Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Λίγα λόγια για τον Σταυρό στην Απελλή ...


Λίγα λόγια για τον Σταυρό στην Απελλή που δεν γνώριζα, αλλά τα άκουσα σε ραδιοφωνική εκπομπή από τοπικό δημοσιογράφο.

Ο Σταυρός με την πρώτη μορφή του, ήταν πιο μικρός, μπήκε στο σημείο εκείνο για πρώτη φορά στην γερμανική Κατοχή. Στην περιοχή αυτή είχαν εκτελεστεί από τους Γερμανούς μερικοί πατριώτες και έτσι ο Σταυρός μπήκε ως χωρόσημο και ως ανάμνηση της θυσίας τους.
Τα χρόνια όμως πέρασαν, η ιστορία ξεχάστηκε, αλλά ο Σταυρός έμεινε. Μέχρι που "κάποιοι", με το έτσι θέλω και με το έτσι με αρέσει, τον γκρέμισαν. Οι κάτοικοι τον ξαναέστησαν μεγαλύτερο και την εξέλιξη την γνωρίζουμε.
Όταν γνωρίζει κανείς την ιστορία, το περιστατικό με τον Σταυρό αποκτά μια νέα διάσταση και διαφορετικό νόημα. Δεν πρόκειται για τοποθέτηση του σε δημόσιο κτήμα, αλλά για αντικατάσταση του υπάρχοντος κατεστραμμένου από ανθρώπους, που η ΕΛΑΣ δεν έκανε τον κόπο να συλλάβει.
Με λίγα λόγια. Δεν πήγε ο Σταυρός στους λαθρομετανάστες, αλλά εκείνοι στον Σταυρό. Αυτός που κάνει τις μηνύσεις είναι από την Καρδίτσα, πήγε πριν δύο χρόνια στην Λέσβο (προφανώς τα παίρνει από ΜΚΟ) και προσπαθεί να επιβάλλει τα θέλω του στους ντόπιους. Επίσης πίσω από την καταδίωξη του Σταυρού βρίσκεται "ελληνική" ΜΚΟ που έχεις ως στόχο τη "Συνδιαχείριση του Αγαίου με την Τουρκία" και την προώθηση της ελληνοτουρκικής φιλίας, τα οποία κατά την ΜΚΟ "προσβάλλει" η ύπαρξη του Σταυρού.

Βγάλτε τα συμπεράσματα σας....


Γεράσιμος Γερολυμάτος

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2J3wmtI
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου