Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Παραιτηθείτε! Η πρώτη μεγάλη διαδήλωση εναντίον της κυβέρνησης στην πλατεία Συντάγματος

150
Φαίνεται πως η υπομονή των Ελλήνων έχει φτάσει στο τέλος της, μετά την αποτυχία της κυβέρνησης – όπου αντί για τη διαγραφή χρέους, επιβλήθηκε στη χώρα ένα νέο καθεστώς διεθνούς οικονομικού ελέγχου (άρθρο), με την εκχώρηση ακόμη και της αρχής δημοσίων εσόδων στους δανειστές. Σύμφωνα δε με την ομοσπονδία των εφοριακών τα εξής:

"Ιδρύεται μια Ανεξάρτητη Αρχή η οποία δεν υπόκειται σε κανένα έλεγχο από κυβερνητικά όργανα, από κρατικούς φορείς, ή άλλες διοικητικές αρχές, σε κανένα έλεγχο από τον υπουργό οικονομικών. Υπόκειται μόνο στον ιεραρχικό έλεγχο της βουλής, διοικείται από ένα πενταμελές Συμβούλιο, υπό την εποπτεία ξένου εμπειρογνώμονα, ο οποίος θα έχει πλήρη πρόσβαση στα αρχεία και τα στοιχεία της Επιτροπής… Έχουμε εκχώρηση της εποπτείας των Ελληνικών Δημόσιων Εσόδων στους ξένους δανειστές" (πηγή).
Στα πλαίσια αυτά έπαψε να βασιλεύει η σιωπή των αμνών, κρίνοντας από την πρώτη μεγάλη διαδήλωση που οργανώνεται στο σύνταγμα εναντίον της κυβέρνησης, μέσα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης – με το κείμενο που ακολουθεί, στο οποίο διατυπώνονται οι απαιτήσεις αυτών που το προωθούν (πηγή).
"Όλοι οι πολίτες οι οποίοι ανήκουμε στο δημοκρατικό τόξο δεν ανεχόμαστε άλλο αυτό το ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ μόρφωμα της Αριστερο-δεξιάς Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Μια Συγκυβέρνηση η οποία προεκλογικά αντί για ΤΑΝΚΣ χρησιμοποίησε αναρίθμητα ΨΕΜΜΑΤΑ για δήθεν αυξήσεις μισθών, σκισίματα Μνημονίων και μειώσεις φόρων απέναντι στον ταλαιπωρημένο Ελληνικό Λαό ώστε να αποκτήσει την Εξουσία.
  • Ζητάμε ΑΛΛΑΓΗ πολιτικής ΤΩΡΑ. 
  • Ζητάμε επιτέλους ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ χωρίς ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ απέναντι στην υπόλοιπη ΕΥΡΩΠΗ.
  • Ζητάμε την γρήγορη ΕΞΟΔΟ της Ελλάδας από τα Μνημόνια στα ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
  • Ζητάμε ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ και των νέων ΕΜΜΕΣΩΝ και ΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ τους οποίους επιβαρυνόμαστε για τις… 'Αυταπάτες' κάποιων ανεύθυνων πολιτικών.
  • Ζητάμε ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ παντού, να μπει ένα τέλος στο σπάταλο κράτος.
    ● Ζητάμε ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και όχι 'βόλεμα' του Κομματικού Στρατού της Αριστερο-δεξιάς Συγκυβέρνησης.
    ● Ζητάμε άμεσα ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ της καθημερινής ζωής μας.
Λέμε ΌΧΙ στην δημιουργία ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΕΧΘΡΩΝ στο Εξωτερικό και στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ της χώρας.
Λέμε ΌΧΙ στον άκρατο ΛΑΪΚΙΣΜΟ, την χειραγώγηση των ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και τον ΤΑΞΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟ συμπολιτών μας από την Αριστερο-δεξιά Συγκυβέρνηση.
Η ακριβής θέση της χώρας μας στην ΕΥΡΩΖΩΝΗ μπορεί να συζητηθεί ΜΟΝΟ όταν μπορέσει η Οικονομία μας να βρεθεί επιτέλους σε συνθήκες ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Ήρθε η ώρα ΟΛΟΙ οι Έλληνες να ενωθούμε κατά του ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ο οποίος μας έφερε σε αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση και όμως, με την Αριστερο-δεξιά Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζει και βασιλεύει ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ότι θα μας ακούσουν και θα αφήσουν έτσι εύκολα τις ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ τις οποίες άλλωστε τόσο πολύ αγαπούν, αλλά ας μάθουν επιτέλους ότι Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στις 20:00 μ.μ. πάμε ΟΛΟΙ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ για να βροντοφωνάξουμε ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ.
Προαιρετικά την συγκεκριμένη ημέρα και για να υπάρχει μια σχετική ομοιομορφία, μπορούμε να φοράμε ένα ΛΕΥΚΟ ρούχο ή μπλουζάκι (με στάμπα ή χωρίς) το οποίο και θα συμβολίζει τον ΕΙΡΗΝΙΚΟ χαρακτήρα της συγκέντρωσης".
Εάν η διαδήλωση είναι μεγάλη (φωτογραφία στο FB), εάν δεν έχει οργανωθεί με κομματικά κριτήρια (αν και λέγεται πως είναι πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης με τη γενικότερη ονομασία «Μένουμε Ευρώπη», η οποία  περίμενε πρώτα να ψηφίσει τα μέτρα η κυβέρνηση και μετά να την ανατρέψει – για να τα εφαρμόσει η ίδια, χωρίς να φοβάται τις αντιδράσεις της αργότερα), καθώς επίσης εάν δεν δρομολογηθεί μία νέα MARFIN, τότε οι ημέρες της κυβέρνησης θα είναι πια μετρημένες. Από την άλλη πλευρά, η χώρα θα χρεοκοπήσει, με την έννοια πως το βασικό χαρακτηριστικό της πτώχευσης είναι η αντίδραση των Πολιτών στους φόρους που επιβάλλονται, όπου αρνούνται πλέον την πληρωμή τους (άρθρο).

Σε κάθε περίπτωση, τα πανό των Γάλλων διαδηλωτών με το σύνθημα «Εμείς δεν είμαστε Έλληνες», έχουν επηρεάσει τους πάντες – αφού πρόκειται για έναν πρωτοφανή εξευτελισμό της χώρας μας, ο οποίος ήλθε να προστεθεί στους δεκάδες άλλους που δέχεται τα τελευταία χρόνια από τους εταίρους της. Όλα όμως έχουν τα όρια τους, ενώ φαίνεται πως οι δανειστές τα έχουν πλέον υπερβεί – με αποτελέσματα που δεν είναι καθόλου εύκολο να προβλεφθούν (31.05.16 / at).




from The Secret Real Truth http://ift.tt/1RJN5JM
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου