Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Νέο φιάσκο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Η Cosco… κουνάει μαντήλι στον Πειραιά - Η ανάπτυξη... "έρχεται" αλλά οι επενδυτές... φεύγουν


Η Cosco Shipping, κρατικός «βραχίονας» της Κίνας στον κλάδο της ναυτιλίας, προχώρησε σε μια κίνηση στρατηγικής σημασίας, υπογράφοντας συμφωνία συνεργασίας με την Ιταλική κυβέρνηση.

Με την εν λόγω συμφωνία, η Cosco αποκτά πρόσβαση στις λιμενικές υποδομές της Ιταλίας, με επίκεντρο το λιμάνι της Τεργέστης, το οποίο μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική πύλη εισόδου των κινεζικών προϊόντων στην Ευρώπη, παρακάμπτοντας ο λιμάνι του Πειραιά.

Με την κίνηση αυτή η κινεζική εταιρία αποκτά έναν ισχυρό μοχλό πίεσης έναντι της Ελλάδας και, σύμφωνα με πληροφορίες του economistas.gr, ήδη έχει διαμηνύσει στην ελληνική κυβέρνηση ότι αν δεν ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου στον Πειραιά, μετά και την απόφαση του ΚΑΣ, θα εξεταστεί ακόμα και υποβάθμιση της επένδυσης με την αξιοποίηση άλλων λιμένων σε άλλες χώρες, με πρώτο πρώτο το ιταλικό λιμάνι της Τεργέστης.

from The Secret Real Truth http://bit.ly/2KnAMfB
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου