Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ .


ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ .
ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟΝ ΓΡΑΨΩ ΘΑ ΜΕ ΞΑΝΑΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ .

Στα αδικήματα τα οποία διώκονται μόνο μετά από την υποβολή μήνυσης εκ μέρους του παθόντα (κατ΄έγκληση αδικήματα) κατατάσσει ο νέος (υπό διαβούλευση) Ποινικός Κώδικας, το αδίκημα της κλοπής. Πρακτικά αυτό σημαίνει δυο πράγματα, όπως εξηγούν νομικοί:

Α) Πως αν κάποιος μπεί στο σπίτι μας, μας κλέψει το πορτοφόλι, μας κλέψει το αυτοκίνητο ή μας σπάσει το αυτοκίνητο και πάρει πράγματα από μέσα κλπ για να διωχθεί το αδίκημα θα πρέπει να υποβληθεί μήνυση. Αυτό σημαίνει δηλαδή πως πλέον θα πληρώνουμε και παράβολο 50 ευρώ (όπως προβλέπεται ήδη για την υποβολή μήνυσης) επειδή μας …έκλεψαν.. Μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο αδίκημα ανήκε στα λεγόμενα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα , αυτά δηλαδή που η παρέμβαση της αστυνομίας ήταν αυτεπάγγελτη χωρίς την υποβολή μήνυσης.

Β) Αν κάποιος έχει μπει στο σπίτι μας ενώ λείπουμε , σηκώσει την οικοσκευή και τα τιμαλφή και βγει στο δρόμο η αστυνομία μπορεί να τον συλλάβει εάν κάποιος φωνάξει «κλέφτης». Όμως αν η αξία των αντικειμένων δεν ξεπερνά τις 120.000 ευρώ και δεν βρεθεί εγκαίρως ο ιδιοκτήτης να υποβάλλει μήνυση, ο δράστης θα αφεθεί ελεύθερος!


Ευστρατια Σ.


Δείτε εδώ ... Δεν πάμε καλά.. Σου κλέβουν το σπίτι; Πλήρωσε παράβολο 50 ευρώ!

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2HplvZk
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου