Τρίτη, 9 Απριλίου 2019

Έκτακτη ανακοίνωση των Σερβικών ΕΔ: «Στηρίζουμε Βούτσιτς, δεν θα επιτρέψουμε κανένα πραξικόπημα» – «Μυρίζει μπαρούτι» στα Βαλκάνια


Με την κατάσταση στη Σερβία να είναι έκρυθμη λόγω των πολλαπλών συγκεντρώσεων κατά του Πρωθυπουργού Βούτσις, δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται για ένα πραξικόπημα στη χώρα.

Ο σερβικός στρατός δεν θα επιτρέψει καμία απόπειρα πραξικοπήματος και προειδοποιεί ότι οποιοσδήποτε αναγγέλλει και απαιτεί πραξικόπημα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος σύμφωνα με το νόμο, δήλωσε το σερβικό ΓΕΕΘΑ.

«Το μήνυμα του Σερβικού Στρατού σε όλους, στη χώρα και στο εξωτερικό, είναι ότι δεν είναι και δεν θα είναι το μέσο για την ανατροπή των νόμιμων αρχών στη Δημοκρατία της Σερβίας και για τη βίαιη καταστροφή της συνταγματικής τάξης», ανέφερε η δήλωση, όπως σημειώνει το b92

Πρόσθεσε ότι ο στρατός είναι εξοπλισμένος και έτοιμος να εκτελέσει κάθε εντολή του ανώτατου διοικητή του (πρόεδρος της Σερβίας) προκειμένου να διατηρήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Η δήλωση επισημαίνει περαιτέρω ότι οι προκλήσεις ασφαλείας που προκάλεσαν οι φόροι της Πρίστινας σε αγαθά από την Σερβία και η δημιουργία παραστρατιωτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο και έχουν οδηγήσει στον Σερβικό Στρατό να παρακολουθεί στενά κάθε εξέλιξη που μπορεί να προκαλέσει αναταραχή στους Σέρβους.


Mάλλον δεν έγραφαν τυχαία οι Αλβανοί προχθές το άρθρο όπου ανέφερε ότι έρχεται πόλεμος στα Βαλκάνια!

«Έρχεται πόλεμος στα Βαλκάνια, εκατοντάδες θωρακισμένα οχήματα φορτώθηκαν το σούρουπο», γράφει η αλβανική ιστοσελίδα «portalikuqezi», επικαλούμενη βίντεο που τράβηξε ένας Αλβανός πολίτης τόσο στο λιμάνι του Δυρραχίου όσο και στην εθνική οδό.

Αναφέρεται ότι έγινε γνωστό ότι οι Αμερικανοί έχουν δωρίσει 37 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία, αλλά το περιστατικό αυτό δείχνει ότι έχουν στείλει και άλλον στρατιωτικό εξοπλισμό που δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Εικάζεται ότι έρχεται πόλεμος με τη Σερβία, που υποστηρίζεται από τη Ρωσία.

AΡΘΡΟ ΒΟΜΒΑ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ

Οι αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στο Μαυροβούνιο, τη Σερβία και την Αλβανία, δείχνουν το πνεύμα μιας «βαλκανικής άνοιξης», σημειώνει το δημοσίευμα.

«Όλα ξεκίνησαν με ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στα κοινωνικά μέσα: μια μυστική καταγραφή που δείχνει έναν γνωστό τοπικό μεγιστάνα να παραδίδει ένα φάκελο μετρητών σε έναν συνεργάτη του πρώην αρχηγού του Μαυροβουνίου.

»Ο εξέχων επιχειρηματίας, στενός και πρώην αξιόπιστος φίλος του προέδρου του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, έδωσε το βίντεο στη δημοσιότητα στα τέλη του περασμένου έτους σε αντίποινα για κατηγορίες εναντίον του για απάτη και ξέπλυμα χρήματος που τον ώθησαν να φύγει στο Λονδίνο για να αποφύγει τη δίωξη».

Με το κείμενο αυτό ξεκινά το άρθρο της η βρετανική 'The Independent'- γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- για τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Αλβανία, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία.

Κάτω από τον τίτλο «αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Μαυροβούνιο, τη Σερβία και την Αλβανία με το πνεύμα μιας «Βαλκανικής Άνοιξης», η βρετανική εφημερίδα καταγράφει τις διαδηλώσεις που είναι κοινές και στις τρεις χώρες: ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης και πρόωρες εκλογές.

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Αλβανία βγήκαν στους δρόμους από τα μέσα Φεβρουαρίου για να ζητήσουν την παραίτηση της κυβέρνησης και πρόωρες εκλογές. Εκεί η κεντροαριστερή αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση του αριστερού Σοσιαλιστικού Κόμματος και τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα για διαφθορά και σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Οι διαδηλώσεις δεν διαφέρουν και στις τρεις βαλκανικές χώρες:

«Κοινές αντιδράσεις και συνθήματα. Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί από τα μεγάλα και διεφθαρμένα καθεστώτα, υπάρχει μια συσσωρευμένη οργή ετών και ίσως δεκαετιών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.


ΠΗΓΗ

from The Secret Real Truth http://bit.ly/2G0jZK7
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου