Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Δεν είναι όλοι υποταγμένοι στη Νέα Τάξη Πραγμάτων: «Θέλουμε σεβασμό στα έθνη-κράτη και τις χριστιανικές αξίες, γιαυτό σας προειδοποιούμε»


Η Ουγγαρία για ακόμη μια φορά κατακευραυνώνει τις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τελεσίγραφο-σφαλιάρα της ουγγρικής κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι Βρυξέλλες σκοπεύουν να νομιμοποιήσουν και να ενισχύσουν τη μετανάστευση από τις τρίτες χώρες.

Το έγγραφο αυτό, είναι μια λεπτομερής απάντηση στη δήλωση της Επιτροπής στις 28 Φεβρουαρίου που επικρίνει τις ανακοινώσεις της Ουγγαρίας σχετικά με την πολιτική μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε σχέση με το έγγραφο, ο Ούγγρος κρατικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Csaba Domotor δήλωσε ότι διάφορες δημόσιες δηλώσεις και τα αρχεία ψηφοφορίας έδειξαν τις προθέσεις της ΕΕ. «Τα σχέδια αυτά αντικατοπτρίζουν μια σαφή πρόθεση: να νομιμοποιήσουν τη μετανάστευση αντί να την σταματήσουν«, είπε.

Εν τω μεταξύ, το κυβερνητικό κέντρο πληροφόρησης ανέφερε σε δήλωση ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει τον ειλικρινή διάλογο, ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται διαμάχες. Η δήλωση που δημοσιεύεται στον ιστοτόπο της κυβέρνησης kormany.hu αναφέρεται σε ψήφισμα των Βρυξελλών που αναφέρει ότι «πρέπει να διασφαλιστούν οι δυνατότητες νόμιμης μετανάστευσης». Αυτό, συνεχίσει η δήλωση, «τα λέει όλα».

«Δεν πρόκειται για μυστικό σχέδιο, αλλά για ανοιχτή εντατικοποίηση της συνεργασίας για τη μετανάστευση», πρόσθεσε. Η δήλωση ανέφερε ότι ενώ η επιτροπή επέμεινε ότι ο χρηματοδότης Τζόρτζ Σωρός δεν είχε καμία σχέση με τις μεταναστευτικές πολιτικές της ΕΕ, «οι δημοσιευμένες δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου συμπίπτουν με σχέδια που γίνονται στις Βρυξέλλες». Η κυβέρνηση δήλωσε ότι τα δικαιώματα των κρατών μελών της ΕΕ για την προστασία των συνόρων τους θα ακυρωθούν.

Η ουγγρική κυβέρνηση σημείωσε επίσης ότι η Επιτροπή στήριξε πιλοτικά έργα που θα νομιμοποιούν τη μετανάστευση. Ως εκ τούτου, τα κράτη μέλη της ΕΕ θα προτείνουν πιλοτικά προγράμματα με τις αφρικανικές χώρες για να «αντικαταστήσουν τις παράνομες μεταναστευτικές ροές με ασφαλείς, εύρυθμες και καλά διαχειριζόμενες ευκαιρίες νόμιμης μετανάστευσης«.

«Επομένως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν επιδιώκει να σταματήσει τη μετανάστευση αλλά να την νομιμοποιήσει«, ανέφερε το κυβερνητικό έγγραφο.

Οι Βρυξέλλες, συνεχίζει, σχεδίαζαν να μειώσουν τα κονδύλια των κρατών μελών της ΕΕ που υιοθετούν στάση κατά της μετανάστευσης, με διάφορους τρόπους. Η επιμονή της επιτροπής ότι «δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της χρηματοδότησης της ΕΕ και της υποστήριξης ή της απόρριψης της μετανάστευσης» είναι αναληθής, προσθέτει το έγγραφο.

«Είμαστε Ευρωπαίοι και δεν θα παραδοθούμε«, ανέφερε η κυβέρνηση περνώντας στην αντεπίθεση. «Θέλουμε μια Ευρώπη που να σέβεται τα δικαιώματα των εθνών-κρατών, και να βασίζεται στις χριστιανικές αξίες της, να προστατεύει τις χώρες της και να διατηρεί τη μακροπρόθεσμη ασφάλειά της. Κλείνοντας τονίζει πως «αυτός είναι ο λόγος που μιλάμε (προειδοποιούμε) όταν βλέπουμε όλα αυτά να απειλούνται».


ΠΗΓΗ

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2NHXf4Y
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου