Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Το κράτος πουλά επιχειρήσεις αλλά το χρέος αυξάνεται! Τι ίσχυε στην αρχή της κρίσης

geralt / pixabay
Όταν ξεκίνησε η κρίση, το ελληνικό κράτος ήταν μεν πτωχευμένο - αλλά ζάμπλουτο! Και εξηγώ: Δεν είχε πτωχεύσει από έλλειψη πλούτου αλλά (όπως συνήθως συμβαίνει και στις επιχειρήσεις) από έλλειψη ρευστότητας. 

John Zolotas

Είχε "ξεπουλήσει" μόνο τον ΟΤΕ (COSMOTE), την Αγροτική (και 3 ακόμη τράπεζες), την ΕΤΒΑ, την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και παραχωρήσει το 55% του Ελ. Βενιζέλος. Τώρα έχει "απωλέσει" τον ΟΠΑΠ, τα δύο μεγαλύτερα λιμάνια, τα 14 αεροδρόμια, τον Αστέρα, το Ελληνικό, τον ΟΣΕ, το Αέριο, το 24% του ΑΔΜΗΕ, την ΕΘΝΙΚΗ (με τη FINANSBANK), μερικές βραχονησίδες και προχωρά στην ΔΕΗ, στο υπέδαφος, στις άδειες τηλεοπτικών καναλιών, τον αιγιαλό, αυτοκινητόδρομους, ΕΥΔΑΠ, τις εισπράξεις από αρχαιολογικούς χώρους και ότι άλλο βάζει ο νους σας, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΟΥΤΕ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΩΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ, ΟΥΤΕ ΩΣ ΣΧΕΣΗ ΧΡΕΟΥΣ - ΑΕΠ! Δηλαδή συνεχίζουμε να είμαστε καταχρεωμένοι!

Και προσοχή! Αυτά τα γράφει κάποιος που θεωρεί οτιδήποτε κρατικό ως όνειδος κακοδιαχείρισης και προτιμώ χίλιες φορές να περάσουν όλα στον ιδιωτικό τομέα. ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ!!!

Ταυτόχρονα, έφυγαν από ελληνικά χέρια, όλες οι τράπεζες, αποθεματικά ταμείων, οικονομίες σε ομόλογα ελληνικού δημοσίου (μόνο αυτών ή κυρίως αυτών που ήταν σε ελληνικά χέρια), έκλεισαν μεγάλα σούπερ μάρκετ ή πολυκαταστήματα, ξενοδοχεία και "μετανάστευσαν" φορολογικά ΟΛΕΣ οι μεγάλες βιομηχανίες και εταιρείες!

Επιπλέον, οι απλοί πολίτες, ξόδεψαν (συντηρώντας το σπάταλο, άχρηστο δημόσιο) όλη την περιουσία τους σε ρευστό, ακίνητα αλλά και τιμαλφή (βλέπε Ριχάρδος), χάθηκαν περιουσίες σε μετοχές, εκμηδενίστηκαν οι αξίες των σπιτιών (μεταβλήθηκαν οι φόροι από κτήσης/αλλαγής σε διακράτησης), ενώ έφυγαν τα μυαλά, τα νιάτα και οι σπουδαγμένοι...

Εδώ και 10 χρόνια, τι έχει αλλάξει; Άλλαξε μήπως το κράτος μας; Άλλαξαν οι θεσμοί; Άλλαξε το μοντέλο της οικονομίας μας; Αλλάξαμε μυαλά ως λαός; Να σας πω εγώ τι άλλαξε: το ζάμπλουτο κράτος μας φτώχυνε και σε λίγο καιρό δεν θα μας ανήκει τίποτα πια.


freepen.gr

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2HsOJG3
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου