Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Το Βρετανικό Hotel California - Το Ευρώ κλυδωνιζόμενο…


Το Βρετανικό Hotel California - Το Ευρώ κλυδωνιζόμενο…

Το BREXIT αποτελεί άτυπα μία είδηση ταμπού, καθότι στα ελληνόφωνα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης η πιθανότητα η Βρετανία να βγει απ' το μαντρί και να αναδειχθεί σε σκοτεινό παράδειγμα προς μίμηση, εκθέτοντας φυσικά τις επιλογές του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας, είναι ένα εφιαλτικό σενάριο.

Μπροστά σε μία τέτοια προοπτική κάθε καταπραϋντικός μηχανισμός έχει μπει σε εφαρμογή ώστε οι εξελίξεις ως προς μια τέτοια πιθανότητα να περιγράφονται με τα μελανότερα χρώματα. Αφήνουν δε ένα αίσθημα που θυμίζει ταινίες με μετεωρίτες που πέφτουν στο νησί, επανεμφάνιση των δεινοσαύρων και φυσικά την οικονομική της εξαΰλωση.

Κανείς φυσικά δε μιλάει για το πραγματικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η Ευρωζώνη όταν το πουλόβερ του πολυδιαφημισμένου Ευρωπαϊκού ιδεώδους αρχίσει να ξηλώνεται.

…πόσο μάλλον να βρεις πληροφόρηση για το πόσο πολύ παλεύει το Εργατικό κόμμα του Corbyn με νύχια και με δόντια να ακυρωθεί το δημοψήφισμα που έστειλε ένα επώδυνο μήνυμα στο Βερολίνο!

…παρομοίως, το πόσα τεχνάσματα έχει βάλει η Πρωθυπουργός May στο τραπέζι για να επιτύχει μία έξοδο που δε θα μοιάζει με έξοδο αλλά με αρραβώνα.

Παίζονται πολλά κρίσιμης σημασίας παιχνίδια πάνω στο Brexit και παρότι μια έξοδος της Βρετανίας δε θα επηρεάσει καθόλου τα ζητήματα σπουδών και εργασίας για το εξειδικευμένο προσωπικό στο νησί, κατά την εκτίμηση μας, ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΑΝΤΙΤΥΠΟ στο παραπαίον Ευρωπαϊκό οικοδόμημα που έφερε χώρες με τρομακτικές υποδομές, βιομηχανία, τουρισμό, Design και ιστορία, όπως η Ιταλία, να χρωστάνε πάνω από 1 τρις!

Αυτό οι λαοί δε το συγχωρούνε, και παρότι στην Ιταλία γίνονται τα ίδια και πιο απίστευτα πράγματα με σκοπό την ακύρωση της λαϊκής ετυμηγορίας, φαίνεται πως ΑΝ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΞΕΛΘΕΙ, τότε η λαβωμένη Ιταλία θα τιμωρήσει όσους την παγίδευσαν στο χρέος, μέσω του γνωστού πλέον μηχανισμού που μετατρέπει τα ελλείμματα του Νότου σε πλεονάσματα του Βορρά!

Κατά το γνωστό άσμα του Hotel California: "…but you can never leave…", η διχασμένη Βρετανία αρχίζει να συνειδητοποιεί πως είναι ΔΥΣΚΟΛΗ υπόθεση η απεμπλοκή από το Federation. Περίεργα εμπόδια και σκιάχτρα σηκώνονται μπροστά της ώστε να την αποτρέψουν από το απονενοημένο.

Σε μια σπανιότατη εξέλιξη για την Πολιτική της Ιστορία βιώνει έναν σκληρό εσωτερικό διχασμό, με το κλίμα να έχει αρχίσει να πολώνεται άγρια. Μέσα στο Κοινοβούλιο ακούγονται εκφράσεις σκληρές και κάποιες φορές και εμείς οι Ελληνόφωνοι κάτοικοι της χερσονήσου του Αίμου θα μπορούσαμε να απολαύσουμε την οριακή απώλεια του Βρετανικού φλέγματος κατά τις συνεδριάσεις στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Τις επόμενες ημέρες οι εξελίξεις θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο στις Βρετανικές νήσους καθώς μέσω μιας ακολουθίας ψηφοφοριών θα αρχίσει να διαφαίνεται προς τα που πάει το πράγμα. Θα καταφέρουν οι Ευρω-λάτρεις να επιβάλλουν μια αναβολή ή έμμεση ακύρωση του Δημοψηφίσματος ή θα πετύχουν οι κατά το Σύνταγμα νικητές του Δημοψηφίσματος να εφαρμόσουν τη λαϊκή εντολή που άπαντες προσπαθούν να παρουσιάσουν ως λαϊκίστικη;

Διότι ως γνωστόν οτιδήποτε μη Ευρωπαϊκό και Πατριωτικό στιγματίζεται πλέον ως λαϊκισμός που αρνείται να μοιραστεί το Όραμα μίας Federation, ευπειθώς! = Οι άτακτοι στιγματίζονται κατά συρροή!

Η πλειοψηφία των Βρετανών διαφώνησε ΟΜΩΣ και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και κρίσιμες για το μέλλον του Ευρώ, διότι τελικά όλα γι' αυτό γίνονται. Ας μην το ξεχνάμε αυτό διότι κάθε φορά που πάμε να το ξεχάσουμε, έρχονται οι διαβόητες ειδήσεις περί της καταβολής ή της μη καταβολής των δόσεων στην Ελλάδα για να μας υπενθυμίσουν WHO'S the BOSS!

Θα σπάσει η Βρετανία την πόρτα του Hotel California ή θα ζητήσει την τεχνογνωσία των Ελλήνων Πολιτικών που καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον ξέρουν να ερμηνεύουν την όποια λαϊκή ετυμηγορία κατά το δοκούν;

Μείνετε συντονισμένοι ...


macroskopio.gr

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2TL8y2m
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου