Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΙ ΕΒΓΑΛΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ



Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΙ ΕΒΓΑΛΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Ο Philip May , σύζυγος του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, εργάζεται για μια εταιρεία που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στην BAE Systems (κατασκευάστρια όπλων), η τιμή της μετοχής της οποίας, έχει αυξηθεί από τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.

Η εταιρεία, Capital Group, είναι επίσης ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Lockheed Martin - μιας αμερικανικής εταιρείας στρατιωτικών όπλων που προμηθεύει οπλικά συστήματα, αεροσκάφη και υλικοτεχνική υποστήριξη. Οι μετοχές της έχουν επίσης εκτοξευθεί μετά από την επίθεση με πυραύλους την περασμένη εβδομάδα.

Το γεγονός δεν έχει περάσει απαρατήρητο από πολλούς που συμφωνούν ότι η BAE Systems έβγαλε καλά κέρδη από τις αεροπορικές επιδρομές της συμμαχίας Ηνωμένου Βασιλείου-ΗΠΑ-Γαλλίας στη Συρία, οι οποίες ενορχηστρώθηκαν από την Theresa May. Έχει αναφερθεί ότι η συνεισφορά του Ηνωμένου Βασιλείου στα στρατιωτικά χτυπήματα ήταν οκτώ πύραυλοι «Storm-Shadow» σε μια φερόμενη εγκατάσταση χημικών όπλων, ο καθένας από τους οποίους κοστίζει £ 790,000 ($ 1,13 εκατομμύρια) - και όλοι μαζί £ 6,32 εκατομμύρια ($ 9 εκατομμύρια). Τα βλήματα κατασκευάστηκαν από την BAE Systems.

Ο σύζυγος της Theresa May εργάζεται ως σύμβουλος σχέσεων για την ερευνητική εταιρεία επενδύσεων Capital Group από το 2005. Οι σύνδεσμοι Tory-BAE πάνε ακόμα πιο βαθιά. Ο πρώην γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και σημερινός αρχισυντάκτης στην Evening Standard George Osborne εργάζεται και στην Black Rock,που είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος μέτοχος της BAE Systems.

Τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν στις 31 Μαρτίου 2018 έδειξαν ότι ο Όμιλος Capital έχει αποκτήσει πάνω από 360.000 μετοχές στην εταιρεία, (πάνω από 11%) το προηγούμενο τρίμηνο, γεγονός που μπορεί να συνέβαλε σε μια έντονη άνοδο της τιμής της μετοχής της BAE, η οποία σήμερα ανέρχεται σε περίπου 600p .

Η Capital Group του Philip May συνδέθηκε με το σκάνδαλο των Papers Paradise το 2017. Το περιοδικό News and Current Affairs, Private Eye, δημοσίευσε τότε ότι η εταιρεία του Philip May χρησιμοποίησε την offshore δικηγορική εταιρεία Appleby για να σχεδιάσει επενδύσεις σε φορολογικούς παραδείσους.

Όταν ρωτήθηκε εκείνη την εποχή για το ρόλο του συζύγου της, ένας εκπρόσωπος της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ο κ. May συμμετέχει στην ανάπτυξη λύσεων συνταξιοδότησης του Capital Group. Δεν είναι επενδυτής αλλά συμβουλεύει άλλους συνεργάτες της Capital για προϊόντα συνταξιοδότησης και βρίσκει λύσεις στους πελάτες. "

Τα τελευταία νέα έρχονται μετά από μια πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψαν η BAE Systems και η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας για την προσωρινή πώληση 48 αεροπλάνων Typhoon στο βασίλειο. Η συμφωνία επικροτήθηκε από τους αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίοι λένε ότι θα συμβάλει στη διασφάλιση πολλών θέσεων εργασίας. Ωστόσο, επικρίθηκε από πολλούς που ανησυχούν για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Υεμένη.


ellasthasothi

Πηγή: eksergesi-ellinon

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2Fd7kAX
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου