Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ! Κλείνουν επ' αόριστον το τελωνείο στους Κήπους - Όλος ο χάρτης των κινητοποιήσεων!

http://ift.tt/1WVgdTnΣτα άκρα είναι έτοιμοι να φτάσουν οι αγρότες της Θράκης καθώς σύμφωνα με νέα απόφαση από Δευτέρα θα κλείσουν το τελωνείο των Κήπων Έβρου!

Έπειτα από δήλωση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων του προέδρου Αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστα Αλεξανδρή, Από το πρωί της Δευτέρας και συγκεκριμένα από τις 11 η ώρα και μετά, οι αγρότες θα κλείσουν επ΄αόριστον το τελωνείο όπου είναι και ο χώρος διέλευσης από την Ελλάδα στην Τουρκία!

Μάλιστα διαβεβαίωσε πως οι αγρότες έχουν φροντίσει να καλύψουν τις ανάγκες σε τροφή και νερό των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών, οι οποίοι εκ των πραγμάτων θα βρεθούν εγκλωβισμένοι στο τελωνείο.

«Αυτό που συμβαίνει είναι παραλογισμός. Πιστεύουμε ότι είναι εφικτή η βελτίωση του ασφαλιστικού. Να πληρώσουμε, αλλά να μπορούμε να επιβιώσουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε ισάξια ανταγωνιστικοί με τους Ευρωπαίους όταν εκεί η φορολογία είναι της τάξης του 3-5 ή 7% και εδώ συζητάμε για διψήφια μεγέθη».

Σήμερα Κυριακή, το τελωνείο των Κήπων παρέμεινε αποκλεισμένο από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι ενώ είναι προγραμματισμένο να ξανακλείσει από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Για σκλήρυνση της στάσης των αγροτών του βορείου Έβρου, με επ' αόριστον αποκλεισμό τελωνείων και τμημάτων του οδικού δικτύου κάνει λόγο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Έβρου, Γιάννης Μαργαριτίδης. «Σήμερα συσκεφθήκαμε με θέμα τη συμμετοχή μας στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου αλλά και τη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας με επ' αόριστον αποκλεισμούς. Αποφασίσαμε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην Ορεστιάδα την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης με τα αγροτικά μας μηχανήματα, σε συνεργασία και με τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους, ενώ θα επιχειρήσουμε και τον συμβολικό αποκλεισμό της τοπικής εφορίας».

Όσον αφορά στις σημερινές κινητοποιήσεις κλειστός παρέμεινε ο κόμβος Καστανέων-Ριζίων (γέφυρα) και αποκλεισμένο το τελωνείο του Ορμενίου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι, αποκλεισμός που θα επαναληφθεί από τις 5 έως τις 9 το βράδυ. Απροσπέλαστος τις ίδιες ώρες είναι και ο νότιος κόμβος του Διδυμοτείχου, στην έξοδο προς Ψαθάδες.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στην Κρήτη

Οι συγκεντρωμένοι στην Κρήτη διοργάνωσαν μουσική εκδήλωση με κρητικά και λαϊκά τραγούδια χωρίς ωστόσο να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία ενώ στις 5 το απόγευμα θα κλείσουν για λίγα λεπτά την εθνική οδό στο ίδιο σημείο. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Σοφοκλής Τσουρουνάκης, «καλούμε τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους πολίτες να ενισχύσουν τα μπλόκα ώστε όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα της αντίθεσης μας στην προσπάθεια επιβολής μέτρων που θα αφανίσουν τον πρωτογενή τομέα».

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ενωτικής Πρωτοβουλίας δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο μπλόκο στα «Μεγάλα Χωράφια» ενώ αύριο Δευτέρα αγροτικές κινητοποιήσεις θα γίνουν και από αγρότες μέλη από τους συλλόγους Πλατανιά, Βουκολιών Σελίνου και Κισάμου οι οποίοι ανακοίνωσαν πώς προχωρήσουν σε αποκλεισμό του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στην πλατεία «Δικαστηρίων». Οι αγρότες στις 11 το πρωί θα συγκεντρωθούν στον κόμβο «Κλαδισού» από όπου με μηχανοκίνητη πορεία θα καταλήξουν στο σημείο της κινητοποίησης.
Οι ίδιοι αγρότες θα δώσουν το «παρών» και στο παγκρήτιο συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Μπλόκα και στην Αιτωλοακαρνανία

Ειδικότερα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταλήψεις, πορείες διαμαρτυρίας και πολύωρους αποκλεισμούς του κόμβου Κεφαλοβρύσου, αλλά και των παρακαμπτηρίων οδών. Αύριο στις 11:00 το πρωί οι αγρότες θα κάνουν πορεία διαμαρτυρίας, η οποία θα καταλήξει στην ΔΟΥ Αγρινίου και θα ακολουθήσει κατάληψη της οικονομικής υπηρεσίας.Την Τρίτη και την Τετάρτη, εν όψει και της πανελλαδικής απεργίας της 4ης Φεβρουαρίου, οι αγρότες θα προχωρήσουν σε πολύωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, καθώς και των παρακαμπτηρίων οδών.

Στο μεταξύ, σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αγροτών στην εθνική οδό Βόνιτσας – Λευκάδας στον κόμβο του Αγίου Νικολάου, στην Κανδήλα και στο "Ακτιο.
Επίσης, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν προγραμματίσει να κλείσουν μέχρι τις 3:00 μετά το μεσημέρι την περιμετρική της Ναυπάκτου, ενώ από τις 5:00 το απόγευμα μέχρι και τις 9:00 το βράδυ θα κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευήνου.
Ακόμη, από τις 5:00 το απόγευμα μέχρι τις 10:00 το βράδυ, οι αγρότες θα κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου -Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου.

crashonline.gr

from The Secret Real Truth http://ift.tt/1JSbD6n
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου