Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Η Παλμύρα των Ελλήνων σύμβολο ειρήνης στην Συρία

http://ift.tt/2aRBsED

Η αποκατάσταση της αρχαίας πόλης της Παλμύρας στη Συρία μπορεί να ξεκινήσει μόλις τερματισθούν πλήρως οι εχθροπραξίες, δήλωσε την Τρίτη προς τους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής του Μουσείου Ερμιτάζ Μιχαήλ Πιοτρόφσκι.

Το Ερμιτάζ προσφέρθηκε να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Παλμύρας

«Το μονοπάτι αυτό (η προετοιμασία της αποκατάστασης των μνημείων στην Παλμύρα) έχει ανοίξει, και αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να τερματισθούν οι εχθροπραξίες στην Παλμύρα», επισήμανε ο Πιοτρόφσκι.

Ο γενικός διευθυντής του Ερμιτάζ επισήμανε ότι επί του παρόντος στην Unesco έχει αποσταλεί η έκθεση Ρώσων εμπειρογνωμόνων για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ιστορικός και αρχαιολογικός χώρος της Παλμύρας, τα κονδύλια που απαιτούνται για την αποκατάσταση των μνημείων, που έχουν καταστρέψει οι τρομοκράτες.

Η πόλη «Παλμύρα», η οποία γνώρισε μεγάλη ακμή την εποχή των Αντωνίνων και έπειτα της Ζηνοβίας, η οποία, σύμφωνα με δικούς της ισχυρισμούς, ήταν απόγονος της Κλεοπάτρας (κόρη του βασιλιά Πτολεμαίου ΙΒ') και επομένως ελληνικής καταγωγής, παρ' ότι η συμβατική ιστορία το αμφισβητεί.

Οργάνωσε το πολίτευμα της Παλμύρας με βάση το αντίστοιχο ελληνικό και μετέτρεψε την εν λόγω πόλη σε κέντρο καλλιέργειας ελληνικών γραμμάτων. Χάριν στην δράση της το ελληνικό στοιχείο σταδιακά εκτόπιζε το ασιατικό…

Έχτισε περίλαμπρα οικοδομήματα ελληνικής αισθητικής, τα οποία έγινα αντικείμενο θαυμασμού από όλον τον κόσμο, γι αυτό και πολλοί, μεταξύ τους και οι Άραβες, δεν μπορούσαν να διανοηθούν πως πρόκειται για ανθρώπινες κατασκευές. Εκεί έδρασαν μεταξύ άλλων ο Ιστοριογράφος Απολλόδωρος ο Αρτεμίτης, ο στωϊκός Απολλοφάνης, ο Ποιητής Αρχίας, κ.α.

Με το τέλος της Ζηνοβίας ήρθε και η παρακμή της πόλης…


ΠΗΓΗ 

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2aRBV9L
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου