Γιατί Βέγκαν και όχι Βετζετέριαν
του Πέτρου Βίνη (ετών 12)
Η αγελάδα για να κάνει γάλα πρέπει πρώτα να γεννήσει και της κάνουν τεχνητή γονιμοποίηση δηλαδή την βιάζουν ώστε να μείνει έγκυος. Όταν γεννηθεί το μοσχαράκι της, το παίρνουν από την μαμά του που κλαίει για μέρες ενώ αν προσπαθήσει να το προστατέψει την καίνε με πυρωμένο σίδερο.
Το μοσχαράκι της αν είναι αρσενικό το σφάζουν και γίνεται «μοσχαράκι γάλακτος». Ακόμα και αν κανείς δεν έτρωγε κρέας θα το έσφαζαν και θα το πετούσαν γιατί θα έπρεπε να χαλάνε λεφτά για να το ταΐζουν αν το άφηναν να ζήσει. Τα αρσενικά μοσχαράκια είναι άχρηστα για την βιομηχανία γάλακτος.
Αν είναι θηλυκό και πάλι μπορεί να το σφάξουν. Αν όχι ζει για 6 χρόνια σε άθλιες συνθήκες, μες στις ακαθαρσίες της, γεννά συνέχεια μέχρι που δεν μπορεί να παράγει γάλα οπότε το σφάζουν για το κρέας του. Ακόμα και σε φάρμες που ζουν σε καλές συνθήκες πρέπει να γεννήσουν για να κάνουν γάλα.
Οι κότες παραγωγής αυγών ζουν σε κλουβιά με μέγεθος μισού μέτρου που το κάθε ένα έχει μέσα 6 κότες που δεν μπορούν καν να ανοίξουν ούτε το ένα φτερό τους. Μετά από μερικούς μήνες δεν μπορούν να κάνουν αυγά και τις σφάζουν.
Υπάρχει γάλα από βιολογική σόγια που πωλείται στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα βιολογικών, γάλα αμυγδάλου, ρυζιού και πολλά αλλά με την ίδια θρεπτική αξία με το γάλα αγελάδας και κάποια έχουν πιο πολύ ασβέστιο.
zoosos.gr
from The Secret Real Truth http://ift.tt/1ZTer4W
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου