Τρίτη 31 Μαΐου 2016

H Ελλάδα προορίζεται να γίνει περιφερειακό κέντρο για τις εξαγωγές του Ιράν προς την Ευρώπη !!

 http://ift.tt/1UrW1YI
Η χώρα μας προορίζεται να μετατραπεί σε ευρωπαϊκό κέντρο για την προώθηση των οικονομικών δεσμών με το Ιράν, ενώ  η Αθήνα είναι έτοιμη να μετατραπεί σε περιφερειακό κέντρο για τις Ιρανικές εξαγωγές προς την Ευρώπη, αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων  Tasnim.

Η χώρα μας  μετά το έντονο ρωσικό ενδιαφέρον , την παρουσία του ρωσικού γίγαντα COSCO στον Πειραιά, τώρα «ήρθε» η σειρά του Ιράν  για μπίζνες με την Ευρώπη δια μέσω Ελλάδος .
Μιλώντας σε  συνάντηση σήμερα  Δευτέρα ο επικεφαλής του Οργανισμού  Προώθησης του εμπορίου του  Ιράν (ΤΡΟ) και  διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Εμπορικής Ανάπτυξης στην Ελλάδα Valiolax  Afkhami Rad,  είπε ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες επενδύσεων στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας των πληροφοριών, της ενέργειας, του τουρισμού και της παραγωγής τροφίμων.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι ο  ιδιωτικός και ο  δημόσιος τομέας των δύο χωρών θα συνυπογράψουν νέες συμφωνίες στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Τεχεράνης και της Αθήνας.

«Η Αθήνα μπορεί να μετατραπεί σε  ένα περιφερειακό κέντρο για την εξαγωγή των ιρανικών προϊόντων προς την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική», πρόσθεσε ο ίδιος .
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, Afkhami Rad υπογράμμισε τις δραστηριότητες της TPO και την βιομηχανική στρατηγική του Ιράν.

Αυτά τα γεγονότα από μόνα τους καταδεικνύουν την τεράστια στρατηγική θέση της χώρας μας και ίσως πολλά από αυτά που «τραβάμε εδώ και έξι χρόνια».  Όπως και να έχει το μέλλον μετά την ρύθμιση του ελληνικού χρέους θα είναι διαφορετικό και σίγουρα ευοίωνο.
Οι Ευρωπαίοι έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη των δεσμών τους με το Ιράν μετά την πυρηνική συμφωνία μεταξύ της Τεχεράνης και της Ομάδας 5 + 1 (Ρωσία, η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία) τέθηκε σε ισχύ στις 16 Ιανουαρίου.

Η συμφωνία, γνωστή ως «Κοινή ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης» (JCPOA),  τερμάτισε  όλες τις κυρώσεις κατά του Ιράν, ανοίγοντας  ξανά τις πόρτες των ξένων επενδύσεων στην χώρα αυτή , και προετοιμάζοντας  το έδαφος για μια πολύ-αναμενόμενη οικονομική άνθηση.

Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, αρκετοί Ευρωπαίοι  αρχηγοί κρατών και άλλοι ανώτεροι  αξιωματούχοι ταξίδεψαν στο Ιράν και συναντήθηκαν με Ιρανούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Χασάν Ρουχανί.

Σε αντιδιαστολή Ιρανοί αξιωματούχοι υλοποίησαν   επίσης  επισκέψεις σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με στόχο την ανάπτυξη σχέσεων και την ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους οικονομικούς τομείς.


pentapostagma

from The Secret Real Truth http://ift.tt/1UrWBFP
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου