Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ο Τσίπρας ανακάλυψε την Αμφίπολη από το πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης!


«Δεν έχουμε θέμα να συνεχίσουμε την ανασκαφή της Αμφίπολης» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στον Απόστολο Τζιτζικώστα αναφερόμενος στις επισημάνσεις του για το φρένο των εργασιών στον τύμβο Καστά.

Ο πρωθυπουργός άφησε κυριολεκτικά άφωνους όσους τον άκουσαν και με έκπληξη δέχθηκαν και την επόμενη δήλωση του.

«Είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε εκ νέου με το Υπουργείο Πολιτισμού» σημείωσε , σε μια προσπάθεια ενδεχομένως να αποφύγει από τη δύσκολη θέση στην οποία περιήλθε κατά τη συνάντηση που είχαν οι δυο άντρες στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

Ιδιαίτερα επικριτικός αυτή τη φορά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας , μετέφερε στον πρωθυπουργό την άποψη της κοινής γνώμης για την πολιτική αδιαφορίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση του στο θέμα της Αμφίπολης.

«Επί μεγάλο χρονικό διάστημα κύριε Τσίπρα έχουν διακοπεί οι εργασίες στην Αμφίπολη και πολλοί θεωρούν ότι αυτό γίνεται για πολιτικούς λόγους με ευθύνη της κυβέρνησης».

Ως ισχυρό επιχείρημα ο κύριος Τζιτζικώστας ανάφερε τα αποτελέσματα των ανακοινώσεων του καθηγητής του ΑΠΘ Γρηγόρη Τσόκα που αφορούσαν στη μελέτη των ηλεκτρικών τομογραφιών, σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν τρία σημεία που χρήζουν άμεσης ανασκαφικής πιστοποίησης στον τύμβο Καστά.

Ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε με προσοχή τα όσα του έλεγε ο περιφερειάρχης , και έδειξε να διακατέχεται από αμηχανία , όχι μόνο επειδή ξαφνιάστηκε πιθανότατα από τα νέα επιστημονικά δεδομένα ,αλλά κυρίως συναισθανόμενος το βάρος της ευθύνη από πιθανές καταστροφές που μπορεί να υποστεί το μνημείο στην πορεία ενός σκληρού χειμώνα, κάτι που τόνισε με έμφαση ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

«Πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα τα προβλήματα στατικότητας και να γίνει το μνημείο επισκέψιμο. Ως περιφέρεια διασφαλίσαμε μέσω του Interreg ,1 εκατομμύριο ευρώ και 1,5 εκατομμύρια ευρώ μέσω του νέου ΕΣΠΑ. Τα τελευταία τρία χρόνια όμως δεν γίνεται τίποτα απολύτως».

Είναι η τρίτη φορά που ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεν παραλείπει από την ατζέντα συζητήσεων του με τον πρωθυπουργό την ανασκαφή στον τύμβο Καστά.


του Γιώργου Ροδάκογλου


thousandnews.gr

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2gUCwNz
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου