Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Έιχαν σχολάσει! 8 με 4 λειτούργησε η υπηρεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ τη μέρα της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική



Το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με το υπηρεσιακό σημείωμα, από 16 Ιουλίου σταμάτησε την 24ωρη λειτουργία του και από την ημέρα εκείνη λειτουργούσε μόνο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι.

Ενδεικτικό της κρατικής ολιγωρίας και… ανεπάρκειας στη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς της Δευτέρας 23 Ιουλίου είναι το γεγονός ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ (ΚΕΠΙΧ) παρέμενε κλειστό, διατηρώντας ωράριο… Δημοσίου ενώ πρόκειται για κέντρο διαχείρισης κρίσεων.
Σύμφωνα με απόφαση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ και έπειτα από υπηρεσιακό σημείωμα που κοινοποιήθηκε από τους εργαζομένους του ΚΕΠΙΧ στα γραφεία του Κέντρου, το Κέντρο Επιχειρήσεων από 16 Ιουλίου σταμάτησε την 24ωρη λειτουργία του και από την ημέρα εκείνη λειτουργούσε μόνο κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι. Το ίδιο ωράριο, όπως προκύπτει από τις καταγγελίες του προέδρου εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, διατηρήθηκε και την ημέρα της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.
Σύμφωνα με κ. Πουλή, η 24ωρη λειτουργία του ΚΕΠΙΧ διεκόπη για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

«Πρόκειται για ένα γραφείο εκτίμησης κινδύνου και αντιμετώπισης οξέων συμβάντων. Δεν γίνεται να μένει κλειστό. Μιλάμε ότι άνθρωποι με εμπειρία διαχειρίζονται κρίσεις. Δεν νοείται να έχει ωράριο πρωινό και μόνο τις εργάσιμες ημέρες», σημειώνει στον «Ε.Τ.».

Το γεγονός ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ παρέμενε κλειστό επηρέασε καταρχάς τη συννενόηση για τους σάκους περισυλλογής νεκρών που ζητήθηκαν από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), όπως συμβαίνει σε κάθε φυσική καταστροφή. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, το ΕΚΕΠΥ καλούσε το ΚΕΕΛΠΝΟ ώστε να ζητήσει τους σάκους και δεν απαντούσε κανείς. Ετσι, υπήρξε η ανταλλαγή κλήσεων και μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα. Εκτός όμως από τους σάκους, ενδέχεται να «χάθηκαν» και κλήσεις από πολίτες που ζητούσαν βοήθεια. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πουλής: «Οι πολίτες καλούν στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Είναι σίγουρο ότι πήραν άνθρωποι που ήθελαν να πουν "είμαστε εδώ, εγκλωβισμένοι, ειδοποιήστε να έρθουν" και όλες αυτές οι κλήσεις έμειναν αναπάντητες. Ακόμη και μία ζωή να είχαμε προλάβει, είναι κάτι», αναφέρει.

Ερωτηθείς ποια είναι η δικαιολογία για να σταματήσει η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων, ο κ. Πουλής το αποδίδει σε δυσκολία αποπληρωμής των εφημεριών. Εάν αυτό ισχύει, τότε προκαλεί πολλαπλά ερωτηματικά, από τη στιγμή μάλιστα που οι υπουργοί Υγείας μοιράζουν … χρυσούς μισθούς στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Κέντρου. Ενδεικτικά, ο μισθός προέδρου αγγίζει τις 4.000 ευρώ!
Στο υπηρεσιακό σημείωμα, πάντως, οι εργαζόμενοι του ΚΕΠΙΧ ευχαριστούν τους συναδέλφους τους για τα 14 (!) συναπτά έτη που βοήθησαν να εκτελέσει το έργο του το Κέντρο Επιχειρήσεων.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, πάντως, εξέδωσε χθες ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία υπενθυμίζει ότι ο κ. Πουλής έχει απολυθεί πρόσφατα από το ΚΕΕΛΠΝΟ, «ως εκ τούτου δεν δύναται να εκπροσωπεί δημόσια καμία δράση του Φορέα και κανέναν από τους σημερινούς εργαζόμενους». Με ειρωνικό ύφος, μάλιστα, η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι του ταιριάζει καλύτερα ο τίτλος «πρόεδρος των απολυμένων».
Στο μεταξύ, αρνείται η διοίκηση του νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» τις αιτιάσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκου, ότι έγινε παραποίηση στοιχείων στις καταγραφές των διακομιδών τη νύχτα της 23ης Ιουλίου. Με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τις σχετικές αναφορές ανυπόστατες, υποβολιμαίες και συκοφαντικές και δηλώνει ότι επιφυλάσσεται «για κάθε νόμιμο δικαίωμά της σε κάθε προσπάθεια συκοφάντησης και δυσφήμησης των υψηλών και υπευθύνων υπηρεσιών υγείας που παρέχονται από τους εργαζομένους του νοσοκομείου, οι οποίες τελικό στόχο έχουν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας».
43 άνθρωποι στα νοσοκομεία, οι 11 στην Εντατική
Συνεχίζουν να δίνουν μάχη για τη ζωή τους έντεκα διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των δημόσιων νοσοκομείων. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι φέρουν πολύ εκτεταμένα εγκαύματα από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου και δυστυχώς οι γιατροί τονίζουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το υπουργείο Υγείας, άλλα 32 άτομα νοσηλεύονται στους θαλάμους των νοσοκομείων. Και αυτοί, όσοι δεν είναι σε ΜΕΘ, δίνουν μια επίσης δύσκολη μάχη, καθώς τα εγκαύματα είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμα. Ενδεικτικό της σοβαρής κατάστασής τους είναι ότι η λίστα των διασωληνωμένων δεν μειώνεται από την πρώτη ημέρα. Εχουν καταλήξει τρεις σε ΜΕΘ, ωστόσο άλλοι τόσοι, που νοσηλεύονταν αρχικά εκτός ΜΕΘ, έχουν διασωληνωθεί. Επιπλέον, το τελευταίο 48ωρο δεν έχουν δοθεί εξιτήρια από τα νοσοκομεία.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ έξι εγκαυματίες στον «Ευαγγελισμό», δύο στο ΚΑΤ, δύο στο Θριάσιο και μία στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεννηματάς». Εγκαυματίες από τις πυρκαγιές έχουν δεχθεί τα νοσηλευτικά ιδρύματα: Σισμανόγλειο, «Ευαγγελισμός», Αττικόν, Θριάσιο, «Γεννηματάς», ΚΑΤ, με τα τρία τελευταία νοσοκομεία να βρίσκονται στην… πρώτη γραμμή και λόγω των Μονάδων Εγκαυμάτων που διαθέτουν.
Σημειώνεται ότι ένα παιδί παραμένει νοσηλευόμενο στο Παίδων «Αγία Σοφία», αλλά είναι σε καλή κατάσταση σύμφωνα με τις πληροφορίες.



pentapostagma.gr

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2KgPmzW
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου