Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ!


Ο Κ. Πυλαρινός έδειξε τον μοναδικό δρόμο και αποφάσισε να σώσει την παρτίδα για λογαριασμό του πολιτικού κόσμου

Από τον
Νίκο Ελευθερόγλου

Μάλλον ο πρωθυπουργός στο θέμα των Σκοπίων δεν τα ξέρει καλά τα πράγματα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, βγήκε από τη Θεσσαλονίκη και μας είπε ότι στο θέμα της ονομασίας εμείς πάμε να πάρουμε και όχι να δώσουμε. Και δεν στάθηκε μόνο σε αυτήν την εξωφρενική άποψη, αλλά πρόσθεσε ότι νίκη θα είναι ακόμη και ένας επιθετικός προσδιορισμός στο όνομα που έχει σήμερα η FYROM, καθώς 70 χρόνια έτσι αποκαλούνται.

Πρώτα από όλα, αγαπητέ κ. Τσίπρα, η Ελλάδα δεν ζητά ούτε να πάρει ούτε να δώσει. Το μόνο που ζητά είναι να πάψουν κάποιοι να σφετερίζονται ένα όνομα και μια Ιστορία που δεν τους ανήκουν. Δεύτερον, είναι τραγικό λάθος σε ένα πρόβλημα, που το βρήκες είναι η αλήθεια και δεν το δημιούργησες, εκ των προτέρων να δείχνεις τη στρατηγική σου. Τρίτον, κάνεις λάθος εάν πιστεύεις, κ. πρωθυπουργέ, ότι τα Σκόπια δεν έχουν να πάρουν. Με κυριότερα, θα σου υπενθύμιζα, τα θέματα της εισόδου σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και, κυρίως, της κρατικής οντότητάς τους. Διότι, όπως είμαι βέβαιος ότι γνωρίζεις, η FYROM απειλείται με διαμελισμό από τους Αλβανούς, που πλέον αγγίζουν το 30% του κρατιδίου.

Αρα, τα Σκόπια έχουν να πάρουν πολλά, αν η Ελλάδα υποχωρήσει και βάλει την υπογραφή της σε μια συμφωνία που θα τους... χαρίζει το όνομα της Μακεδονίας. Αυτά για να μη βγαίνουμε και κερατάδες και ζημιωμένοι σε αυτήν την ιστορία που μας έβαλαν οι σύμμαχοί μας και, κυρίως, οι Γερμανοί όταν αποφάσισαν να διαλύσουν τη Γιουγκοσλαβία.

Αλλά, δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι στις πιέσεις δεν πέσατε μόνο εσείς θύμα, αλλά πλέον και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που από τη γραμμή τού δεν συζητάμε τίποτε τώρα, αποδέχτηκε την άποψη ότι λύση δεν μπορεί να υπάρξει, εάν η FYROM δεν έχει στο όνομά της το «Μακεδονία».

Γιατί έκανε τη στροφή το γνωρίζει ο ίδιος και θα έχει ενδιαφέρον κάποια στιγμή να το εξηγήσει σε όσους από το κόμμα του ως τώρα έκαναν τους «μακεδονομάχους». Διότι για αυτούς που βρίσκονταν στα κάγκελα και έλεγαν ότι δεν θα περάσει μόνο ένας δρόμος υπάρχει. Και αυτόν τον έδειξε ο Κώστας Πυλαρινός.

Ο πρόεδρος της Ενωσης τέως Βουλευτών και τέως Ευρωβουλευτών αποφάσισε να σώσει την παρτίδα για λογαριασμό του πολιτικού κόσμου. Παραιτήθηκε γιατί, όπως τονίζει, πρόκειται για μια αυτονόητη πράξη ενός Ελληνα πολίτη για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας σε σφετεριστές και πλαστογράφους της Ιστορίας.

Το ερώτημα είναι πόσοι Πυλαρινοί θα υπάρξουν. Διότι τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς. Και, δυστυχώς, σε μια χώρα και σε μια ήπειρο όπου η δημοκρατία έχει παραδοθεί σε διεθνείς οίκους, δανειστές και μνημόνια, δεν υπάρχουν πολλοί που μπορούν να πουν το δικό τους «όχι».


dimokratianews.gr

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2IX1SZR
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου