Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Εντείνεται ο εποικισμός της Ελλάδας με ολέθριες συνέπειες: Απόφαση-βόμβα της ΕΕ για το μεταναστευτικό


Πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου, η Επιτροπή εξέτασε την πρόοδο που σημειώθηκε τα τελευταία 4 χρόνια και παρουσίασε τα μέτρα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των άμεσων και μελλοντικών προκλήσεων της μετανάστευσης.

Αντιμέτωπη με τη σοβαρότερη κρίση των προσφύγων που έχει δει ο κόσμος από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η ΕΕ επιχειρεί να επιφέρει μια βαθμιαία αλλαγή στη διαχείριση της μετανάστευσης και την προστασία των συνόρων.

Ο πρώτος Αντιπρόεδρος Frans Timmermans δήλωσε: «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ΕΕ σημείωσε σημαντική πρόοδο με απτά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πρόκλησης της μετανάστευσης. Σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ενεργήσαμε μαζί. 

Η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει πλέον την κρίση μετανάστευσης που ζήσαμε το 2015, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν διαρθρωτικά προβλήματα. Τα κράτη μέλη έχουν καθήκον να προστατεύουν και να φροντίζουν εκείνους τους οποίους φιλοξενούν. Η συνέχιση της συνεργασίας μέσω μιας συνολικής προσέγγισης, με αλληλεγγύη και με δίκαιη κατανομή των ευθυνών, είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε ».

Η Ύπατη Εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος Federica Mogherini δήλωσε: «Η δουλειά μας με την Αφρικανική Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη φέρνει αποτελέσματα. Βοηθούμε χιλιάδες ανθρώπους, βοηθώντας πολλούς να πάνε με ασφάλεια στο σπίτι τους για να ξεκινήσουν μια δραστηριότητα, σώζοντας ζωές, καταπολεμώντας τους εμπόρους. Οι ροές έχουν μειωθεί, αλλά ακόμα πάρα πολλοί βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο και κάθε μία απλή ζωή που δεν σώζεται είναι πολύ μεγάλη. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους διεθνείς εταίρους μας και με τις ενδιαφερόμενες χώρες για να παρέχουμε προστασία σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, να αντιμετωπίσουμε τα βασικά αίτια της μετανάστευσης, να καταργήσουμε τα δίκτυα των διακινητών και να δημιουργήσουμε οδούς για ασφαλή, τακτική και νόμιμη μετανάστευση. Η μετανάστευση παραμένει μια παγκόσμια πρόκληση που μπορεί να αντιμετωπιστεί, όπως έχουμε επιλέξει να πράξουμε ως ΕΕ, μέσω κοινής εργασίας και ισχυρών συμπράξεων ».

Ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε τα εξής: «Τα αποτελέσματα της κοινής μας ευρωπαϊκής προσέγγισης για τη μετανάστευση μιλούν από μόνα τους: Οι παράνομες αφίξεις είναι τώρα χαμηλότερες από ό, τι πριν από την κρίση. σε νέο επίπεδο και, μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε για την εξασφάλιση νομικών οδών και ταυτόχρονα για την ενίσχυση των επιστροφών. 

Όσον αφορά το μέλλον, είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε την κοινή μας προσέγγιση αλλά και να ολοκληρώσουμε την τρέχουσα μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου της ΕΕ. Επιπλέον, οι προσωρινές ρυθμίσεις για την αποβίβαση πρέπει να καθοριστούν ως προτεραιότητα. «

Για τρία συναπτά έτη, σύμφωνα με την ΕΕ τα στοιχεία για τις αφίξεις μειώνονται σταθερά και τα σημερινά επίπεδα είναι μόλις το 10% από ό, τι ήταν στο αποκορύφωμα της μεταναστευτικής κρίσης το 2015. Το 2018 εντοπίστηκαν περίπου 150.000 παράνομες διαβάσεις στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. 

Όμως, το γεγονός ότι ο αριθμός των παράνομων αφίξεων έχει μειωθεί δεν αποτελεί εγγύηση για το μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη την πιθανή συνέχιση της μεταναστευτικής πίεσης. Επομένως, είναι απαραίτητο να ακολουθηθεί μια συνολική προσέγγιση της διαχείρισης της μετανάστευσης και της προστασίας των συνόρων.

Ειδικά αναφορικά με την Ανατολική Μεσόγειος όπου εμπλέκεται και η χώρα μας και σχετικά με την διαχείριση της μετανάστευσης στην Ελλάδα από πλευράς ΕΕ τονίστηκε: Ενώ η δήλωση ΕΕ-Τουρκίας εξακολούθησε να εξασφαλίζει πολύ μειωμένες αφίξεις στα ελληνικά νησιά, τα βασικά προβλήματα στην Ελλάδα παραμένουν ανεπίλυτα όσον αφορά την επιστροφή, την επεξεργασία ασύλου και την κατάλληλη στέγαση. Προκειμένου να βελτιωθεί η διαχείριση της μετανάστευσης, η Ελλάδα πρέπει να θεσπίσει γρήγορα μια αποτελεσματική εθνική στρατηγική με επιχειρησιακές ροές εργασίας.

Όσον αφορά στην αυστηρότερη διαχείριση των συνόρων ειπώθηκαν τα εξής: Η ευρωπαϊκή υπηρεσία συνόρων και ακτοφυλακής ιδρύθηκε το 2016 και σήμερα αποτελεί τον πυρήνα του έργου της ΕΕ για την υποστήριξη των κρατών μελών στην προστασία των εξωτερικών συνόρων. 

Τον Σεπτέμβριο του 2018, η Επιτροπή πρότεινε να ενισχυθεί περαιτέρω η ευρωπαϊκή συνοριακή και ακτοφυλακή και να εξοπλιστεί ο Οργανισμός με ένα μόνιμο σώμα 10.000 συνοριοφυλάκων για να διασφαλιστεί ότι τα κράτη μέλη θα μπορούν να βασίζονται σε πλήρη επιχειρησιακή υποστήριξη της ΕΕ ανά πάσα στιγμή. 

Η Επιτροπή καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη να εγκρίνουν τη μεταρρύθμιση πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Προκειμένου να αποφευχθούν κενά, τα κράτη μέλη πρέπει επίσης να διασφαλίσουν την επαρκή ανάπτυξη εμπειρογνωμόνων και εξοπλισμού στον Οργανισμό.

pentapostagma.gr

Πηγή

Πηγή:  https://kontasas.gr/



ethnegersis

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2JaNIEL
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου