Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Θυμάσαι εκείνες τις εποχές που η επικοινωνία, είχε μέσα λέξεις όπως “καρτοτηλέφωνο”;


Γράφει ο Χρήστος Κορφοξυλιώτης

Κάποτε και όταν λέω "κάποτε" δεκαετίες '90 – '00 ακόμα τα καρτοτηλέφωνα λειτούργησαν για να παίρνεις τηλέφωνο! Όχι όπως τώρα τύπου, Αγγλία που οι ορθογώνιοι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι υπάρχουν είτε για να ξαποσταίνουνε οι τουρίστες, είτε για να βγάλουνε φωτογραφία με τα κινητά τους, ελλείψη άλλων τουριστικών ατραξιόν!
Πού φτάσαμε, να φωτογραφίζεις με το κινητό σου ένα άλλο τηλέφωνο. Αλλά μέσα, κάποτε, για να επικοινωνούμε με τα δικά μας άτομα, ήταν ακόμα και οι καρτ-ποσταλ, τα γράμματα, μιας και τα τηλέφωνα ητάν ακριβά και ακόμα ειναι εδώ που τα λέμε.. Περίμενες μέρες ή και εβδομάδες, για να φτάσει το γράμμα και άλλο τόσο να φτάσει η απάντηση στον πρώτο αποστολέα. Στο σήμερα όλο αυτό, είναι δευτερόλεπτα μακριά με έναν υπολογιστή. Πόσο μάλλον με ένα smart gadget, με όλων των ειδών τα ηλεκτρονικά μέσα, από ρολόγια μέχρι κορνίζες και κινητά που μέσα από αυτά μιλάς, βλέπεις κι επικοινωνείς.
Η τεχνολογία, στην υπηρεσία σου.. να μην χάσεις το αγαπημένο σου πρόσωπο. Να μην χαθείς στην απόσταση..
Κι ας μην είναι πάντα αυτό το βέβαιο.
Όσο έχει βοηθηθεί ο άνθρωπος, άλλο τόσο έχει κινδυνεύσει.
Αλλά και μόνο που μπορείς να δείς αυτόν που αγαπάς από μια άψυχη οθόνη, είναι μια ευλογία, μια ανακούφιση για να μην λυσμονείς τον άνθρωπό σου, τα χαρακτηριστηκά του.
Όσοι ζήσαμε ανάμεσα σε αυτά τα δυο χρονικά διαστήματα, είμαστε τυχεροί γιατί ξέρουμε τι σημαίνει να μην τα έχεις όλα αυτα και τι να τα έχεις. Κάτι που οι νέες γεννίες δεν θα καταλάβουν ποτέ για να ξέρουνε πόσο τυχέρες είναι.
Παν μέτρο άριστον λέγανε οι πρόγονοί μας, και σε όλα χρείαζεται το μέτρο.
Να μην σταματήσουμε να πρόοδευουμε, να μην λησμονάμε και να μην είμαστε άπληστοι και αχάριστοι.
Να επικοινώνουμε με αυτούς που είναι στην καθημερίνοτητα μας και σε αυτούς που δεν είναι..


loveletters.gr

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2Enh9xI
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου