Η προσπάθεια της αλβανικής κυβέρνησης να πείσει ότι ο φόνος του ομογενή μας στους Βουλιαράτες είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, ελπίζω να μη γίνει αποδεκτή από την κυβέρνησης της Ελλάδας, τώρα που έφυγε ο Κοτζιάς. Ελπίζω επίσης, να επικρατήσει η απλή λογική στο ΥΠΕΞ, ότι οι απόδημοι αποτελούν ισχυρότατο όπλο για την διεκδίκηση των δικαίων μας.
Αυτό δεν συμβαίνει, επί πολλά χρόνια, άλλοτε επειδή εισέβαλε ο κομματισμός -ομηρικοί οι καυγάδες Νεοδημοκρατών και ΠΑΣΟΚων, ιδίως στη Νέα Υόρκη και Β. Ήπειρο-, σήμερα επειδή οι διεθνιστές του κυβερνητικού κόμματος, εξ ιδεολογίας, ενδιαφέρονται για τον λαό -λένε- και όχι για το έθνος. Άλλωστε, όπως δήλωσε αριστερός πολιτικός για το δημογραφικό, δεν έχει σημασία που δεν γεννούν οι Έλληνες, γεννούν οι μετανάστες.
Την ανθελληνική πολιτική της Αλβανίας εις βάρος των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, την καταγγέλλουν συνεχώς οι ομογενείς, ιδίως με την υφαρπαγή των περιουσιών των Χιμαριωτών, αλλά επί ματαίω. Ίσως, ο Ν. Κοτζιάς δεν ήθελε να χαλάσει το φιλικό κλίμα με τον ομόλογό του Ντ. Μπουσάτι, ίσως τον ενοχλούσαν οι φωνές των Βορειοηπειρωτών.
Οι Βορειοηπειρώτες αγωνίζονται μόνοι τους εντός και εκτός της Αλβανίας, να γίνει γνωστή η εγκληματική πολιτική εις βάρος, έχοντας ως εφόδιο και το γεγονός ότι αποτελούν αναγνωρισμένη εθνική κοινότητα. Απελπιστική όμως είναι η θέση των Ελλήνων των Σκοπίων, οι οποίοι δεν υπάρχουν για τους Ν. Κοτζιά και Α. Τσίπρα. Παρέδωσαν τα πάντα στους Σκοπιανούς, παρέδωσαν και τους Έλληνες.
Είχα δημοσιεύσει προ καιρού την αγωνιώδη έκκληση της δασκάλας Αικατερίνης Βίδα, Ελληνίδας στην καταγωγή, Σκοπιανή πολίτης. Πέρασαν χρόνια, και τα πράγματα χειροτέρευσαν. Παλαιότερα, διαφωνούσαμε με τους Σλάβους των Σκοπίων, ως προς τον αριθμό των Ελλήνων που διαβιούν εκεί. Σήμερα, δεν αναρωτιέται κανείς, τι έγιναν οι εκεί Έλληνες;
Είχε πει η Αικ. Βίδα στην Espresso, το 2010: «Μένω στο κέντρο του Πρίλεπ [Περλεπές], όλοι με γνωρίζουν και είμαι δακτυλοδεικτούμενη. "Αυτή είναι, αυτή! " φωνάζουν εκείνοι που εχθρεύονται την Ελλάδα. Κανείς από το ελληνικό κράτος δεν έχει ασχοληθεί μαζί μας, αν και είμαστε αρκετοί Έλληνες στην πόλη και στα γύρω χωριά. Ούτε το υπουργείο Εξωτερικών ούτε κάποια άλλη επίσημη αρχή. Υπάρχει ελληνική μειονότητα στα Σκόπια, αλλά ποτέ δεν το λένε. Θα ακούσετε ότι υπάρχουν Αλβανοί, λίγοι Σέρβοι και Τσιγγάνοι. Για Έλληνες δεν θα ακούσετε ποτέ.
» Θα μπορούσαμε να έχουμε βολευτεί. Θα μπορούσαμε να έχουμε γίνει Ευρωπαίοι πολίτες παίρνοντας βουλγαρικά διαβατήρια, αλλά δεν θέλουμε. Δεν είμαστε Βούλγαροι. Δεν πέσαμε από τον ουρανό, Έλληνες είμαστε και ζητάμε από την πατρίδα να μην μας αρνείται πλέον αυτό το στοιχειώδες», δήλωνε.
Κατά την απογραφή του 1941, η οποία έγινε με ευθύνη των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, και άρα είναι πλέον αντικειμενική, επί συνόλου 800.000 πληθυσμού κατεγράφησαν 100.000 Έλληνες το γένος, Χριστιανοί Ορθόδοξοι στο θρήσκευμα, δηλαδή το 12% του πληθυσμού.
Η απογραφή του 1951 δίνει 158.000 ελληνικό στοιχείο. Εξ αυτών 25.000 είναι Έλληνες γηγενείς κάτοικοι Μοναστηρίου, 100.000 βλαχόφωνοι Έλληνες (Γκρέκ), 3.000 Έλληνες Σαρακατσαναίοι και 32.000 Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες του εμφυλίου. Ήτοι το 18% του εξ 900.000 (τότε) πληθυσμού.
Τα στοιχεία αυτά ενόχλησαν τις αρχές των Σκοπίων οι οποίες υποχρέωσαν τους 100.000 Έλληνες να δηλώνονται "Μακεδόνες" ή το πολύ "Βλάχοι". Τα απογραφικά στοιχεία του 1961 και 1971 είναι απολύτως ασαφή από την προσπάθεια των Σκοπιανών να μειώσουν τη δύναμη των Ελλήνων.
Με την απογραφή όμως του 1991 αποκαθίσταται εν μέρει η αλήθεια. Παρ' ότι δεν κοινοποιήθηκαν λεπτομερή απογραφικά στοιχεία, εν τούτοις στον αντιπολιτευόμενο Τύπο δημοσιεύθηκαν πληροφορίες περί του ότι ποσοστό μεταξύ 12 και 18% δήλωσε ότι έχει ελληνική εθνική συνείδηση. Δηλαδή περίπου 250.000 επί συνόλου 2.200.00 κατοίκων.
Όλοι αυτοί είναι εκείνοι οι οποίοι είχαν εξαναγκασθεί στο παρελθόν να δηλώσουν "Μακεδόνες" ή "Βλάχοι" ή "Γιουγκοσλάβοι". Είναι αυτοί που στην πραγματικότητα είναι Γηγενείς Έλληνες, Βλάχοι, Σαρακατσαναίοι και "Πολιτικοί Πρόσφυγες".
Μακεδών
ΠΗΓΗ
from The Secret Real Truth https://ift.tt/2qtmMUR
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου