Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Η «σκοτεινή» πλευρά του γυναικείου bodybuilding (φωτό)

Σε ακραίες μεθόδους καταφεύγουν πολλοί bodybuilders καθώς προετοιμάζονται για διαγωνισμούς κι από την ομάδα αυτή δεν λείπουν ούτε οι γυναίκες.
Αυστραλός γιατρός προειδοποιεί ωστόσο πως οι εντατικές τεχνικές που υιοθετούνται θέτουν τη ζωή των γυναικών αυτών σε κίνδυνο καθώς απειλούν μακροπρόθεσμα την υγεία τους.
Ο Δρ David Mountain από το νοσοκομείο Sir Charles Gairdner Hospital του Περθ τονίζει πως η χρήση στεροειδών και ουσιών που μπλοκάρουν τα οιστρογόνα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο συκώτι, τα νεφρά αλλά και τη γονιμότητα. Προειδοποιεί επίσης πως οι ακραίες δίαιτες και οι εξαντλητικές προπονήσεις μπορεί να αφήσουν το σημάδι τους στη συμπεριφορά και την αυτοεκτίμηση των γυναικών.
ggatsda3
«Είναι στην πραγματικότητα τρόποι που ωθούν το σώμα στα όρια του με στόχο την απόκτηση συγκεκριμένης εικόνας», δήλωσε στο Perth Now.
«Προκαλούν δυσλειτουργικές συμπεριφορές, ακόμα περισσότερα προβλήματα για την εικόνα του σώματος και πιστεύω πως είναι προβληματικό πως έχουμε έναν ολόκληρο κλάδο ψευδο- αθλημάτων που αφορούν αποκλειστικά την εικόνα και τη στρεβλή μορφή του σώματος», είπε χαρακτηριστικά.
ggatsda2
Για να «χτίσουν» το κορμί τους πριν τους διαγωνισμούς, fitness model και γυναίκες bodybuilder πιστεύεται πως χρησιμοποιούν αμφιλεγόμενες τεχνικές. Σύμφωνα με τη Daily Mail η κατανάλωση πολύ μεγάλων ποσοτήτων νερού είναι μία από αυτές- ακόμα και ποσότητα πενταπλάσια από το κανονικό- και στη συνέχεια «αφυδάτωση» το βράδυ πριν τον διαγωνισμό. Κάποιοι χρησιμοποιούν και διουρητικά για να ενισχύσουν αυτή τη διαδικασία και να δώσουν ώθηση στην όψη των μυών τους.
ggatsda7
Έχουν επίσης κυκλοφορήσει φωτογραφίες με γυναίκες που πίνουν κρασί και άλλα αλκοολούχα ποτά, όπως η βότκα, με την ίδια λογική: επειδή το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση και κάνει τους μύες να δείχνουν ακόμα πιο γραμμωμένοι.
ggatsda6
Διαγωνιζόμενες περιέγραψαν στην εφημερίδα «The Sunday Times» πως περιορίζουν σε κάτω από 1000 τις θερμίδες που προσλαμβάνουν ενώ παράλληλα ασκούνται τρεις ώρες την ημέρα, στη φάση της προετοιμασίας για διαγωνισμούς…

pronews.gr


Τhe Secret Real Truth: Και όταν περάσουν τα χρόνια αν δείτε πως θα καταντήσετε,πάρτε παράδειγμα πως ήταν και πως έγινε μετά:
https://spotmebro.com/suppl...


from The Secret Real Truth https://ift.tt/2OdyxcX
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου