Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΛΒΙΝΙ ! Mετά από την απόφαση του ομίλου Τοξόζ να κλείσει την βιομηχανία, βγήκε νόμος ¨Περνιγκότι¨ : Θα προστατεύσουμε τις εταιρίες μας


ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΛΒΙΝΙ !

Mετά από την απόφαση του ομίλου Τοξόζ να κλείσει την βιομηχανία, βγήκε νόμος ¨Περνιγκότι¨ : Θα προστατεύσουμε τις εταιρίες μας

Μετά από την απόφαση του ομίλου Τοξόζ που είχε αγοράσει την Περνιγκότι ( μια από τις ιστορικές μάρκες σοκολάτας στην Ιταλία) να κλείσει την ιστορική βιομηχανία στην Ιταλία, ετοιμάσθηκε σχέδιο νόμου για την προστασία των ιστορικών μονάδων της Ιταλίας.

Το σχέδιο νόμου που ετοιμάσθηκε από την Λέγκα του Βορά που είναι εταίρος της κυβέρνησης,

παρουσιάστηκε σήμερα στην βουλή των αντιπροσώπων με συνέντευξη τύπου. Στην συνέντευξη τύπου μετείχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.
Σύμφωνα με την είδηση της Οβγκού Πινάρ από το BBC-τουρκικά, ο Ρικάρντο Μολινάρι-εκπρόσωπος της Λέγκας του Βορά, ανέφερε πως αφορμή για το σχέδιο νόμου ήταν το περιστατικό Περνιγκότι και είπε τα εξής :

¨Το περιστατικό Περνιγκότι είναι ένα περιστατικό –υπόδειγμα, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, δεν έγινε δυνατό να βρεθεί ένα πολιτικό όχημα (σαν τις προτάσεις εξαγοράς που υποβλήθηκαν από άλλες εταιρίες) που να διασφαλίζει μια συμφωνία με την πολυεθνική τουρκική εταιρία.¨

Ο Μολινάρι είπε πως στόχος του νόμου είναι ¨να αποτραπεί η επανεμφάνιση τέτοιων καταστάσεων¨ και συνέχισε λέγοντας : ¨ Με αυτόν τον νόμο από τώρα και μετά, δεν θα είναι δυνατόν να εξαγοράζονται ιστορικές ιταλικές εταιρίες και μετά από λίγα χρόνια να κρατάνε την μάρκα στα χέρια τους κλείνοντας όμως τις εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ιταλία¨.

Με το νόμο προβλέπεται η δημιουργία εντός του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης μιας ειδικής λίστας με εταιρίες που είναι πιο παλιές των 50 ετών. Προβλέπεται πως σε περίπτωση που ο φορέας μειώσει ή τερματίσει την λειτουργία αυτών των εγκαταστάσεων, χάνει και το δικαίωμα χρήσης του ονόματος της μάρκας.

ΣΑΛΒΙΝΙ : ΘΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι σε δήλωση που έκανε στην συνέντευξη τύπου, είπε: ¨Θέλουμε να προστατεύσουμε τις ιταλικές εταιρίες με τα νύχια, με τα δόντια και τους νόμους¨.

Ο Σαλβίνι σχετικά με το περιστατικό Περνιγκότι δήλωσε: ¨Αν σκεφτούμε κακόβουλα, τότε φαίνεται πως αυτή η πολυεθνική τουρκική εταιρία, θα παράγει στην Τουρκία και με την σφραγίδα ¨Made in Italy¨ θέλει να πουλάει στην Ιταλία… Εάν θέλεις να παράγεις στην Τουρκία, τότε θα χτυπήσεις την σφραγίδα ¨Made in Turkey¨.

Ο Σαλβίνι ασκώντας κριτική στην Ε.Ε. που καθορίζει αυτούς του νόμους με τις ετικέτες, ανέφερε πως μετά από τις ευρωεκλογές που θα γίνουν τον Μάιο, θα δώσουν βαρύτητα σε αυτό το θέμα.

Ο όμιλος Τοξόζ που αγόρασε το 2013 την Περνιγκότι, πέρσι τον Νοέμβριο αποφάσισε να κλείσει την μονάδα παραγωγής της στην Λιγουρία, μια μονάδα που λειτουργεί από το 1860.

Η είδηση αυτή στον ιταλικό τύπο παρουσιάστηκε με αναφορές για τερματισμό παραγωγής της Περνιγκότι στην Ιταλία και μεταφορά της παραγωγής στην Τουρκία. Ο όμιλος Τοξοζ είχε διαψεύσει αυτόν τον ισχυρισμό, υποστηρίζοντας πως ο στόχος τους ήταν ¨η μετακίνηση της παραγωγής εντός των εθνικών συνόρων της Ιταλίας¨.

Για να αποτραπεί το κλείσιμο της ιστορικής βιομηχανίας και να μην μείνουν άνεργοι οι εργάτες, έγιναν προσπάθειες για αγορά της εταιρίας και της μάρκας από άλλες ιταλικές εταιρίες, αλλά αυτές οι προσπάθειες στις οποίες ενεπλάκη και η ιταλική κυβέρνηση, έμειναν χωρίς αποτέλεσμα.

.https://ift.tt/2u67d7a

14/3/2019

Σχ: Πείτε μου αν βλέπετε ΕΝΑΝ Έλληνα πολιτικό που θα μπορούσε να ακολουθήσει μια τέτοια εθνική πολιτική για την πατρίδα του.

Εμείς αδυνατούμε πάντως.

Κάθε σύγκριση μας ωθεί στο …διαβατήριο !


tourkikanea.gr

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2VWrojG
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου