Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Αποκαλύπτουμε… Χορός ρωσικών κατασκοπευτικών πάνω από τη Βρετανία!

British-skies-Russia-694606
Η (όχι και τόσο) απρόσμενη αντίδραση των Βρετανών και η «άγνωστη» συμφωνία
Τα κατασκοπευτικά αεροπλάνα του Βλαντιμίρ Πούτιν πετούν πάνω από τον ουρανό της Βρετανίας και η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υποδέχεται τα ρωσικά αεριωθούμενα με ανοιχτές αγκάλες! Κι αυτό αποτελεί και το παράδοξο της ιστορίας!

Οι Ρώσοι αεροπόροι έχουν πάρει το πράσινο φως για τη διεξαγωγή αποστολών αναγνώρισης σε βρετανικό εναέριο χώρο ως μέρος μιας συνθήκης που υπογράφηκε μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Η συνθήκη «Ανοικτοί Ουρανοί», η οποία προβλέπει ότι δύο χώρες μοιράζονται πληροφορίες για την «ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης», και αποσκοπεί στην αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας.

Ωστόσο, τη δεδομένη χρονική περίοδο με την κλιμάκωση των επιθετικών κινήσεων του ΝΑΤΟ απέναντι στους Ρώσους, η στάση της Βρετανίας, που υπενθυμίζουμε ότι έχει αποστείλει στρατιωτική δύναμη στη Βαλτική, δημιουργεί σύγχυση στις τάξεις της Συμμαχίας.

Η σχέση μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων, όμως, φαίνεται πως σταδιακά γίνεται όλο και πιο θερμή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ένα μέρος του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας το Βρετανών θα συμμετάσχει στις αποστολές αναγνώρισης.

Παρά το γεγονός ότι η ιδέα των «Ανοικτών Ουρανών» είχε αρχικά απορριφθεί, το 2002 όταν αρκετές χώρες, όπως η Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και πολλά άλλα μέλη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να υπογράψουν. Η συμφωνία επιτρέπει σε κάθε μέλος να ζητήσει φωτογραφίες από την τελευταία υπερπτήση στην κάθε χώρα ως αποτρεπτικό μέσο για τη δημιουργία νέων σταθμών πυραύλων ή σχεδίων για τη δημιουργία εμπλουτισμού ουρανίου.

Η Συνθήκη δίνει επίσης την ευκαιρία να εκτελεστούν πτήσεις για τη συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με στρατιωτικές δυνάμεις και δραστηριότητες που θεωρούνται ανησυχητικές. Μάλιστα το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας έχει φιλοξενήσει Ρώσους αεροπόρους και αεροσκάφη στη βάση του Brize Norton του Oxfordshire , ως μέρος της συμφωνίας.

Σημειώνουμε δε, ότι ακόμα και οι ΗΠΑ, θεωρητικά, έχουν χαιρετίσει την εν λόγω συμφωνία θεωρώντας την ως ένα μέτρο αντιμετώπισης παράνομων δραστηριοτήτων, εντούτοις πρακτικά δεν φαίνεται να την αποδέχονται, κάτι το οποίο αποδεικνύουν με εμφατικό τρόπο τους τελευταίους μήνες…


hellasforce.com

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2aFS9mS
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου