Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Προσοχή: Οι νέες τιμές των διοδίων από τα ξημερώματα της Τετάρτης

http://ift.tt/1sZpVuK

Αυξάνονται, από την 1η Ιουνίου, οι τιμές των διοδίων λόγω αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ, από 23% σε 24%, σε όλους τους αυτοκινητόδρομους του εθνικού οδικού δικτύου

Οι αυξήσεις στον αυτοκινητόδρομο του ΜΟΡΕΑ,  και συγκεκριμένα στην Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και Λεύκτρων-Σπάρτης, είναι μικρές και αφορούν ορισμένους σταθμούς διοδίων και σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων.
Συγκεκριμένα, αυξάνονται οι τιμές στους μετωπικούς σταθμούς Σπαθοβουνίου, Νεστάνης, Μάναρη, Καλαμάτας, Πετρίνας, για οχήματα με δύο ή τρεις άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα και για οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μέτρα, ενώ αναπροσαρμόζονται και οι τιμές στους μετωπικούς σταθμούς Καλαμάτας και Πετρίνας για οχήματα με ύψος έως 2,20 μέτρα.
Επίσης, οι τμές αυξάνονται στους πλευρικούς σταθμούς Αρφαρών για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, εκτός από δίκυκλα και τρίκυκλα, και στον πλευρικό σταθμό στα Παραδείσια μόνο για οχήματα με δύο ή τρεις άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα.
Η Νέα Οδός, που διαχειρίζεται τον άξονα Μεταμόρφωση – Σκάρφεια του ΠΑΘΕ, ανακοίνωσε νέες τιμές για τους σταθμούς διοδίων όπου αλλού οι τιμές μένουν ίδιες και αλλού αυξάνονται. Για παράδειγμα, στα διόδια των Αφιδνών οι οδηγοί Ι.Χ. θα πληρώνουν τα ίδια διόδια (3,25 ευρώ), αλλά οι οδηγοί φορτηγών, λεωφορείων και μεγαλύτερων οχημάτων θα επιβαρύνονται με πέντε σεντς (από 8,15 σε 8,20 και από 11,45 σε 11,50 ευρώ). Αντιθέτως, στα πλευρικά διόδια του Καπανδριτίου οι οδηγοί Ι.Χ. θα πληρώνουν πέντε σεντς περισσότερα, δηλαδή η τιμή αυξάνεται από 1,95 σε 2 ευρώ. Στα πολύ μεγάλα οχήματα η αύξηση είναι 10 σεντς (από 6,90 σε 7 ευρώ).
Σταθερές μένουν οι τιμές για τα Ι.Χ. στους πλευρικούς σταθμούς διοδίων της Μαλακάσας και των Οινοφύτων, ωστόσο αυξημένα διόδια θα πληρώνουν στα μετωπικά διόδια της Θήβας που ανεβαίνουν στα 3,85 (από 3,80 ευρώ) .
Σταθερή στα 3,80 ευρώ μένει η τιμή για τα Ι.Χ. στα μετωπικά διόδια της Τραγάνας, αλλά αυξάνεται ελαφρώς για τα φορτηγά κ.λπ. Σταθερή στο 1,60 ευρώ μένει και η τιμή για τα Ι.Χ. στα μετωπικά διόδια της Αγίας Τριάδας, όπως και στους υπόλοιπους σταθμούς διοδίων (Μώλου, Θερμοπυλών, Μαυρομαντήλας, Αγίας Μαρίνας και Στυλίδας) που διαχειρίζεται η κοινοπραξία Κεντρική Οδός. Αυξήσεις 5 ή 10 σεντς παρατηρούνται όμως για τα μεγαλύτερα οχήματα.
Η ανακοίνωση της «Νέα Οδός»:
Η Νέα Οδός ανακοινώνει ότι τα μεσάνυχτα της 31ης Μαΐου προς 1η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί προσαρμογή των διοδίων τελών λόγω αύξησης του συντελεστή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ). Ακολουθούν τα νέα διόδια τέλη ανά κατηγορία οχήματος και σταθμό διοδίων:
neaodos-afid
Η Οδός Κεντρικής Ελλάδας ανακοινώνει ότι τα μεσάνυχτα της 31ης Μαΐου προς 1η Ιουνίου 2016 θα πραγματοποιηθεί προσαρμογή των διοδίων τελών λόγω αύξησης του συντελεστή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.). Ακολουθούν τα νέα διόδια τέλη ανά κατηγορία οχήματος και σταθμό διοδίων:
agtr



from The Secret Real Truth http://ift.tt/1sZpMaK
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου