Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Ξανά πρώτοι οι Έλληνες πιλότοι μετά την «αναμέτρησή» τους με τους καλύτερους του ΝΑΤΟ


Οι Έλληνες Χειριστές, τα «Φαντάσματα» της 337 Μοίρας της 110 Π.Μ. στην Λάρισα, ψηφίστηκαν ως οι καλύτεροι χειριστές του ΝΑΤΟ σε Τακτικά Σενάρια όπως αναχαιτίσεις, μακράς εμβέλειας βομβαρδισμούς, χτυπήματα κατά πολεμικών σκαφών υπό ακραίες καιρικές συνθήκες. 

 

Στην μεγαλύτερη τακτική συνάντηση των Καλυτέρων Ιπταμένων του ΝΑΤΟ, το TLP 2019-1 που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, πετώντας μαζί αλλά και εναντίον μαχητικών F-15E Stike Eagle, Eurofighter, Rafale F/A-18A+ αλλά και F-16 από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Βέλγιο, τα ελληνικά F-16C/D Block 52+ Fighting Falcon της 337Μ, έκλεψαν κυριολεκτικά τις εντυπώσεις με τις άριστες επιδόσεις των ιπταμένων τους.

Ένας εξ αυτών, ο Σμηναγός (Ι) Βασίλης Κοντόπουλος ανακηρύχθηκε ως «Best Warrior» της εκπαιδευτικής σειράς του TLP (δηλαδή ως ο πιλότος που όλοι οι Ιπτάμενοι θα ήθελαν να τον έχουν δίπλα τους σε αποστολή στη Μάχη των Αιθέρων) ο οποίος μαζί με άλλους 6 ιπταμένους και 32 τεχνικούς της 337Μ, μεταστάθμευσαν στην αεροπορική βάση του Albacete στην Ισπανία. Από εκεί συμμετείχαν για περίοδο 3 εβδομάδων σε σειρά απαιτητικών αποστολών στις οποίες δοκιμάστηκαν μαζί με την ελίτ των αεροπόρων του ΝΑΤΟ. 

Πρόκειται όπως αντιλαμβάνεται κανείς για ένα αρκετά υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης όπου νατοϊκοί ιπτάμενοι – με πτητική εμπειρία άνω των 500 ωρών – εκπαιδεύονται στο τακτικό κομμάτι επιχειρησιακών αποστολών με μεγάλο αριθμό αεροσκαφών με απεικόνιση εχθρικών απειλών. Για το λόγο αυτό το TLP θεωρείται ως μια από τις καλύτερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ΝΑΤΟ και είναι προφανής η αξία της αναγνώρισης για όσους πετύχουν κάτι τέτοιο στις τάξεις του.




https://www.kriti24.gr


yiorgosthalassis

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2VFzwF5
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου