Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Ο αρχηγός της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών παραιτήθηκε κατόπιν αποκάλυψης ότι βοήθησε παιδόφιλο ιερέα


Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, κατηγορήθηκε ότι βοήθησε τον Ρόμπερτ Χάνιγκαν, πρώην επικεφαλής της μεγαλύτερης υπηρεσίας κατασκοπείας της Βρετανίας GCHQ, να καλύψει τον λόγο για τον οποίο παραιτήθηκε το 2017, αποκαλύπτει η βρετανική Daily Mail.
Οι αξιωματούχοι της βρετανικής κυβέρνησης απεικόνισαν την παραίτηση του Χάνιγκαν ως πράξη συμπόνοιας για άρρωστους συγγενείς του όταν ανακοινώθηκε το 2017.
Στην πραγματικότητα, ο Χάνιγκαν παραιτήθηκε αφότου μια άλλη υπηρεσία πληροφοριών ανακάλυψε ότι η υποστήριξή του για έναν παιδεραστή – τον καθολικό ιερέα Έντμουντ Χίγκινς – είχε επιτρέψει στον Χίγκινς να ξεφύγει από την ποινή φυλάκισης της πρώτης του καταδίκης για κατοχή 174 εικόνων παιδικής πορνογραφίας.
Μετά τη δίκη του το 2013, ο Χίγκινς "στερήθηκε της ιδιότητάς του και άλλαξε το όνομά του σε Έντμουντ Μπλακ, αλλά συνέχισε να πράττει αδικήματα", ανέφερε το άρθρο.
Ο Χάνιγκαν δήλωσε ότι "οι επόμενες εγκληματικές πράξεις του Χίγκινς μας προκάλεσαν αποτροπιασμό και έδειξαν ότι η κρίση μας ήταν εντελώς λανθασμένη", και είπε ότι οι κυβερνητικοί δικηγόροι γνώριζαν την κατάσταση όταν έγινε διευθυντής της GCHQ.
Με την ευλογία της πρωθυπουργού, του επετράπη να παραιτηθεί στις 23 Ιανουαρίου 2017, επικαλούμενος οικογενειακές δεσμεύσεις. Ανώνυμες ενημερώσεις δόθηκαν στα ΜΜΕ ότι θα φρόντιζε άρρωστους συγγενείς.
Ωστόσο, η αλήθεια παρέμεινε απόρρητη πολύ μετά την καταδίκη του Χίγκινς. Φυλακίστηκε για 31 μήνες τον Ιούνιο του 2018 σε μια περίπτωση που περιγράφηκε ως «φρικτή».
Είχαν συλλάβει τον Χίγκινς να καυχιέται online για το σεξουαλικό του ενδιαφέρον για μωρά και αργότερα ομολόγησε την κατοχή και τη δημιουργία εικόνων κακοποίησης παιδιών. Επισκέφτηκε chat rooms όταν γινόταν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και τον Μάιο του 2016 φιλοξένησε ένα chat room όπου παίζονταν εννέα βίντεο που έδειχναν τρομακτική κακοποίηση παιδιών, με ένα θύμα να πιστεύεται ότι ήταν μόλις τριών μηνών.
Όταν έκανε επιδρομή στο σπίτι του, η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA) βρήκε πάνω από 800 παράνομες εικόνες, εκ των οποίων οι 201 βρίσκονταν στην πιο σοβαρή κατηγορία. Ακόμη και όταν βρισκόταν υπό εγγύηση, επέστρεψε στα online φόρουμ για να πράξει κι άλλα αδικήματα.
Πηγές:

εικόνα:Ο πρώην αρχηγός της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών Ρόμπερτ Χάνιγκαν (αριστερά), και ο παιδόφιλος ιερέας Έντμουντ Χίγκινς.


from The Secret Real Truth https://ift.tt/2UbBddi
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου