Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Λαβρόφ: Αν η Σουηδία μπει στο ΝΑΤΟ η Ρωσία θα απαντήσει στρατιωτικά

http://ift.tt/1rHb5ZfΟ υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποίησε πως αν ηΣουηδία – που είναι ουδέτερη χώρα για τη Μόσχα – διαλέξει να μπει στο ΝΑΤΟ, «ηΡωσία θα είναι υποχρεωμένη να απαντήσει στρατιωτικά» σε αυτή τη γεωπολιτική αλλαγή.

Ο Λαβρόφ εξήγησε πως η Ρωσία δεν θα έβλεπε ως εχθρό τη Σουηδία ακόμη κι αν ενωνόταν στο ΝΑΤΟ όμως το Κρεμλίνο θα είναι υποχρεωμένο να αντιδράσει σε μια στρατηγική αλλαγή στην παλιά «αυλή» της ΕΣΣΔ: «Το να έχεις έναν ουδέτερο γείτονα είναι ένα θέμα όμως είναι άλλο θέμα αν αυτός ο γείτονας είναι μέλος του ΝΑΤΟ».

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ υπενθύμισε πως το ΝΑΤΟ έχει επισήμως δηλώσει πως βασικός εχθρός του είναι η Ρωσία. Αυτή η θέση της συμμαχίας κάνει ξεκάθαρη την ανάγκη για τη λήψη μέτρων ασφαλείας από τη Μόσχα.

«Σχετικά με τη Σουηδία: Σεβόμαστε το δικαίωμα κάθε χώρας να επιλέξει τον τύπο ασφάλειας που επιθυμεί για τα συμφέροντα της» είπε ο Λαβρόφ και πρόσθεσε «ίσως όμως θα έπρεπε να κάνει δημοψήφισμα για αυτό».
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ υπενθύμισε την περίπτωση του Μαυροβουνίου του οποίου η κυβέρνηση δεν άκουσε το λαό της κι αναρωτήθηκε: «Τι ακριβώς προσφέρει το Μαυροβούνιο σε όρους ασφαλείας στο ΝΑΤΟ;».

«Η απάντηση είναι απλή. Να κατακτήσει όσο γεωπολιτικό χώρο περισσότερο μπορεί ενάντια στις χώρες που δεν είναι σύμφωνες με τη συμμαχία, όπως η Ρωσία και η Σερβία» κατέληξε.
 
 


from The Secret Real Truth http://ift.tt/23geR7j
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου