Αν και η πρωτεΐνη που περιέχουν βοηθά στον κορεσμό, ωστόσο τα πρόσθετα, τα συντηρητικά, το νάτριο και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία τους, έχουν σοβαρές συνέπειες για την υγεία.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα επεξεργασμένα κρέατα αυξάνουν τον κίνδυνο για την εμφάνιση του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Επίσης, το κορεσμένο λίπος και το αλάτι που υπάρχει στα επεξεργασμένα κρέατα, δεν είναι φιλικά προς το σώμα, καθώς συμβάλλουν στην παχυσαρκία, την κατακράτηση νερού και την υπέρταση.
Κίνδυνοι για την υγεία
Βάρος. Τα επεξεργασμένα κρέατα δεν αποτελούν τη συνταγή για ένα λεπτό και καλλίγραμμο σώμα.
Μια φέτα μπέικον περιέχει 50 θερμίδες, ενώ ένα λουκάνικο μπορεί να περιέχει μέχρι και 500 θερμίδες.
Η περιεκτικότητά τους σε αλάτι, οδηγεί το σώμα στο να κατακρατεί υπερβολικές ποσότητες νερού, ανεβάζοντας τον δείκτη της ζυγαριάς.
Παχυσαρκία. Οι αυξημένες ποσότητες θερμίδων, νατρίου και λίπους που περιέχονται στα επεξεργασμένα κρέατα, προσθέτουν περιττά κιλά.
Πολλά από τα συντηρητικά που χρησιμοποιούνται μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονές στο σώμα, που συνδέονται με την παχυσαρκία.
Καρδιοπάθειες. Οι καρδιοπάθειες είναι παγκοσμίως ο νούμερο ένα δολοφόνος.
Μια διατροφή πλούσια σε επεξεργασμένα κρέατα, αυξάνει σημαντικά το κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα.
Οι καρκινογόνες ουσίες που αναπτύσσονται κατά το κάπνισμα του κρέατος, τα κορεσμένα και τα τρανς λιπαρά που υπάρχουν σε όλα τα επεξεργασμένα κρέατα, μπορούν να συμβάλουν στη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες, μειώνοντας τη ροή του αίματος στην καρδιά.
Φούσκωμα. Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών με αποτέλεσμα το φούσκωμα στην κοιλιά.
Επίσης το λάδι και το λίπος που περιέχεται στα αλλαντικά και τα λουκάνικα, κάνουν το στομάχι να αδειάζει πιο αργά από το κανονικό, με αποτέλεσμα να προκαλεί φούσκωμα.
Εντερικά προβλήματα. Το έντερο φιλοξενεί πολλά βακτήρια που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Molecular Nutrition and Food Research", αποκάλυψε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ισορροπία της μικροχλωρίδας του εντέρου.
Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο για λοιμώξεις, έλκη, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ακόμα και για καρκίνο.
Καρκίνος του παχέος εντέρου. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πλέον θανατηφόρες μορφές καρκίνου και συχνά εμφανίζεται με ελαφρά συμπτώματα που δεν εγείρουν υποψία έως ότου είναι πολύ αργά.
Τα επεξεργασμένα κρέατα περιέχουν νιτρικά άλατα, που έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.
Καρκίνος της ουροδόχου κύστης. Επώδυνος, ενοχλητικός και δυνητικά θανατηφόρος, ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης μπορεί να χτυπήσει άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, κοινωνικής και οικονομικής τάξης και φύλου.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό "International Journal of Clinical and Experimental Medicine", μια διατροφή που περιέχει υψηλή κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για καρκίνο της ουροδόχου κύστης.
Καρκίνος του στομάχου. Σύμφωνα με την American Cancer Society, το επεξεργασμένο κρέας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο κατώτερο πεπτικό σύστημα, ενώ η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο ανώτερο πεπτικό σύστημα, όπως το στομάχι, τον οισοφάγο και το στόμα.
Έρευνες δείχνουν ότι ακόμα και ενα μόνο χοτ-ντογκ, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο κατά 18%.
Καρκίνος του παγκρέατος. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο "Journal of the National Cancer Institute" έδειξε ότι οι καρκινογόνες ουσίες, που σχετίζονται με την προετοιμασία των επεξεργασμένων κρεάτων, συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του παγκρέατος.
Υψηλή αρτηριακή πίεση. Οι μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων μπορεί να συμβάλει στην αρτηριακή δυσκαμψία και, κατά συνέπεια, την αύξηση της πίεσης του αίματος.
Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα, εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακές προσβολές, ακόμα και πρόωρο θάνατο.
Με πληροφορίες απο το topgreekgyms.gr
from The Secret Real Truth https://ift.tt/2tqf5jZ
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου