Τι είδους γάλα θα είναι αυτό άραγε;
Διαβάζουμε στο agro24.gr:
Ο λόγος για την RoboCow η οποία προς το παρόν διανύει μια δοκιμαστική περίοδο και ήταν αποτέλεσμα ρομποτικής τεχνολογίας από το Υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ με σκοπό την υποστήριξη του ναυτικού στη μάχη. Θέματα όπως οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και οι ανησυχίες για την επάρκεια τροφίμων, μοιάζουν να λύνονται από την ρομποτική αγελάδα που είναι εντελώς αυτάρκης. Η βασική της πηγή ενέργεια είναι τα ηλιακά πάνελ στην πλάτη της, ενώ και τα αέρια που παράγονται στο συνθετικό της στομάχι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη λειτουργία της.
Made in ΜΙΤ
Γενετιστές από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) στις ΗΠΑ κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα σύστημα βιοχημικών αδένων που κατεργάζεται το γρασίδι που βόσκει το RoboCow και το μετατρέπει σε γάλα κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση. Η φουτουριστική αυτή αγελάδα είναι κατασκευασμένη από μια εξαιρετικά ελαφρύ υλικό με βάση τον άνθρακα, πράγμα που σημαίνει ελαχιστοποίηση της βλάβης στο υγρό έδαφος. Τα καρφιά που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της σταθερότητας «διαβάζουν» επίσης τη γονιμότητα του εδάφους και τα επίπεδα pH, μεταδίδοντας δεδομένα απευθείας σε online αποθηκευτικό χώρο (cloud), όπου μπορούν να επεξεργαστούν από μια εφαρμογή που αναπτύχθηκε σε συνδυασμό με το RoboCow. Λόγω του ελαφρού βάρους του, το RoboCow μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για βόσκηση σε βρεγμένο έδαφος και στέλνει μια ειδοποίηση όταν οι αισθητήρες του ανιχνεύουν ότι το έδαφος είναι αρκετά σταθερό για συμβατική βόσκηση.
Από την άμυνα στην αγροτική παραγωγή
Η αρχική λειτουργία του RoboCow ήταν να μεταφέρει βαρύ εξοπλισμό σε δύσκολο έδαφος και είναι σε θέση να ακολουθήσει το μονοπάτι του αρχηγού του μέσω της αναγνώρισης φωνής και της τεχνολογίας GPS.
Με πληροφορίες από farmersjournal.ie, agro24, ΦΩΤΟ: pexels.com
el.gr
from The Secret Real Truth http://bit.ly/2D9152V
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου