Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Oταν μιλούν συνέχεια για το πόσο πλήττεται το κοινωνικό προφίλ του δράστη και λησμονούν τα αθώα θύματα...


Τεκμήριο αθωότητας μέχρι την Αποκάλυψη

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε τη συνεδρία μας με ασκήσεις κοινής λογικής. Αν ένας κακοποιός δεν είναι του κόμματος, δεν ισχύει ούτε τεκμήριο αθωότητας, δεν ισχύει ούτε ο ΑΦΜ του και δεν ισχύει καν το γεγονός ότι το εικοσιτετράωρο έχει 24 ώρες. Αν, μάλιστα, η παραβατική συμπεριφορά του εμφανίζει ιδιάζουσα κοινωνική απαξία (βιαστής, δολοφόνος κ.λπ.), τότε δείχνουμε τη φάτσα του φόρα παρτίδα στα ΜΜΕ, τον περιμένουν οι κάμερες έξω από τα δικαστήρια και το πλήθος τον «κράζει», όπως είθισται από την αυγή της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα.

Σε κοινωνικό επίπεδο η συνήθης κατάληξη τέτοιων υποθέσεων είναι μια κάπως εκσυγχρονισμένη παραλλαγή του φινάλε της ταινίας «Φρανκενστάιν», όπου το εξαγριωμένο πλήθος κρατάει αναμμένους θύρσους, τσεκούρια, τσουγκράνες και δικράνια και κατευθύνεται προς την οικία του τέρατος για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αν, όμως, μια τέτοια υπόθεση ακουμπάει σε εξουσιαστικά μαγουλάκια, πολύ καλά πουδραρισμένα με τη χρυσόσκονη του κόμματος, τότε το εξαγριωμένο πλήθος των ΜΜΕ ασχολείται με άλλα θέματα, όπως πόσο «άθλιοι και πρωτόγονοι» είναι όσοι αξιώνουν το παιδάκια τους να μένουν άθικτα από διάφορους προνομιούχους ανώμαλους.

Oταν ένας παλιάνθρωπος είναι του κόμματος, αλλάζει το θέμα. Ακόμα κι αν είναι παιδόφιλος, τότε το τεκμήριο της αθωότητας δεν εκπνέει ποτέ. Αν είναι και φίλος και συνεργάτης και εξωφυλαρούχας του κόμματος, τότε για να πούμε ότι είναι εγκληματίας πρέπει να γίνει εκδίκαση στον πρώτο βαθμό, μετά στο Εφετείο, μετά στον Αρειο Πάγο, μετά στο Ευρωδικαστήριο, μετά στον ΟΗΕ και αν τελεσιδικήσει σε πλανητικό επίπεδο η υπόθεση του διεστραμμένου, τότε πάλι δεν ξέρουμε αν έφταιξε.

Αν ο δράστης καταδικαστεί από τους ανθρώπους σε όλα τα δικαστήρια που μπορεί να στηθούν σε Ανατολή και Δύση, -πού ξέρεις;- μπορεί να αθωωθεί στη Δευτέρα Παρουσία! Κάπως έτσι είναι τα γελοία επιχειρήματα εκείνων που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Α, κάνουν και κάτι άλλο. Μιλούν συνέχεια για το πόσο πλήττονται το κοινωνικό προφίλ και η σταδιοδρομία του δράστη. Δεν λένε κουβέντα για τα αθώα θύματα.

Παναγιώτης Λιάκος


ΠΗΓΗ

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2HiLPUc
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου