Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Απίστευτες συμπτώσεις του Μάτριξ


1) Ο τυχερός-άτυχος αριθμός: Τη δεκαετία του 1930 στη Νέα Υόρκη, ένα τρένο έπεσε στη θάλασσα από μια ανοικτή γέφυρα στον κόλπο του Νιούαρκ, σκοτώνοντας 30 επιβάτες. Η εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφίες του συμβάντος και ο αριθμός «932» μπορούσε να φανεί ξεκάθαρα στην πλευρά ενός εκ των βαγονιών. Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων επέλεξε αυτόν τον αριθμό για το παιχνίδι τύπου «τζόκερ» της εποχής στο Μανχάταν και ο συγκεκριμένος αριθμός κληρώθηκε! Χιλιάδες άνθρωποι κέρδισαν.
2) Πατροκτονίες και εκτελέσεις: Ο Jean Marie Dubarry, ένας Γάλλος, εκτελέστηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1746 για τη δολοφονία του πατέρα του. 100 χρόνια, μια άλλη Γάλλος, που ονομαζόταν επίσης Jean Marie Dubarry, εκτελέστηκε … επίσης για τη δολοφονία του πατέρα του.
3) Οι συνονόματοι με τη περιοχή δολοφόνοι: Στις 26 Νοεμβρίου του 1911, τρεις άνδρες κρεμάστηκαν στο Greenberry Hill του Λονδίνου, μετά από τη καταδίκη τους για τη δολοφονία του Sir Edmund Berry Godfrey. Τα ονόματα των δολοφόνων ήταν Robert Green, Henry Berry και Lawrence Hill (Green, Berry, Hill).
4) Ένα όνομα για δύο καρτούν: Το Μάρτιο του 1951, γεννήθηκε το γνωστό καρτούν Ντένις ο τρομερός … δύο φορές.Με μόλις τρεις μέρες διαφορά (αλλά με ίδια ημέρα έναρξης), τόσο ο Hank Ketcham (ΗΠΑ) όσο και ο David Law (Αγγλία) δημιούργησαν τα πρώτα κόμικς που περιείχαν έναν χαρακτήρα με το ίδιο όνομα. Οι δύο άνδρες αγνοούσαν τα κινούμενα σχέδια των άλλων, αλλά όταν έγινε γνωστή η σύμπτωση, συμφώνησαν απλά να συνεχίσουν να γράφουν τα άλμπουμ τους χωρίς να παρεμβαίνουν ο ένας στον άλλο. Ακόμη πιο τυχαίο ήταν το γεγονός ότι και οι δύο χαρακτήρες του Dennis the Menace φορούσαν ριγέ φανέλες.
5) Ο άτυχος αριθμός του βασιλιά: Όταν ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ της Γαλλίας ήταν ακόμα παιδί, ένας αστρολόγος τον είχε προειδοποιήσει να είναι πάντοτε σε ετοιμότητα και προσοχή την 21η ημέρα κάθε μήνα. Ο Λουδοβίκος σε όλη του τη ζωή ήταν τόσο τρομοκρατημένος από αυτό που ποτέ δεν έκανε δουλειά αυτή τη μέρα. Δυστυχώς ο βασιλιάς δεν ήταν πάντα προσεκτικός. Στις 21 Ιουνίου 1791, μετά τη γαλλική επανάσταση, ο Λουδοβίκος και η βασίλισσα του συνελήφθησαν στη Βαρέν, προσπαθώντας να δραπετεύσουν από τη Γαλλία. Στις 21 Σεπτεμβρίου 1791, η Γαλλία κατάργησε το θεσμό της μοναρχίας και διακήρυξε τη δημοκρατία. Τελικά, στις 21 Ιανουαρίου 1793, ο βασιλιάς Λουδοβίκος εκτελέστηκε στη γκιλοτίνα.



from The Secret Real Truth https://ift.tt/2TvxU3n
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου