Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Τι ήταν το σπάνιο φαινόμενο στον ουρανό της Κύπρου

Ένα μετέωρο πέρασε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας (4/3) από την Κύπρο.
Σύμφωνα με τον Φυσικό, Χρύσανθο Φάκα, πρόκειται για διάττοντα αστέρα (μετέωρο), ο οποίος εξαϋλώθηκε στον ουρανό και δεν έπεσε στη γη. Συγκεκριμένα, ήταν λίγο μεγαλύτερος από το συνηθισμένο, ήρθε πολύ κοντά στην επιφάνεια της γης και εξαϋλώθηκε στον ουρανό βγάζοντας αυτή την έντονη φλόγα.
Σύμφωνα με τον Χρύσανθο Φάκα, τα μετέωρα αρχίζουν να αποκτούν τεράστιες ταχύτητες ανά δευτερόλεπτο με αποτέλεσμα να αρχίζουν να πυρακτώνονται και να εξαϋλώνονται στον ουρανό δημιουργώντας αυτή την υπεροχή φωτεινή γραμμή και σύμφωνα με την σοφία του λαού το γνωστό πεφταστέρι. Κάποια εξ αυτών, τα μεγαλύτερα σε μέγεθος, μπορεί να καταφέρουν να φθάσουν έως και την επιφάνεια της Γης χωρίς να εξαϋλωθούν πλήρως. Αυτά ονομάζονται μετεωρίτες, σε αντίθεση με τους διάττοντες αστέρες που όπως προανάφερα ονομάζονται τα σώματα που εξαϋλώνονται πλήρως στον ουρανό. Οι διάττοντες αστέρες εάν δημιουργήσουν μεγάλη λάμψη ονομάζονται και βολίδες.  
Η έντονη λάμψη του έγινε ορατή από πολλά σημεία της Κύπρου, σύμφωνα με τον ειδικό. Αν και δεν μπορεί να καθοριστεί το ακριβές σημείο, υπάρχουν αναφορές ότι έγινε ορατή από Λεμεσό, Πάφο και Λευκωσία. 
Να σημειωθεί ότι πολλοί συμπολίτες μας έγιναν μάρτυρες αυτού του εντυπωσιακού φαινομένου. 
Επίσης, σχετικό εικόνα που συνόδευε ανάρτηση δημοσίευσε χρήστης του διαδικτύου. 

Μεταξύ των αναρτήσεων ήταν και η πιο κάτω χιουμοριστική της Reaction.


ΠΗΓΗ

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2HckrqR
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου