε αντίγραφο της απόφασης, αυτή δεν περιλαμβάνει κάποια ιδιαίτερη πρόβλεψη για αντίστοιχα περιστατικά βιασμών αγοριών ή ανδρών.


ΠΗΓΗ

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2Tges6H
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου